Jak do něj dostat tekutiny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak do něj dostat tekutiny?
Mám 11 měsíčního syna. Je šikulka, obchází nábytek, vyvíjí se přiměřeně věku. Má 5 příkrmů denně (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře). Kojím ho ráno po probuzení, před spaním a poslední dobou ještě jednou v noci. Většinou pije pěkně, ale stane se, že si jen tak pocucá.
Mám ale problém do něj dostat tekutiny. Pije z učícího hrnku, máme doma už 4. Vypije max. 150 ml denně. Není síla, která by do něj dostala víc. Zkusila jsme toho už hodně. Na dva dny pomůže „zavedení“ nového hrnku - pije, protože ho to zajímá. Pak nanovo. Ze lžičky mi tekutiny nevezme. On je povahou strašná tryskomyš, zvědavka, musí všechno vidět, u všeho být. Taky ale paličák a vztekloun. Jakmile se mu hrnek (a vůbec cokoliv) znelíbí nebo ho začne nudit, tak je té věci u něj konec. Já ale nemůžu co tři dny dávat nový hrnek, aby se z něj napil. Takže si myslím, že to, že nepije, je způsobeno tím, že o to prostě nemá zájem a nebaví ho to.
Jenže jak do něj teda tekutiny dostat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Brčko.. Jinak ono toho zas tak málo není, když se ještě kojí. Malá v tom věku tomu taky moc nedala. Ale tak od roka a půl pije cokoliv z čehokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera v tomto věku mimo MM vypila tak 10ml. Byla spokojená, čůrala, dehydratovaná nebyla. Vyzkoušela jsem vše možné a snad i nemožné a nic. Zlomilo se to nedávno (vypije tak 400ml)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám syn taky málo pil, zhruba v tom věku. Naše dr. se mě ptala, jestli ještě kojim, a řikala, že pokud jo tak se napije z toho a nemůžu se divit, že už moc pít nechce
Ale ona mi v tu dobu skoro vynadala, že vůbec ještě kojim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne se holka v podstate chytla na cajik a cistou vodu az jsem prestala kojit (11mesic)
Ve mleku je hodne vody, a asi ji to stacilo.. Ted ma 17 mesicu a ma dny kdy si parkrat cucne, a dny, kdy vycucne 3hrnky za den.. Moc bych se tym netrapila.. jen nabizej, a kdyz si veme, tak si veme..A ucici hrnky nic moc, nejlip mi pije z normalnyho plastovyho hrnicku.
Neboj, zacne to ze dne na den.. ![]()
Příspěvek upraven 11.09.13 v 18:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když by to bylo hodně na hraně, tak bych víc ředila příkrmy a kaše, aby měl dostatek tekutin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi má tekutiny z kojení - jenže pak celých 12 hodin přes den skoro nic? Asi máte pravdu, moc to řeším. Já jen mám strach že nepije ne proto, že nemá žízeň, ale že to je ztráta času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka píše:
Asi má tekutiny z kojení - jenže pak celých 12 hodin přes den skoro nic? Asi máte pravdu, moc to řeším. Já jen mám strach že nepije ne proto, že nemá žízeň, ale že to je ztráta času
já si myslim, že kdyby měl žízeň tak pije
syn má 22 měsíců a taky toho moc nevypije, zhruba půl litru, jestli vůbec, ale taky ještě občas kojim nebo má sunar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka kdyby trpěl dehydratací, tak nečůrá. Ono v polívce, v ovoci, v kaši atd. je voda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mu dej do flašky ředěné mléko. Já to tak dělala s dcerou, která snad do 14 měs odmítala cokoliv jiného než UM. Hezky jsem jí to naředila, ona to spokojeně vypila ze své oblíbené lahve na mléko a byl klid. Jinak by mi snad umřela na dehydrataci. Taky jsem nakoupila fůru různých učících hrnečků a nic. Teď je jí 18 měs a v pohodě pije skoro cokoliv z pítka, brčkem i z těch lahví se sportovním pítkem. Zkoušíme už i normální hrnek. Takže časem se to zvládne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lerista UM nikdy neměl a popravdě, nerada bych s ní začínala. Tak jako s flaškou. Zatím máme za sebou učící hrnečky, brčka, kelímek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka taky se mi malý rozpil až po zrušení kojení. Do té doby, když vypil 100ml za den, tak to byl zázrak, teď vytáhne minimálně 250ml spíše víc. Byl mu nedávno rok a půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle vašich příspěvků to vypadá, že je to fakt normální a já to moc řeším. Jak to ale mám vědět, když nemám srovnání, že?
Stejně stará dcerka mojí kamarádky dá 1.5 litru, tak jsem byla nervozni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka každé dítko je jiné, neboj. Mám jich šest a opravdu - jednomu stačí půl litru na den a druhé vypije dva litry, jedno chce čaj, druhé sirup, třetí vodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky to teď řeším, už jsem přemýšlela o založení diskuze
Mému je 9 měsíců, kojím ráno, večer a 1× v noci a přes den mi vypije 150-200 ml, málokdy třeba 250. Připadá mi, že je to hrozně málo, ale čůrá, kaká, jen má trochu propadlou fontanelu, ale leze, takže to může být tou námahou, ve spánku ji propadlou nemá. Asi to taky moc řeším, vím, že v jídle je taky voda, ale prostě si myslím, že by asi měl vypít víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit