Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To záleží na rozchodu. Když je to blesk z čistého nebe, bolí to dlouho. Tím spíš, když to třeba není ani pořádně vysvětleno. Když je to ukončení dlouhodobého trápení, je to jiné. Jinak to, že někdo chlastá s kamarádama a honí sukně může být klidně jen ukázka toho, že se cítí osamělý a otrebuje to nějak „přepít“ a doma klidně může brečet do polštáře. Nebo litá po všech čertech, právě aby nebrečel doma do polštáře… ![]()
Nikdy bych nikomu nevyčítala ani jeden způsob, nikdo neví, co se komu honí v hlavě…
Jak kdy a jak kterej rozchod.. Většinou jsem se rozcházela já, ale když už někdo se mnou, rychle jsem hledala náhradu, abych nebyla sama. Taky může machrovat a přetvařovat se. Může se trápit a tímhle to jakoby schovávat, ale těžko říct. Ty ho znáš jakej je
Jinak opravdu platí pořekadlo: Pro jedno kvítí, slunce nesvítí a je to svatá pravda
Zaměstnej se nejlépe sportem ![]()
Pro mě byl rozchod dost vysvobození, přesto sem si posteskla…jo a byla sem furt v luftě, odmítala sem sedět doma, čumět do zdi a vzdychat. To mi pomohlo nejvíc. Trochu se odvázat, udělat pár věcí, na který nebyl dřív čas nebo nálada, trochu se vyřádit ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim, vim ze je to dost caste tema ale prochazim si ted rozchodem a rada bych slysela nejake vase rady, jak jste to meli vy, co vam pomohlo se pres nej dostat
par dni po rozchodu vypada ze je strasne stastny, vubec niceho nelituje, pije s kamarady v hospode a uz shani nove baby
dost me to mrzi, vypada to jako kdyby se ho to vubec nedotklovim ze cas hoji rany ale predstava ze se takhle budu citit treba jeste kdovi jak dlouho je pro me priserna [/cita
Me to trápilo přesně 4 měsíce po čtyřletém vztahu. Hlavně když jsem viděla jeho jak veselé leze za ní se kterou mě podvadel. Věděla jsem že je to takhle správně a že musím vydržet. Měla jsem pravdu. On je s ní stále na hromadce, kdezto já mám před svatbou a čekám dítě takže jsem šťastná protože bych tohle s ním nikdy neměla. Vydrž bude líp.
Pro rozchod je výstižný docela tento obrázek.
Ale určitě by ti pomohlo, kdyby jsi nezjišťovala, co tvůj ex dělá, jak se baví atd.

Ono hodně záleží, kdo se s kým rozešel, důvody atd.. taky netušis, co dotyčný dělá, když je sám.. někdo to radši překoná ve společnosti, popř si najde novou
@Anonymní píše:
Zdravim, vim ze je to dost caste tema ale prochazim si ted rozchodem a rada bych slysela nejake vase rady, jak jste to meli vy, co vam pomohlo se pres nej dostat
par dni po rozchodu vypada ze je strasne stastny, vubec niceho nelituje, pije s kamarady v hospode a uz shani nove baby
dost me to mrzi, vypada to jako kdyby se ho to vubec nedotklovim ze cas hoji rany ale predstava ze se takhle budu citit treba jeste kdovi jak dlouho je pro me priserna
Já kdysi četla, že mozku trvá 21 dní než si nastaví jiný režim. Tak jsem to praktikovala i po rozchodu. Říkala jsem si 21 dní vydržím nenapsat, neozyvat se, nevidět se. Myslím, že to pomohlo, bylo to krutých 21 dní, ale vydržela jsem. A neboj, ono to jde ve vlnách, teď máš pocit, že on nic, ale i u něj přijde to co u tebe-bude mít pocit, že se tě to nedotklo. Až za tebou přijde v myšlenkach, tak ho pozdrav a mluv s ním. Nechtěj ho z hlavy hned vytěsnit. Kdybych já věděla, kde je ten článek co jsem četla. Byl fakt výborný o tom jak to u těch rozchodu chodí.
Soustřeď se na sebe, ne na toho druhého.
opravdu nemá povinnost přožívat rozchod podle tvých představ a zjevně je dobře, že jste to ukončili.
Já jsem zažila jediný rozchod - po 9 letech vztahu. Byla jsem z toho v háji aspoň půl roku. V práci mě poslali na dovolenou a posléze neplacené volno, protože jsem fakt nefungovala, např. jsem se rozbrečela před klientem, nebyla jsem schopná dokončit práci. Přítel se asi po měsíci chtěl vrátit, ale já nechtěla. Nakonec jsme se k sobě opravdu vrátili po několika měsících. Jsme spolu 19 let, z přítele se stal manžel a skvělý táta.
Společenský život, i když se mi do něj občas strašně nechtělo a sem tam něco odvolala… Výlety, pohyb. Ale rozcházela jsem se já, toužila jsem už po jiném, ale tam to zrovna v tu chvíli moc nevypadalo. Bejvalý už byl s nějakou „kamarádkou“ a to mi pomohlo hodně, říkala jsem si, proč jsem mu sakra nedala kopačky už dřív, když si tak rychle našel náhradu. Do té doby jsem se bála, že si něco udělá, cítila vůči němu nějakou povinnost. Hodně mi pomohlo odstěhovat se, změnit práci a také provozovat nové koníčky, kde jsem potkávala další lidi. Ale i po delší době jsem si pobrečela. I když jsem milovala jiného, prostě skoro šest let ve vás zůstane ať chcete, nebo ne.
Nejhorší byl pro mě úplně první rozchod po měsíci a půl vztahu, z jeho strany. První láska, moc jsem se zamilovala, on ne. Rok jsem fakt přežívala a dobré to bylo asi za tři roky, kdy jsem byla v jiném vztahu. I potom jsem na něj myslela, myslím dodnes, ale už to nebolí. Letos je to neuvěřitelných deset let… A tady pomohl jen čas, smířit se s tím, že už se nevrátí a dát šanci někomu jinému. A taky antidepresiva, protože jsem i po delší době měla problém jíst a spát.
vim ze cas hoji rany ale predstava ze se takhle budu citit treba jeste kdovi jak dlouho je pro me priserna
dost me to mrzi, vypada to jako kdyby se ho to vubec nedotklo