Jak donutit dospělé dítě jít do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12881
13.2.26 13:46
@korast píše: Více

No ale jeho psychické problémy jsou také jeho starost. Podpořila bych jen pokud bych viděla, že má snahu se léčit a postavit na vlastní nohy, rozhodně ne aby seděl celý den u her a tv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148075
14.2.26 09:37
@KáťaKašpi píše: Více

Smutný fakt. To je mi lito. I když chápu že litost nepomůže. A že se někdo tváří, však za to že je dítě v děcáku to ditě za to nemůže vůbec. Divné myšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.26 20:42

A co když treba opravdu nemuze nic sehnat… ja taky hledam na malem meste a jeste mam dite, ktere potrebuje mamu,,…do kramu me nechteji nemam praxi, zazrak je kdyz vubec odpovi ze nemaji zajem… pres zname jsem to zkousela tez a nic…

• Citovat
  • Upravit
15.2.26 21:44
@Anonymní píše: Více

A jaké máš vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
15.2.26 21:49

volných míst pro muže, tím spíš pro mladé muže, je minimálně desetkrát více, než volných míst pro ženu, která má navíc malé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.26 18:31

Jako no… upřímně z mého pohledu donutit ho nejdee. Dokud má kde bydlet, co jíst a žádné reálné důsledky, nemá motivaci něco měniit. Tlak, domlouvání ani vyhrožování většinou jako fakt nefungují. Pomáhá až nastavení jasných hranic (podmínky bydlení, příspěvek, povinnosti) a ideálně i odborná pomoc – může jít o psychický problém, ne lenost. Ale prostě chápu, že to je situace, kde toto není úplně rada a sama upřímně nevím, jestli bych to zvládla řešit, držím palce. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
17.2.26 18:50

Tady je blbý to, že čím déle bude doma, tím horší to bude. Být jeho mámou, obrátila bych se na pracák, tam mají psychologa a další odborné zaměstnance, kteří pracují s dlouhodobě nezaměstnanými. Navíc je na pracáku hlášený a když ho budou chtít vyhodit, bude si muset platit zdravotní ze svého, tahle páka by mohla zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.26 07:52

Švagrovi je přes 50, od rodičů se stěhoval až po nátlaku někdy po 40…je věčně bez práce, prostě líný jak vandrák, nic se mu nechce, dělá dluhy a pak chodí střídavě brečet a vyhrožovat rodičům. Manžel (jeho brácha) mu sehnal byt, práci měl asi tak 5 min cesty od toho bytu, takže náklady za dojíždění žádné…a už je zas bez práce. Protože prostě jen visí na mobilu a odmítá cokoliv dělat. Tchán nad ním pořád drží ochrannou ruku a přes nesouhlas tchýně ho zasponzoruje, protože je to přece prvorozený syn…jak kdyby to bylo nějaké privilegium. Když je švagr na dně, volá i manželovi, jako že se chce usmířit..my se s ním totiž jinak nestýkáme. Když měl pracovní úraz, nebyl schopen si vyřídit ani papíry s pojišťovnou, tehdejším zaměstnavatelem..všechno zařizovali jeho rodiče a můj manžel. Tchánovci ho všude vozili, protože on nemá ani řidičák. A myslíte, že jim z těch peněz, co dostal, přispěl aspoň na benzín? Ne. Neumí udržet korunu. Vybavení do bytu mu taky kupovali tchánovci, prostě marná existence. Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
21089
18.2.26 10:05

Jo, presne takto vypada zavislost na rychlem dopaminu kombinovana s tim, ze s nim rodice zachazeji jako s princem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
18.2.26 10:53

@coffewomen zdravotni ze sveho?
Kdyz nema prijem?
Nemyslim ze by platil, kdyz neni z ceho

Kdo vi jak dlouho vydrzi na pracaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
18.2.26 11:10
@jejjej píše: Více

I když nemá příjem a vyhodí ho z pracáku, tak má povinnost platit si zdravodní pojištění, za neplacení naskakují penále a může to jít až do exekuce. Otázkou je, co si exekutor vezme po x letech od totálně nepřizpůsobivého bez majetku, ale pokud nějaký má, hrozí že o něj příjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2625
18.2.26 11:17
@coffewomen píše: Více

Pokud bydlí u matky, tak exekutor vybere byt matce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
18.2.26 11:31

@Yasmen Byt matce nevezme, pokud je v katastru zapsaná jako majitelka jen ona, ale může zabavit věci v bytě, které pokryjí splátku. Exekutor nezjišťuje komu co patří. Musela by mít od toho schovaný doklad, že to koupila a je to jen její majetek. Také musí ponechat hotovost a teď si nejsem úplně jistá myslím do dvojnásobku životního minima, ale to už raději řešte s právníkem, ať se matka na to dostatečně dopředu nachystá a ví jaké kroky podniknout. Nejlepší by bylo přinutit ho jít pracovat, aby tato situace vůbec nenastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.26 20:03

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, jenom jdu přispět se svou zkušeností. Když jsem já dodělala školu, dostala jsem se do stejné situace.. Nedokázala jsem si najít práci, upadla jsem do depresí a takhle jsem žila asi 7 let. Doma mě za to nesnášeli. Ale psychicky jsem na to tenkrát neměla. A myslím, že mamce taky všichni nadávali, protože ona jediná mě podporovala a pořád věřila, že se nějak vzpamatuju. Byla jsem pořád zavřená doma, nikam jsem nechodila, taky jsem byla křehká duše… Ale pak se stalo něco, co mě donutilo odejít a postavit se na vlastní nohy. Odešla jsem do velkého města a bylo to to nejlepší rozhodnutí v životě. Zpětně jsem si uvědomila, že to prostředí doma mě psychicky deptalo.. Ale bohužel, je pravda, že když do mě hučeli, co musím, atd. Že mě to ještě víc ničilo. Myslím, že pokud brácha není alkoholik a nebere drogy, tak si všechno uvědomuje, ale je to pro něho těžké… Ale nechci ho omlouvat, jen mám pro to trochu pochopení, protože je to podobné mému příběhu. Bohužel si myslím, že pokud bude pořád takhle doma, nic se nezmění :( Ze své zkušenosti, jelikož jsem vždycky byla hrozně přecitlivělá, mi nikdy nepomáhalo, když na mě někdo řval a vyčítal mi věci, ale kdyby za mnou někdo přišel a řekl konejšivým tónem „Baru, jak bych ti mohla pomoct?“, tak by to úplně změnilo situaci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat