Jak donutit dospělé dítě jít do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@TerezaVoříšková píše: Více
Jo, vim, ze to tak nektere tabory maji, ale asi bych k takovemu neměla úplně důvěru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Tak skauti běžně, koňské tábory taky běžně. Vždycky je tam jeden nebo víc hlavních, kteří jsou plnoletí a pak ti, co byli skautem a koněm odkojení. Ti, co jezdili celý život jako děti a pak jen přesedlali do pozice vedoucích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u skautu za to fakt neberou peníze… Plus nejezdi na vide turnusu, ale jen na ten svuj, kde vyrostli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, skauti to dělají zadarmo a vedoucí tam jsou už patnáctiletí. Skaut je charita, ale zase super koníček. Ten zbytek táborů je výdělečný a třeba na koňských táborech měla 4000 za týden, takže za 5 týdnů už to byl pro středoškolačku fajn přivýdělek.
Ale jasně, že tomu předcházelo 10 let vlastního ježdění a pilování dovedností. A zkušenosti ze skautu jedině nahrávají tomu, že pak víš, co s těmi dětmi na jiných táborech podnikat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tie brigady su u mnohych deti hola nutnost. Prave nedavno som si kupovala mesacny listok na mhd a v rade predo mnou stali dvaja chlapci a bavili sa o tom, ze jednemu z nich mesacnik zaplatili (neviem kto) a druhy si na nan musel zarobit na brigade. Podla mna to boli tak ss chlapci. Nie vs.
V Nemecku som mala sefku, ktora pracovala od sestnastich. Teda so zaciatkom dualneho vzdelavania. A posobila na mna stabilne a uspesne. Dokonca som mala pocit, ze je v zivote dalej ako ja, co som studovala vs. Zrelsia, sebavedomejsia, citila som, ze ma naskok… Ja som sa len rozbiehala, rozkukavala a ona uz mala v mnohych pre mna vtedy zasadnych veciach jasno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, 15 leti „vedouci“ mohou tak organizovat skupinku deti v táboře, ale to je tak vsechno. Tezko se s nima pujdou nekam koupat, na putak a podobně.
Plus tedy pri slusnem tydennim vydelku bych i jako rodic celkem pochybovala o motivaci proc to chteji delat a jestli je to fakt pro dítě ideální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mkmkz píše: Více
No, pokud je to nezbytné, tak holt neni jina moznost (ale pak bych ocekavala, ze tu brigadu bude mit i ten nepostižený rodic), ale pokud neni, tak fakt nevidim důvod proč středoškoláka, kterého skola vytezuje podobne jako plny pracovni uvazek, nutit do nejake pravidelné brigády. Samozřejmě má-li nejake nadstandardni finacni naroky, nechť si na ně vydělá, ale jidlo, bydleni, obleceni, pomucky do do skoly, obedy a jizdne neni zadny nadstandard.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne
A za mňa toto platí aj pre VŠ (ak na to rodina má). Ako rodič chcem hradiť základné životné náklady (kolej, dopravu, rozumnú stravu) - ak chce niečo viac, nech si zarobí. Ale čo mám kamarátov čo musia žonglovať 50% úväzku brigádu a časovo náročnú školu a furt riešia že im nevychádzajú smeny a cviká, to je peklo. Z tej školy si potom odnesú oveľa menej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido píše: Více
Tak za me u VS asi podle toho co je to za VS a kolik usili je tomu venovano, ale jinak souhlas, pokud to neni vylozene skola na 2 dny v tydnu, tak zaplatit zaklad i na te VS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tomu druhému odstavci vůbec nerozumím. Jakože když to dítě dělá zadarmo, tak je víc motivované? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem třeba nikdy nenutila. Ty děti to braly tak nějak automaticky. I když byly na gymplu i pak na náročné VŠ. Nedostatkem netrpíme, věci jako jízdné, stravu, bydlení atd jim automaticky platíme plus nějaké kapesné.
Tohle je ale v dítěti. Některé to prostě bere automaticky, že od těch 15 -16 kdy má tu možnost, tak si nějakou kačku bokem přivydělá. I kdyby to mělo být jen pár tisíc za rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem studoval strojárnu, tak jsem záviděl medikům, že můžou sloužit. O poloviční strojaře nikdo nestâl.
Dneska je těch možností víc, jak jsem pochopil.
Naše děti ve Virginii:
Jedna dcera prodávala v hračkâřství
Syn rozvážel o víkendech nafukovací domy
Druhá dcera obsluhovala v kavárně
Všechno na střední. Na vejšce zas jiný fušky. V podstatě se protloukli bez naší, výraznéjší pomoci. Třeba ale auto jsem jim opravoval já a kupoval potřebný díly. Předávali si, podle věku, Toyotu Camry z roku 1999, když konečně dojezdila, měla najeto přes 300 000 mil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
U nás také takový byl. Seděl pořád doma u počítače a chodil se psem. Jeho matka byla v důchodu a ještě chodila na brigády, aby se uživili. Pak náhle umřela, chlap byl úplně zoufalý. Kamarádka matky mu doporučila, aby se přihlásil na ÚP. Tam mu dohodili zaměstnání v supermarketu a kupodivu tam dělá už nějaký rok, protože vidí, že by skončil jako bezdomovec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
neuděláš nic, asi je to výchovou a z části jaký ten člověk je. švagr do práce nikdy nechodil, je prostě doma s matkou. ta je dle mého krádeže tam někoho má tak k důchodu má brigádu. On do práce nikdy nepůjde. K nám už naštěstí nechodí
, prý u nás pro něj není dobrá atmosféra. Občas se ho manžel- jeho starší bratr zeptal jestli nechce nastoupí u nich v práci. prý nic pro něj
jestli se ho zeptal 2× za rok? učil se dobře, střední pohoda, na VŠ jeden semestr a pak a vše měl že je brán jako student a tchýně a i tchán že je to fajn
. Tchán mu občas šoupne nějaké peníze. chudáček bez práce a jistě by rád pracoval
.Já sem fakt ráda že už k nám nechodí, choval se jak puberťáky, jen náš nejstarší syn se choval zodpovědněji než on
Tím kolik mu je ho ani nikam nevezmou pokud by teda chtěl, vždy od SŠ tam bude mít roky hluché místo a vlastně nic neumí
On zamrzl tak v 15 letech a žije s matkou, ta mu i kupuje oblečení, ale mentálně s hon chová jak kdyby mu bylo 70 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit