Jak donutit dospělé dítě jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101759
11.2.26 22:16
@TerezaVoříšková píše: Více

Jo, vim, ze to tak nektere tabory maji, ale asi bych k takovemu neměla úplně důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.26 22:37
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak skauti běžně, koňské tábory taky běžně. Vždycky je tam jeden nebo víc hlavních, kteří jsou plnoletí a pak ti, co byli skautem a koněm odkojení. Ti, co jezdili celý život jako děti a pak jen přesedlali do pozice vedoucích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
11.2.26 22:51

Tak u skautu za to fakt neberou peníze… Plus nejezdi na vide turnusu, ale jen na ten svuj, kde vyrostli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.26 23:17

Ano, skauti to dělají zadarmo a vedoucí tam jsou už patnáctiletí. Skaut je charita, ale zase super koníček. Ten zbytek táborů je výdělečný a třeba na koňských táborech měla 4000 za týden, takže za 5 týdnů už to byl pro středoškolačku fajn přivýdělek.
Ale jasně, že tomu předcházelo 10 let vlastního ježdění a pilování dovedností. A zkušenosti ze skautu jedině nahrávají tomu, že pak víš, co s těmi dětmi na jiných táborech podnikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37333
11.2.26 23:31

Záložka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6231
12.2.26 04:17

Tie brigady su u mnohych deti hola nutnost. Prave nedavno som si kupovala mesacny listok na mhd a v rade predo mnou stali dvaja chlapci a bavili sa o tom, ze jednemu z nich mesacnik zaplatili (neviem kto) a druhy si na nan musel zarobit na brigade. Podla mna to boli tak ss chlapci. Nie vs.
V Nemecku som mala sefku, ktora pracovala od sestnastich. Teda so zaciatkom dualneho vzdelavania. A posobila na mna stabilne a uspesne. Dokonca som mala pocit, ze je v zivote dalej ako ja, co som studovala vs. Zrelsia, sebavedomejsia, citila som, ze ma naskok… Ja som sa len rozbiehala, rozkukavala a ona uz mala v mnohych pre mna vtedy zasadnych veciach jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
12.2.26 07:37

No, 15 leti „vedouci“ mohou tak organizovat skupinku deti v táboře, ale to je tak vsechno. Tezko se s nima pujdou nekam koupat, na putak a podobně.
Plus tedy pri slusnem tydennim vydelku bych i jako rodic celkem pochybovala o motivaci proc to chteji delat a jestli je to fakt pro dítě ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
12.2.26 07:43
@Mkmkz píše: Více

No, pokud je to nezbytné, tak holt neni jina moznost (ale pak bych ocekavala, ze tu brigadu bude mit i ten nepostižený rodic), ale pokud neni, tak fakt nevidim důvod proč středoškoláka, kterého skola vytezuje podobne jako plny pracovni uvazek, nutit do nejake pravidelné brigády. Samozřejmě má-li nejake nadstandardni finacni naroky, nechť si na ně vydělá, ale jidlo, bydleni, obleceni, pomucky do do skoly, obedy a jizdne neni zadny nadstandard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
12.2.26 07:47

Presne
A za mňa toto platí aj pre VŠ (ak na to rodina má). Ako rodič chcem hradiť základné životné náklady (kolej, dopravu, rozumnú stravu) - ak chce niečo viac, nech si zarobí. Ale čo mám kamarátov čo musia žonglovať 50% úväzku brigádu a časovo náročnú školu a furt riešia že im nevychádzajú smeny a cviká, to je peklo. Z tej školy si potom odnesú oveľa menej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
12.2.26 07:51
@Elfido píše: Více

Tak za me u VS asi podle toho co je to za VS a kolik usili je tomu venovano, ale jinak souhlas, pokud to neni vylozene skola na 2 dny v tydnu, tak zaplatit zaklad i na te VS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.26 08:32

Tomu druhému odstavci vůbec nerozumím. Jakože když to dítě dělá zadarmo, tak je víc motivované? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.26 08:36

Já jsem třeba nikdy nenutila. Ty děti to braly tak nějak automaticky. I když byly na gymplu i pak na náročné VŠ. Nedostatkem netrpíme, věci jako jízdné, stravu, bydlení atd jim automaticky platíme plus nějaké kapesné.
Tohle je ale v dítěti. Některé to prostě bere automaticky, že od těch 15 -16 kdy má tu možnost, tak si nějakou kačku bokem přivydělá. I kdyby to mělo být jen pár tisíc za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21124
12.2.26 12:00

Když jsem studoval strojárnu, tak jsem záviděl medikům, že můžou sloužit. O poloviční strojaře nikdo nestâl.

Dneska je těch možností víc, jak jsem pochopil.

Naše děti ve Virginii:

Jedna dcera prodávala v hračkâřství
Syn rozvážel o víkendech nafukovací domy
Druhá dcera obsluhovala v kavárně

Všechno na střední. Na vejšce zas jiný fušky. V podstatě se protloukli bez naší, výraznéjší pomoci. Třeba ale auto jsem jim opravoval já a kupoval potřebný díly. Předávali si, podle věku, Toyotu Camry z roku 1999, když konečně dojezdila, měla najeto přes 300 000 mil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
12.2.26 12:48
@Anonymní píše: Více

U nás také takový byl. Seděl pořád doma u počítače a chodil se psem. Jeho matka byla v důchodu a ještě chodila na brigády, aby se uživili. Pak náhle umřela, chlap byl úplně zoufalý. Kamarádka matky mu doporučila, aby se přihlásil na ÚP. Tam mu dohodili zaměstnání v supermarketu a kupodivu tam dělá už nějaký rok, protože vidí, že by skončil jako bezdomovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
12.2.26 12:57
@Anonymní píše: Více

neuděláš nic, asi je to výchovou a z části jaký ten člověk je. švagr do práce nikdy nechodil, je prostě doma s matkou. ta je dle mého krádeže tam někoho má tak k důchodu má brigádu. On do práce nikdy nepůjde. K nám už naštěstí nechodí :palec:, prý u nás pro něj není dobrá atmosféra. Občas se ho manžel- jeho starší bratr zeptal jestli nechce nastoupí u nich v práci. prý nic pro něj :mrgreen: jestli se ho zeptal 2× za rok? učil se dobře, střední pohoda, na VŠ jeden semestr a pak a vše měl že je brán jako student a tchýně a i tchán že je to fajn :lol:. Tchán mu občas šoupne nějaké peníze. chudáček bez práce a jistě by rád pracoval :mrgreen:.Já sem fakt ráda že už k nám nechodí, choval se jak puberťáky, jen náš nejstarší syn se choval zodpovědněji než on :jazyk: Tím kolik mu je ho ani nikam nevezmou pokud by teda chtěl, vždy od SŠ tam bude mít roky hluché místo a vlastně nic neumí :mrgreen: On zamrzl tak v 15 letech a žije s matkou, ta mu i kupuje oblečení, ale mentálně s hon chová jak kdyby mu bylo 70 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat