Jak dlouho u dětského psychologa?

marra
3.2.12 22:09

Jak dlouho u dets.psychologa?

Holky,chci se zeptat jak dlouho dobu jste sravil s ditetem u detskeho psychologa?Ja teda poprve jsem byla s prckem u psycholozky,tam asi cca hodinu,z toho pul hodky,si nechala maleho samotneho,a sledovala ho.Po te byl zaver hyperaktivita,nespoluprace,lehky autismus.
Nyni jsem byla obvodni poslana opet k psycholozce,jenze jelikoz potrebuju posudek rychle a ta nase ma dovolenou,tak nas vzal zaskok,Starsi pan asi pred duchodem.Zustala jsem docela v soku,nejen ,ze byl oprsklej ,ale bala jsem tam asi patnact minut i s oblikanim a navic nam sdelil,ze je malej naprosto v poradku,ze se doktorka spletla 8o a jako radu mi rekl,at si radej najdu noveho tatinka(jsem svobodna)a neresim hlouposti :nevim: :zed:

Byla jsem natolik rozcarovana,protoze se na maleho ani pomalu nepodival,jen se me ptal jake jsme mela tehu,vztah k ex,vztah k nynejsim partnerum,ale o malem skoro ani slovo :nevim:
Volala jsem nasi obvodni a ta rikala,ze to neni mozne,tak mu hned volala,a pomalu ji krapl s telefonem.Co ted?Posudek musm dokladat na pnp,muzu zajit znovu k jinemu lekari a podat jiny posudek?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
3.2.12 22:34

No mi vzdycky chodili tak na hodinu, nejdriv se me dr. ptala co a jak a pak si tam kluka nechavala o samote. Dneska si ho bere do ordinace tak na 45. min. a pak to semnou konzutuje. To musi byt pekny hov..o ten doktor. Myslim si, ze mas pravo resit to s jinym dr. ale vsude je dlouha cekaci doba :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
3.2.12 23:11

Komplexní psychologické vyšetření dítěte trvá běžně cca dvě hodiny. U batolat, většinou i předškolních dětí se obvykle vyšetřuje za přítomnosti rodiče/rodičů, u školních dětí je přítomnost rodičů také možná, ale zpravidla probíhá vyšetření bez jejich přítomnosti. Takto nás to učili na VŠ. Realita v praxi se od tohoto ideálu někdy víc, někdy méně liší. Uvedená čtvrt hodina by nestačila ani k pozdravení a sdělení základních informací k průběhu vyšetření a zjištění základních/nových informací o dítěti/rodině. :)
Osobně bych si vyžádala vyšetření u jiného, nejlépe klinického psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
3.2.12 23:44

no já mám ale pocit že by mohl být problém s pojišťovnou, že tam je nějaké omezení - plácnu návštěva (né léčba a s tím spojené konzultace) jednou za čtvrt roku?

A jinak, psycholog tak určo kolem 45minut - poprvé.

Pokud vám hrozí taková dg. zkus Krejčířovou Danu v Krči. Ta je nejlepší;o) objednává ale tak na půl roku dopředu, ale ta to rozsekne. Já se taky bála autismu, syn měl auti rysy a je z toho dysfázie - taky nic moc, ale pro můj mozek nějak přijatelnější než PAS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí