Jak donutit dospělé dítě jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148990
11.2.26 12:25
@_.Emilyyy píše: Více

Stejně jako si to můžu řict já, že syn který to neměl lehké dnes neni ani na dávkach, ani na žádnem ID a vydělává si rukama a mám ho ráda i když není žádný vrcholový sportovec a nemá vysokou školu.
Situace může být různá. Možnostii jsou různé. Každý si dojde k dospělosti jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.2.26 12:26
@Keyllah píše: Více

Já právě nevím, kde je to měřítko. Já na brigádu ráda i chodila. Dělala jsem v gastronomii, našla jsem díky tomu i kamarádky, dokonce i prvního kluka. Byla to práce s lidmi. Směny jsem si plánovala dle sebe, kdy chci mít volno a kdy chci si vydělat. No děti mám malé, ale když nebudou chtít samy? Bude mít efekt je poslat někam pracovat jednou za čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7654
11.2.26 12:35

Kdysi byly povinné brigády už i na střední. Brambory, chmel…
A nebylo to podle mě špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
11.2.26 12:43
@Anna766 píše: Více

Ano :kytka:. Ja to chapu.

Kazdy to ma jinak, tak proto nesouhlasím s tim názorem na brigády, ktere jsou tu zmíněny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
11.2.26 12:46
@Mkmkz píše: Více

A není ani špatně se vydat tož jinou cestou než sklízení brambor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
11.2.26 12:46
@mado píše: Více

to si úplně nemyslím, zas u nás se nikdo na dávkách neválí, tak úplně nevím, kde by to to dítko vzalo, navíc v tomto věku jsme snad schopni jako rodiče to nějak regulovat, určitě spíš než později, viz. zakladatelka.
Za mě, v normálním prostředí opravdu spíš dojde k tomu, že si uvědomí hodnotu peněz a výhody studia…pokud by si dítko na SŠ řeklo, že raději tedy na dávkách, tak by si to řeklo asi i později, poté, co by SŠ ukončilo, nemyslíš? a nebylo by to o prázdninové brigádě, ale o jeho celkovém nastavení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
11.2.26 12:49
@mado píše: Více

ale já se s tebou nepřu, ale píšu o něčem jiném. Píšu o tom, že si brigádou zjistíš, co to je dřina, jak je penězi ohodnocena tvá fyzická práce a pak se učíš s takto vydělanými penězi hospodařit…to není o sportu, ani o pracovních návycích, to je přece o něčem jiném, to se sportem nemá nic do činění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6246
11.2.26 12:49

Nezastavam sa roznasania letakov. Ale podla mna to nie je ani nic zle.
Nejde o to co, ale ako niekto robi.
Ked sa dieta vo svojom zivote citi dobre, roznos mu vadit nebude. A preco by mal…
Roznos, aleb instagram, cokolvek… Je len okolnost v zivote

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6246
11.2.26 12:50

Nie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
11.2.26 12:51

však v pořádku, já si to myslím. Že pokud si ty peníze sám nevyděláš, neuvědomíš si, kolik práce a námahy tě to stálo, není to stejné, jako když dostáváš každý měsíc kapesné.
Pokud to vnímáš stejně, ok, nic proti. Já si fakt nemyslím, že svým dětem ublížím, když o prázdninách vyrazí na nějakou brigádu a budou vědět vo co go…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
11.2.26 12:55
:think: :mrgreen: ták určitě, obzvlášť v pubertě jsme vše věděla, nic si nepotřebovala vyzkoušet a měla přehled i nadhled a věděla jsem i bez prožitých zkušeností, co je to makat a o čem ten život je…a tím to můžem uzavřít a neplevelit. Akceptuji, že to máš u dcery jinam, ty prosím akceptuj, že si myslím, že dětem občasná brigáda opravdu neublíží a můžem jít dál 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
11.2.26 12:56

no, já občas brigádničila od 15 let a mám dnes dva doktoráty na VŠ a maminka je na mě snad taky hrdá :think: to snad není nic proti ničemu, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2772
11.2.26 12:57

Ja treba na brigady nechodila a hodnotu penez tedy znam velmi dobre. :nevim: neni to jen o tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
11.2.26 13:00

No a ja nebrigadnicila skoro vůbec a ten doktorat mam taky, no. A nemyslim si ze zrovna ty brigady jsou tou alfou a omegou co ovlivnuje finamcni gramotnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
11.2.26 13:01
@madona373 píše: Více

záleží jaký efekt myslíš :think: ségra byla na sběru jahod dva dny a efekt to mělo a už nikdy víc, tam nešla :mrgreen: já uklízela jedno léto v hotelu a efekt to taky mělo a už jsem to nikdy nedělala. Roznášela jsem letáky cca týden v zimě a účel to taky splnilo :think: Já vzpomínám na léta na brigádě s kamarády moc ráda, ty ne? měla jsem vlastní peníze, zažila spoustu věcí, hodně se mi toho hodilo i do budoucna atd…

Když nebudou děti chtít? :think: a co teprve, když nebude chtít dospělý? viz tato diskuze :think: :mrgreen: hele, to je asi o výchově a o celkovém přístupu rodiny, u nás v okolí dítka brigádničí -) právě ty roznosy letáku, v létě točení zmrzliny, v cukrárně atd., a i se tím chlubí, že si vydělají atd. Hádám, že je to dost na tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat