Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky malej od nedele pořád kašle..U doktora nam dal napřed přírodní sirup brochipret nezlepšilo se to ba měl to více suchý .Tak sme šli znovu ve čtevrtek a to nam dal Spiropent.Jenže mě příde že mu to veubec nezabíra v noci nekašle .Akorát přes den vykašlava ale někdy ho ma davivej.Včera sem mu začala davt ještě k tmu Ambrobene,Navíc vubec nic nechce jíst.Teplotu nemá jen ten kašel.Nevím jestli s tím chodit ven ? V po mame jít k doktorovi tak sme zvedava ale at už to skončí mam strach aby to nemel na pruduškách.A vubec nevím jestli muže byt tady ta kombinace leku
Ahoj, mame kasel uz skoro 14 dni, taky mam strach. Zitra jdeme k doktorce, protoze to co nam predepsala (taky prirodni sirup) nam vubec nepomaha!
Jinak ven s nim chodim normalne, teplotu nema, ale vyhybam se detem, aby sme je nenakazili.
Ahoj, taky se přidám, my máme s malou obě ATB a kašleme taky a naopak , máme pocit, že se nám nic nezlepšuje
Už se vám to stalo, že když jste byli 5 dní na ATB a začalo vás znova bolet v krku? To je divné, mě přijde, že i ty léky šiděj. V lékarně mlasklo celkem 300 kč za léky a efekt žádnej. Do doktora už nejdu, napíše nám zase drahé léky, tak to si radši koupím v lékárně na svou pěst sirupy jitrocelové a bylinkové čaje. ![]()
Nám zabral Robitussin, děti obě stejně nemocné, dcera už nekašle, syn ano, do toho jsem to prostě nedokázala narvat.Koupila jsem sirup,právě kvůli klukovi, stojí asi stovku a za tři dny je ho půlka pryč.Příště zkusim kapky
Ahoj, myslím, že ta kombinace léků být může takto. Spiropent má roztáhnout průdušky a Ambrobene je na vykašlávání, takže mysím, že kombinace je OK. Nám vždycky pomohl spíš Mucosolvan, ale ty „vykašlávací“ sirupy budou možná všechny podobné, nevím. Na průduškách to mít může, bohužel (neříkám, že má) - my jsme takto bojovali s bronchtidou / bronchopneumonií za loňský rok 3×. Jaro je takové kritické období, no… Já bych možná počkala do zítřka co doktor a asi bych ven raději nešla. Malý je čilý, nebo je unavený a apatický? Co barva, má normální? Není prošedlý? Chrčí Ti slyšitelně?
Ahoj, dcera má také bronchitidu. Od min. soboty kašlala, léčila jsem jí jítrocelový sirup a med s cibulí. V úterý u dr. poslech dobrý, máme dávat stodal. TAk jsem koupila stodal. Jenže za další dva dny to bylo hrozný, tak v pátek k dr. Ta na nás se dívala, kde to chytla, že vypadá hrozně. Nasadila ant., ale v prášku 3× denně a dala nám ten spiropent. Mě se zdá, že kašle pořád stejně, ale né tak často. Horečku nemá, rýmu skoro vůbec a doma jí to vůbec nebaví, na tož, aby ležela. Zítra jdeme k dr. znovu na poslech, tak uvidím co jí řekne. Já to chytla od ní. Mám rýmu hroznou, nemůžu vůbec dýchat nosem a mladší dcera také soplý a kašle, tak jen doufám, že to nemá také na průduškách, protože nějak to v ní divně chrdčí. Ale u starší nastalo zlepšení v jídle. Začala mít chut k jídlu, to od úterý do včera večera nejedla vůbec.
Maddlen píše:
Ahoj, myslím, že ta kombinace léků být může takto. Spiropent má roztáhnout průdušky a Ambrobene je na vykašlávání, takže mysím, že kombinace je OK. Nám vždycky pomohl spíš Mucosolvan, ale ty „vykašlávací“ sirupy budou možná všechny podobné, nevím. Na průduškách to mít může, bohužel (neříkám, že má) - my jsme takto bojovali s bronchtidou / bronchopneumonií za loňský rok 3×. Jaro je takové kritické období, no… Já bych možná počkala do zítřka co doktor a asi bych ven raději nešla. Malý je čilý, nebo je unavený a apatický? Co barva, má normální? Není prošedlý? Chrčí Ti slyšitelně?
ja nevím co maj tedka za léky že vubec nepomahaj drahy je to jak opotvora a vysledek žadnej.Včera mam pocit že chrčel víc dneska lepší možná zabíra ten ambromen.a v noci vubec nekašle dyž spínká ale pije nutrilon nic jineho nechce a někdyx ovocnou přesnídavka u nebo trochu jogurtu ale mlíko jo mame měsícu.
j.borufka píše:
ja nevím co maj tedka za léky že vubec nepomahaj drahy je to jak opotvora a vysledek žadnej.Včera mam pocit že chrčel víc dneska lepší možná zabíra ten ambromen.a v noci vubec nekašle dyž spínká ale pije nutrilon nic jineho nechce a někdyx ovocnou přesnídavka u nebo trochu jogurtu ale mlíko jo mame měsícu.
Malá taky nechtěla moc jíst jak byla nemocná, neboj se, on si to potom vybere a dožene. Však máte zítra kontrolu a tam doktor uslyší, jestli to má na průduškách - kdyby jo a něco by hrozilo, dal by malému antibiotika. JInak s těmi léky a účinností - měla jsem stejný pocit jako Ty, že je to všechno na prd a nic neúčinkuje, až jsme ve spolupráci s dr. přišly na kombinaci, která malé vyhovuje nejlíp a pomáhá jí. U nás naprosto nehrozí cokoliv „přírodního“ a la Stodal apod., už vždy dám jen Mucosolvan, nám zabírá nejlíp, Stodal nebo Hedelix nám vždy kašel jen zhoršil. Každému dítěti sedne něco jiného, ale pokud říkáš, že všera chrčel víc, tak asi úplně na prd to nebude…
Každopádně… uvidíš co zítra doktor, moc přeju, aby byl prcek na tom co nejlíp. ![]()
Maddlen píše:j.borufka píše:Malá taky nechtěla moc jíst jak byla nemocná, neboj se, on si to potom vybere a dožene. Však máte zítra kontrolu a tam doktor uslyší, jestli to má na průduškách - kdyby jo a něco by hrozilo, dal by malému antibiotika. JInak s těmi léky a účinností - měla jsem stejný pocit jako Ty, že je to všechno na prd a nic neúčinkuje, až jsme ve spolupráci s dr. přišly na kombinaci, která malé vyhovuje nejlíp a pomáhá jí. U nás naprosto nehrozí cokoliv „přírodního“ a la Stodal apod., už vždy dám jen Mucosolvan, nám zabírá nejlíp, Stodal nebo Hedelix nám vždy kašel jen zhoršil. Každému dítěti sedne něco jiného, ale pokud říkáš, že všera chrčel víc, tak asi úplně na prd to nebude…
ja nevím co maj tedka za léky že vubec nepomahaj drahy je to jak opotvora a vysledek žadnej.Včera mam pocit že chrčel víc dneska lepší možná zabíra ten ambromen.a v noci vubec nekašle dyž spínká ale pije nutrilon nic jineho nechce a někdyx ovocnou přesnídavka u nebo trochu jogurtu ale mlíko jo mame měsícu.Každopádně… uvidíš co zítra doktor, moc přeju, aby byl prcek na tom co nejlíp.
Ahoj tak mame antibiotika zvažuji zda mužeme na chvilu ven je bez teplot a moc už nekašle
Borufko, s antibiotiky ven nikdy. Je to na Tobě, ale já bych nešla. Jestli už jste na ATB, vydržte doma, není to prdel. Malá neměla taky nikdy teploty a měla bronchopneumonii a byly jsme 10 dní na JIP. Teda nechci strašit, jen chci říct, že teplota není bohužel ten hlavní ukazatel.
Přeju, ať se z toho prcek vyhrabe!