Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zajímá mě, jak dlouho žije morče. Samozřejmě se všude člověk dočte určité číslo, ale mě zajímá, jak dlouho jste reálně měli vaše morčáky
máme tři morčo holky už něco kolem roku a dneska jsem tak přemýšlela, jak dlouho tu s námi asi budou. Pro rýpaly, zbavit se jich nechci
jen mě to zajímá, reálné číslo
děkuji
snad tu s námi budou dlouho ![]()
Mela jsem i desetilety morce ale to je extrem. Prumer je cca 6 let…
Máme sedmiletý, ale skinny žili krátce, bohužel, rok, dva, ani ne. Zřejmě jsou přešlechtění a i přes velkou péči pošli.
V průběhu let jsme měli asi 8 morčat. 2 se nám dožila 7 let, a 4 morčouni se dožili asi 3 - 4 let, 2 na rakovinu a jedna náhle a jednu jsme dlouhodobě léčili. A dvě máme současně jedna ma 1,5 roku a sameček již skoro 6let. Je to hodně individuální.
@mamoch píše:
Máme sedmiletý, ale skinny žili krátce, bohužel, rok, dva, ani ne. Zřejmě jsou přešlechtění a i přes velkou péči pošli.
Můžu se zeptat na co zemřeli? Taky mám jednoho nudistu a to mě teď docela zaskočilo, protože jsem měla za to, že žijí průměrně pět let.
@_0812_ Jednomu se nějak zahnisalo očičko a do rána pošel a další dva - zničeho nic- jsme je našli ráno mrtvé. Další - už si přesně nevzpomínám, byl u dcery - ale také naráz, dcera jinak vše léčí u veterináře, ale tohle byla vždy „bleskovka“.