Jak dostat dítě do školky

Anonymní
20.1.15 17:41

Jak dostat dítě do školky

Dobrý den,
prosím, nevíte - kontrolují školky trvalé bydliště dítěte někde na úřadě? Prosím, nechci dojmy, ale opravdu vědomosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
20.1.15 17:44

Ano, kontroluji, stejne jako zakladky.

Edit: byla jsem na to pri zapisu upozornena a podepisovala nejaky papir pro urad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
20.1.15 17:45

Ano kontrolují, bud chtějí primo potvrzení od úřadu nebo OP dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.1.15 17:54

Určitě ano, teď jsem se ptala ve školce, zda má šanci známá ze vsi a bylo mi řečeno, že v žádném případě, že se to kontroluje…jde to přes ředitelství a to je asi s městem propojené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.15 17:56

A to zkontrolují a hotovo, pak když dostaneme rozhodnutí o přijetí, řeší to někdo dál? Abychom mohli zkusit dva zápisy - jeden u nás a jeden u babičky a změnit prckovi mezi tím bydliště. Protože k nám do obce se účelně lidi stěhují kvůli školce, jenže má 3 roky až koncem srpna, tak se obávám, že se nedostane a díky poctivosti budeme 2.dítěti platit školku na rozdíl od podvodníků. Starosta říkal, že jsme 4.nad čarou, jenže…

• Citovat
  • Upravit
864
20.1.15 17:59

V rámci řízení o přijetí se trvalý pobyt ověřuje. Po rozhodnutí o přijetí je uzavřeno správní řízení (kde je kritérium přijetí TP). Pak už školka nekontroluje zda během docházky nedošlo ke změně bydliště, alespoň u nás to tak funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
20.1.15 18:00
@Anonymní píše:
A to zkontrolují a hotovo, pak když dostaneme rozhodnutí o přijetí, řeší to někdo dál? Abychom mohli zkusit dva zápisy - jeden u nás a jeden u babičky a změnit prckovi mezi tím bydliště. Protože k nám do obce se účelně lidi stěhují kvůli školce, jenže má 3 roky až koncem srpna, tak se obávám, že se nedostane a díky poctivosti budeme 2.dítěti platit školku na rozdíl od podvodníků. Starosta říkal, že jsme 4.nad čarou, jenže…

Ano, zkontroluji a hotovo. Bohuzel kvůli takovým podvodníkum se naše loni nedostala do školky. Otázkou je, aby jste se stihli prehlasit a oni vám vystavili doklad :nevim:, aby nebyl zápis ve stejnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.15 18:09

Myskulačko - to přesně takto bylo u prvního, platila jsem 1,5roku soukr. školku a právě nechci u druhého. Bohužel naše ředitelka školky si sedí na vedení a ještě nevydala datum zápisu. U nás je vždy zápis bohužel až poslední v republice, abychom neměli šanci se dostat na jiné školky, takže bych musela nejdřív si změnit k babi a pak zpět - jak u debilů, nebo vyklopit za rok - 10měsíců´- celkem 120tis., když nastoupím po 7letech mateřské do práce, tak budu dělat na soukr. školku a zase výsledek příjmu bude rodičák :-(. Tak jsem právě dožraná.

• Citovat
  • Upravit
8112
20.1.15 18:17

Já te chápu, to naštve. Já bych se chtěla vrátit do prace příští rok a kluk je prosincovy, takže s tou soukromou školskou počítal, stehně mi nic jiného nezbyde. Na tvém místě bych ted dítě prehladila k babí, nechala si před zápisem vydat doklad a hned pi zápisu to změnila. Můžeš tvrdit, ze jste tam bydleli a pak se přestěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
20.1.15 19:37

Tak u nás se tohle vůbec neřeší, máme tu 3 školky a je úplně běžné, že si maminy dávají přihlášku dětem do všech školek a i ty z okolních vesnic, u nás vezmou i dítě, které má trvalé bydliště 100km odsud - POKUD JE VE ŠKOLCE MÍSTO a jinak to funguje tak, že do školky v místě bydliště ti musejí vzít dítě rok před nástupem do školy… nebo snad nééé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.15 19:45

@myskalucka No ale je otázka, zda po zápisu můžu změnit bydliště nebo ne - abychom nakonec nebyli nikde.

Pro pobavení - volala mi sousedka, že se přihlašují zpět do vesnice, že se jim více líbí škola tady než kam dávali do školky dítě a tedy přehlašují i mladší zpátky, já na ni vyběhla, že jako mění bydliště, jak vítr fouká a mi naznačila, že jsem pod její úrovní. My třeba kvůli ní přijdeme o školku, když jsme tu poctivě hlášeni 12let v jednom kuse a jsem pro ni divná. Mně ty lidi přijdou fakt nízko položeni, že toto nechápou.

• Citovat
  • Upravit
36556
5.4.15 18:04

Po zapisu uz to nikdo nekontroluje, pokud te nekdo neuda. Znama takhle podala odvolani a stiznost kvuli ucelovemu prehlasovani deti a uspela, protoze bylo prezkoumani a ty deti uz byly zase prehlasene zpet. Takze se menily body a jeji dcera se pak dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin