Jak donutit dospělé dítě jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.2.26 15:04

S tou babičkou se taky bojím, že by ho tam vzala. On půl roku nedělal nic, teď půl roku dělal ten kurz, takže občas jel udělat nějaký test a jinak tvrdil, že se učí. Nějaký záchvěvy, že si najde brigádu, proběhly. Ale vždy řekl, že by vlastně nezvládal to učení se na kurz, takže vlastně nemůže ani na brigádu. Psychický stav je tak trochu otázkou, nevypadá, že by měl nějaký deprese. Ale on obecně od narození není vůbec sociální typ člověka, je hodně introvert, stačí mu jen počítač a ty vztahy s kamarády jen přes počítač. Reálných kamarádů podle mě moc nemá. Každopádně tvrdí, že ty lidi, se kterýma se zná přes ten počítač, jsou na tom úplně stejně jako on. Tak proto se divím, že je teď tolik mlaďochů nemakačenků. A štve mě, že moc dobře ví, že to táhne mamka sama, nemá k sobě ani chlapa, aby jí s financema pomohl. Já už se s ním moc bavit nemůžu, protože mě to neskutečně vytáčí a musím vynaložit velké úsilí, abych na něj nebyla hnusná. Nerozumím tomu, mám to nastavené úplně jinak.

• Citovat
  • Upravit
75762
10.2.26 15:06
@j.a.n.i1 píše: Více

To je pravda, ten si právníka nejspíš nezaplatí. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082

@TRG
Tak já kohokoliv jiného kromě vlastního dítěte, nebo rodiče taky určitě ne.
Ale mě teda vůbec nehrozí, že by se k nám kdokoliv jiný vůbec nasáčkoval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
@Anonymní píše: Více

Obávám se, že jí nezbyde, než mu tu práci někde domluvit. Ostuda, neostuda.
Protože vyhodit ho nechce.

Zajímavé je, že jsou to většinou kluci - muži, kteří tohle dělají. Jak ho vychovávala? také byl opečovávaný a provolegovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
10.2.26 15:09
@Anonymní píše: Více

Ale jenom na něj buď hnusná…litovala bych tak akorát mamku a s ním bych v rukavičkách rozhodně nejednala ten by si něco vyslechl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10195
10.2.26 15:10
@PaníBovaryová píše: Více

Vím o holce. Do 23 jí matka nedostala na brigádu. Ani do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
10.2.26 15:19

@1010 Mému spolužákovi raději vyběhali rodiče invalidní důchod. Maturoval asi v 35 letech, do té doby střídal střední školy a pořád byl někde nějaký problém a někdo byl na něj zlý.

Tragické na tom bylo, že se považoval za něco lepšího a na otázky typu, kdo ho bude živit apod. udělal jenom takový ten zvuk „Cccc!“ a kroutil očima, jak kdyby tyto otázky byla pod jeho úroveň. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
10.2.26 15:19
@1010 píše: Více

Taky jsem znala takovou holku.
Po maturitě nastoupila na VŠ, na kterou se po prvním semestru vykašlala, potom byla chvíli doma následně si našla práci, kde vydržela tuším asi 3 měsíce. Poté oznámila svojí matce-samoživitelce, že tohle nemá zapotřebí a asi tři roky nedělala vůbec nic a to ani v domácnosti.
Potom si ale šikulka našla přes internet nějakého Nizozemce, který teda sice není nějak výrazně za vodou, ale uživí jí, takže se za ním odstěhovala a spokojenost je na všech frontách. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10195
10.2.26 15:21

@PaníBovaryová tady to dopadne si myslím úplně stejně. Vyběhaný papíry na hlavu. A na gauči v obýváku přistane další dítě, co nemaká :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10195
10.2.26 15:22
@Apolena05 píše: Více

Nejspokojenější bych byla asi v roli matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
10.2.26 15:26
@1010 píše: Více

Asi jo…holčina sem za mamkou dorazí, tak jednou za 2 roky možná ani to ne a co vím tak nejsou třeba i několik měsíců v žádném kontaktu a mamku to zjevně netrápí.
Taky zvláštní, ale co už že 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
10.2.26 15:26

Já bych mu ještě nabídla nějakou psychologickou pomoc. Nemůže mít sociální fobii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
10.2.26 15:43
@Blue2 píše: Více

tak tenhle týpek má podle všeho tak akorát sociální lenoru a vych-canost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3756
10.2.26 15:44

Zajímavý by bylo vědět, jak tento týpek fungoval už na škole. Pochybuju, že z minimální absence a zodpovědného přídtupu ke škole a školní docházce vylezlo najednou tohle. Muselo to být už jasné na škole, že je lenoch anic neřešící a konflikty řeší tak, že se sebere a odejde nebo jen čumí a mlčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3756
10.2.26 15:44
@Blue2 píše: Více

Nemůže, ta by se projevovala už na škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat