Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer emaminy, malá (2roky), po 3 týdnech nelepšícího se kašle dostala antibiotika - klacid sirup. Jenže tím jak jsme během tří týdnů zkoušely všemožné sirupy se jí to tak zprotivilo, že do ní nemůžu ted ty antibiotika dostat. Když jí to stříknu násilím až do krku stejně se jí to podaří všechno vyplivat. Sirupy jsem jí rozmíchala do sklenice minerálky a hodně osladila třeba medem aby to tam necítila, ale nevím jestli tohle můžu dělat s antibiotikama
prosím o rady, tipy jak to do ní dostat, protože jinak skončím v blázinci, celé noci kašle, ale léčit se nechce
pomoc!
My ted mame ten samy problem. Klacid je pekne hnusnej. My jsme davali do rozmackaneho bananu, nebo jsme zamichali do pudingu. Je to boj, drzim palce, at se male ulevi.
Nám mlaďoch sní cokoliv, co je posypané grankem. Přeju pevné nervy a ať se malá brzy uzdraví ![]()
ZASEDNOUT DÍTĚ VČETNĚ RUKOU A STŘÍKAČKOU JÍ TO DÁT DO PUSY.pUSU DRŽET DOKUD NESPOLKKNE
Výživová perla, a radost všech zubařů - v nejhorším kapem na lžičku s moučkovým cukrem.
Co třeba do přesnídávky? nebo udělat nějakou kašičku? Rozmixovat banán, med a ty kapky? A nebo na lžíci a zalít šťávou. ![]()
@syselinka píše:
Dobrý večer emaminy, malá (2roky), po 3 týdnech nelepšícího se kašle dostala antibiotika - klacid sirup. Jenže tím jak jsme během tří týdnů zkoušely všemožné sirupy se jí to tak zprotivilo, že do ní nemůžu ted ty antibiotika dostat. Když jí to stříknu násilím až do krku stejně se jí to podaří všechno vyplivat. Sirupy jsem jí rozmíchala do sklenice minerálky a hodně osladila třeba medem aby to tam necítila, ale nevím jestli tohle můžu dělat s antibiotikamaprosím o rady, tipy jak to do ní dostat, protože jinak skončím v blázinci, celé noci kašle, ale léčit se nechce
![]()
pomoc!
já jsem uplácela… prostě a nevýchovně jsem uplácela - čokoládkou, kinder vajíčkem, malou hračkou.. ![]()
Všechny kapky i sirupy dávám do sladkého džusu, jinak to nechce ![]()
@jahuhudka píše:
ZASEDNOUT DÍTĚ VČETNĚ RUKOU A STŘÍKAČKOU JÍ TO DÁT DO PUSY.pUSU DRŽET DOKUD NESPOLKKNE
souhlasím, když nezabere domluva, úplatky, vyhrožování tak násilý ano.
@Blackova.K Ono to ani není násilí
trvá to max. 10 vteřin, jen jsem se prostě necrcala s přemlouváním
Lék není něco co dítě může okecat, je to prostě něco co není dobrý a musí se to. Bez diskuze. Za máho dětství slaďoučké sirupky nebyly ![]()
Dávájm hroznový bombon. nejdřív jeden bombon, rozkousat, pak hnusnej lék, stejně bílej, taky tableta, jen malej ( prednison, hořkej, no hnus), to začne hudrat, tak to hned zaplácnu dalšim bombonem.
@jahuhudka píše:
@Blackova.K Ono to ani není násilítrvá to max. 10 vteřin, jen jsem se prostě necrcala s přemlouváním
Lék není něco co dítě může okecat, je to prostě něco co není dobrý a musí se to. Bez diskuze. Za máho dětství slaďoučké sirupky nebyly
presne..a este chytit nos aby dychat nemohla a spolkne to raz dva.. ![]()
@syselinka Násilím a příště poprosit doktorku, ať nedává sirup, pokud možno. Já měla teď pro mladší rozpustné tablety a bylo to lepší. Ale naše holky tady ty sirupy pijou rády
![]()
@miisenka píše:…a pak se pozvraci
presne..a este chytit nos aby dychat nemohla a spolkne to raz dva..
@marrlinka píše: …a pak se pozvraci
nesmies jej dat sancu.. ![]()