Jak donutit dospělé dítě jít do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@_.Emilyyy píše: Více
Stejně jako si to můžu řict já, že syn který to neměl lehké dnes neni ani na dávkach, ani na žádnem ID a vydělává si rukama a mám ho ráda i když není žádný vrcholový sportovec a nemá vysokou školu.
Situace může být různá. Možnostii jsou různé. Každý si dojde k dospělosti jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Já právě nevím, kde je to měřítko. Já na brigádu ráda i chodila. Dělala jsem v gastronomii, našla jsem díky tomu i kamarádky, dokonce i prvního kluka. Byla to práce s lidmi. Směny jsem si plánovala dle sebe, kdy chci mít volno a kdy chci si vydělat. No děti mám malé, ale když nebudou chtít samy? Bude mít efekt je poslat někam pracovat jednou za čas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi byly povinné brigády už i na střední. Brambory, chmel…
A nebylo to podle mě špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
Ano
. Ja to chapu.
Kazdy to ma jinak, tak proto nesouhlasím s tim názorem na brigády, ktere jsou tu zmíněny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mkmkz píše: Více
A není ani špatně se vydat tož jinou cestou než sklízení brambor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
to si úplně nemyslím, zas u nás se nikdo na dávkách neválí, tak úplně nevím, kde by to to dítko vzalo, navíc v tomto věku jsme snad schopni jako rodiče to nějak regulovat, určitě spíš než později, viz. zakladatelka.
Za mě, v normálním prostředí opravdu spíš dojde k tomu, že si uvědomí hodnotu peněz a výhody studia…pokud by si dítko na SŠ řeklo, že raději tedy na dávkách, tak by si to řeklo asi i později, poté, co by SŠ ukončilo, nemyslíš? a nebylo by to o prázdninové brigádě, ale o jeho celkovém nastavení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
ale já se s tebou nepřu, ale píšu o něčem jiném. Píšu o tom, že si brigádou zjistíš, co to je dřina, jak je penězi ohodnocena tvá fyzická práce a pak se učíš s takto vydělanými penězi hospodařit…to není o sportu, ani o pracovních návycích, to je přece o něčem jiném, to se sportem nemá nic do činění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezastavam sa roznasania letakov. Ale podla mna to nie je ani nic zle.
Nejde o to co, ale ako niekto robi.
Ked sa dieta vo svojom zivote citi dobre, roznos mu vadit nebude. A preco by mal…
Roznos, aleb instagram, cokolvek… Je len okolnost v zivote
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
však v pořádku, já si to myslím. Že pokud si ty peníze sám nevyděláš, neuvědomíš si, kolik práce a námahy tě to stálo, není to stejné, jako když dostáváš každý měsíc kapesné.
Pokud to vnímáš stejně, ok, nic proti. Já si fakt nemyslím, že svým dětem ublížím, když o prázdninách vyrazí na nějakou brigádu a budou vědět vo co go…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no, já občas brigádničila od 15 let a mám dnes dva doktoráty na VŠ a maminka je na mě snad taky hrdá
to snad není nic proti ničemu, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja treba na brigady nechodila a hodnotu penez tedy znam velmi dobre.
neni to jen o tom…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a ja nebrigadnicila skoro vůbec a ten doktorat mam taky, no. A nemyslim si ze zrovna ty brigady jsou tou alfou a omegou co ovlivnuje finamcni gramotnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madona373 píše: Více
záleží jaký efekt myslíš
ségra byla na sběru jahod dva dny a efekt to mělo a už nikdy víc, tam nešla
já uklízela jedno léto v hotelu a efekt to taky mělo a už jsem to nikdy nedělala. Roznášela jsem letáky cca týden v zimě a účel to taky splnilo
Já vzpomínám na léta na brigádě s kamarády moc ráda, ty ne? měla jsem vlastní peníze, zažila spoustu věcí, hodně se mi toho hodilo i do budoucna atd…
Když nebudou děti chtít?
a co teprve, když nebude chtít dospělý? viz tato diskuze
hele, to je asi o výchově a o celkovém přístupu rodiny, u nás v okolí dítka brigádničí -) právě ty roznosy letáku, v létě točení zmrzliny, v cukrárně atd., a i se tím chlubí, že si vydělají atd. Hádám, že je to dost na tobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit