Jak dlouho trvá vděčnost?

30.1.26 11:35

Jak dlouho trvá vděčnost?

Ahoj parto,
také vám přijde, že si kolem vás mnoho lidí stěžuje, že ikdyz dělají pro toho druhého moc, není to dost, že si toho neváží? Dnes a denně děláme pro toho druhého vše co si jen přeje, on se tváří spokojeně a pak konflikt a otočka o 180'. Proč jsou lidé vděční jen chvilku a velmi často při potížích ihned opouští potápějící se loď? Paradoxně ve svém okolí mám mnohem víc „nevděčných“ žen, než mužů, přitom bych řekl, že by to mělo být obráceně, ale kdepak. Žena dovede během chvilky otočit a čau. Jeden den šťastná jak blecha, rozdává úsměvy, polibky, sex je super a další den čusbády.

Naskýtá se tedy otázka, zda vůbec existuje něco jako vděčnost? Jsem vděčný za náš vztah a tak jsem ochotný dělat kompromisy i velké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1593
30.1.26 11:40

To co popisuješ, je nezdravý způsob vztahy. Nikdo by se neměl obětovat a očekávat vděčnost, stejně jako nikdo by to neměl od druhého vyžadovat. Partneři by se měli vzájemně podporovat a pomáhat si, protože chtějí a protože jim samotným to přináší emocionální benefity. Dlouhodobý pocit sebeobětování a toho, že mi někdo něco dluží, by tam neměl být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
30.1.26 11:44
@Milovnik_klitorisu píše: Více

Jestli něco děláš pro vdečnost ostatnich, tak se na to vyse. r.
Jestli něco děláš pro někoho jen tak bez očekávání vděku, to je ta správná cesta
Ale vysvětlovat to tobě, to bude jako házet perly víš kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
30.1.26 11:46

To, že žena dokáže najednou otočit je většinou jen neschopnost chlapa vnímat, že už dlouhá jí něco vadí a říká to…protože není protivná, snaží se vidět dobré a mezitím řekne něco co by chtěla jinak…ale chlap to zbagatelizuje atd.
Jinak vděčnost. Jak je výše není dobré ji čekat a dělat něco pro vděčnost, ale v dobrém vztahu to funguje přirozeně, že jeden od druhého neberou, pomoc, podporu a hezké pocity jako samozřejmost, ale váží si toho, poděkují, sem tam to zmíní, že ví, vidí…
Nemyslím si, že to v životě s tou situací tak zlé :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
30.1.26 11:47

@Milovnik_klitorisu Vděčnost určitě existuje, třeba já ji k mnohým cítím. Ale když sám něco pro druhé dělám, a někdy to nejsou malé oběti, nedělám to s očekáváním vděku, ale protože chci. Když vděk projeví, potěší mě to a samozřejmě motivuje k tomu chovat se k nim obětavě dál, když ne, je to jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
30.1.26 12:00

Nikdy nedělám nic pro vděčnost. Dělám to proto, že já to dělat chci, toho druhého mám ráda a potěší ho to.
A pokud něco řeším v práci, moc dobře si pamatuji, jak se protistrana chová. Pokud někdo jako haj.zl, dělám jen to absolutní minimum, co mi má pracovní pozice přikazuje, ani prstickem navíc nepohnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
30.1.26 12:42

Podle různých studií vděčnost jako emoce trvá minuty až dny. Pochybuju ale, že ti tato informace k něčemu bude. Přijde mi, že sis sem spíš přišel postěžovat, než zjistit, jak dlouho ta záležitost trvá.

Příspěvek upraven 30.01.26 v 18:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35929
30.1.26 12:48
@smile_xxx píše: Více

Viz jeho předchozí diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.26 13:28
@smile_xxx píše: Více

Třeba hned vedle: https://www.emimino.cz/…aska-564197/

Muž maká a očekává… Žena je ráda, že maká, ale v podstatě se jí muž protiví, páč už i sex je z tlaku, ikdyz si ho užívá. Ona lehne, on to odmaká, ona si to užije, ale současně se jí to nelíbí.

Přitom každý, úplně každý vztah je byznys. Já dělám věci a očekávám, že i protějšek bude dělat. Vztah, kde jeden jakože nezištně dělá a druhý se veze dřív či později ztroskotá. Jakmile to není fifty fifty, tak to ztroskotá. Každý z nás to vnímá kolik dává a kolik dostává, tak mi neříkejte, že někdo máte spokojený vztah, kde od rána do večera nezištně dáváte a partner se jen veze a jste s tím v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
30.1.26 14:30

Ja bych rekla, ze nejvetsi paraziti jsou ti to by pro druhe dělali všechno i by za ně dýchali.. Tskovy lidi jsou otravny, nesamostatný a závislý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
30.1.26 14:48

Je každého volba setrvávat v něčem, kde jen dává a nic nedostává zpět.

Ty to vnímáš jako povinnosti. Tak to ale není, dáváš, protože dávat chceš. Pokud dáváš a nic nedostáváš zpět, je na každém z nás, jestli v tom zůstat nebo odejít a najít si někoho, pro koho budeš dost, bude si tě vážit a bude ti všechno vracet. Ne protože je to povinnost, ale protože chce. Je to o vyspělosti a lásce k partnerovi. Pokud se ti dva milují, vzájemně, jdou tyhle věci přirozeně samy od sebe. V momentě, kdy jednomu přestane na druhém záležet, vytrácí se láska, pak to začne skřípat ve všem ostatním. V komunikaci, v chuti dělat druhého šťastným až po postel. Je to v podstatě jednoduché a přitom hodně složité. :think:

Samozřejmost, je vždy začátek konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.1.26 15:56

Jestli pomáháš kvůli vděčnosti, tak jsi trošku někde jinde, emocionálně, v nějakých obchodních vztazích „něco za něco“. Pomáhám, protože chci, dělá mi radost, že to někomu pomohlo - nečekám nějaký dlouhodobý vděk, jako proč? Stačí přeci jednou poděkovat, proč z toho cokoli dalšího vyvozovat? Když nechceš pomáhat, tak nepomáhej. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11638
30.1.26 16:02

Do utracení partnerovy výplaty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie