Jak donutit dospělé dítě jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41285
11.2.26 11:07
@_.Emilyyy píše: Více

a já bych toto pro svoje děti právě chtěla! trocha dřiny a nepohodlí a obrovský nenahraditelný benefit do budoucna 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1926
11.2.26 11:09
@Anna766 píše: Více

Neviem teda, čo tak sledujem skôr majú deti “první poslední” v rodinách kde sa ide z ruky do huby (“chcem aby sa moje dieťa malo lepšie ako ja”) zatiaľ čo bohaté ktoré si to budovali od nuly veľmi riešia, ako deti naučiť zodpovedný prístup k financiám a životu. Len to bohaté dieťa má skôr brigádu súvisiacu s podnikaním rodiča a nie lepenie obálok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
11.2.26 11:12
@Elfido píše: Více

To neni brigada. Pokudd ty déti se zapojují do podnikání rodičů. Ale spíš si uživají mládí a studie bez brigád. Což není myšleno ve zlém. Jen holt mají jiný zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22007
11.2.26 11:12
@Keyllah píše: Více

To se dá vyřešit sportem, tam máš nepohodlí, dřinu, povinnost a pohyb denně a ještě benefit s partou kamarádů, se kterými mají stejný cíl a spoustu zážitků, vítězství, proher a vzájemné podpory.
To mi přijde tedy daleko lepší, než roznášet letáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
11.2.26 11:13
@mado píše: Více

To taky jde, pokud to ditě má ke sportu předpoklady. Naprosto niic proti tomu. Což mé dítě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
11.2.26 11:15

Dřiny a nepohodlí- muzes udělat třeba místo brigády o víkendu, tak ať celý víkend tráví sportem 8). Je to dřina, sem tam nepohodli, ale pozor i láska ke sportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
11.2.26 11:17
@Anna766 píše: Více

Ja jen tim chci říct, ze deti bez brigad taky maji pracovní návyky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285

mě ne, sporty mají…jde o to, aby si uvědomili kolik dřiny je stálo vydělat si tyto konkrétní peníze. Takže uvědomění si dřiny, ceny peněz a pak jejich dalšího nakládání s nimi…To sportem nenahradíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009

Stejna myšlenka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
11.2.26 11:19

a jak sportem zjistí, kolik vlastní dřiny ho stálo vydělat si tuto pětistovku? 8) jak sportem zjistí, kolik toho musí odmakat, když by si chtěl koupit nový iphone? ono, pak máš trochu jiný postoj k věcem, které si koupíš za sebou vydělané peníze, dvakrát si rozmyslíš, jestli toto fakt potřebuješ atd…sport je fajn, ale hodnotu vlastní práce a vědomí, kolik musíš odmakat na pár korun, tím prostě nezískáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
11.2.26 11:21

Já tím nechci nikoho shazovat. Sportující děti jsou super. Ale jsou i děti které to tak mít nemůžou a nemůžou za to. A já opravdu chápu, ač to tak nevypadá, že děvče z movité rodiny nepůjde na brigadu někam do Kauflandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101814
11.2.26 11:22

No, ja bych rekla, ze jejich pracovni náplní je skola, takže pokud ji neflakaji, tak nevidim duvod, proc je nutit do brigády, me by se taky nelibilo, kdyby mi nekdo prikazoval, ze po prichodu z prace jeste musim na brigadu.
Ano, o prazdninach, pokud si chteji finančně prilepsit, jen ať jdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285

a víš co ještě mě naučil roznos letáků v zimě? práce za barem? uklízení v hotelu? že jsou to práce, které nechci dělat do konce života a proto je fajn neflákat učení, věnovat se tomu a trochu máknout, abych si za stejných 8hodin vydělala trochu jiné peníze a v suchu a v teple ;) taky celkem nenahraditelná zkušenost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6255

Podla mna to nie je o pracovnych navykoch. V praci sa prejavuje cela nasa osobnost. Aky mame vztah k sebe, svetu, ostatnym. Ak niekto pochadza z nefunkcneho prostredia, prejavi sa to prave na tej praci. Aby si pracoval, podaval vykon, musis byt schopny sebaregulacie.
Ked to dieta nemalo moznost vytvorit si k sebe primerane dobry vztah, zit, v praci zlyha. A zlyha uz v tom, ze si ju nebude hladat, ani sa do nej nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
11.2.26 11:27
@j.a.n.i1 píše: Více

však v pořádku, já přece netvrdím, že to musíš mít stejně jako já, jen jsem napsala svoji vlastní zkušenost, která pro mě byla velice přínosná a proto to takto hodlám praktikovat i u svých dětí ;) a když čtu tuto a podobné diskuze, jen mě to v tom utvrzuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat