Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@danik to mas sikovneho chlapecka, moje dite se bohuzel neda presvedcit o nicem.
@Vera111 ja ti takove dite klidne predstavim, je to muj syn. Ten, ac uplny nejedlik, sni vsechno, o cem mu reknu, ze je medicina. Nurofen, paracetamol pro deti, sirupy proti kasli, vitaminy, to si da vzdycky. A jeste by si pridaval. Sam o ne zadoni. Tahle hnusna ATB mel minuly tyden, s tou samou nemoci. Prvni lzicka ho sice svou chuti prekvapila, ale pak uz byl uplne v pohode. A mam prave pocit, ze mu to rychle zabralo, proto bych to do te nasi holky taky chtela dostat, urcite to chytla od nej.
Ahoj, sama zkušnost nemám, ale kámoška všechny sirupy dětem dává na kostce cukru - na kostka cukru na lžíci odkapává přímo před dětmi(aby je to trošku pobavilo) dávku sirupu, apak jim to dá spolknout. Sice to není výchovné a zdravé, ale nemají tak velký odpor ![]()
Tak u nás to samé, angína a atb 3× denně. A to byl celkem sladký sirup Ospen. První den s vodou, pak to taky prokoukl a pak holt dalších šest dnů jsem sirup nalila do štamprle, přidala trošku vody, zamíchala, že toho bylo 10 ml, natáhla do normální 20ml stříkačky, dítě posadila na kolena, zafixovala svýma nohama, rukama, on už samo řval, ale aspon tím pádem otvíral pusu. No a cca po 2 ml jsem mu stříkala do krku. Fakt malinké množství, bo větší vydávil ven, po těch malých kouskách to spolkl, občas teda něco vyplivl, ale ne moc.
Na kontrole po 5 dnech nám dr. řekl, že stačí, když to bude brát týden a ne 10 dnů, boooze, jak ja byla stastná!!!
PS: U nás se všechny léky musí cpát do jídla, jinak konec. Čili vitamínové sirupy, Mucosolvan, kapky na kašel a podobné běžné věci prostě jen a jen do jídla typu kaše, přesnídávka,banánový koktejl. Jinak nemám šanci, ani se lžičkou, ani s vodou, ani s kostkou cukru.
Příspěvek upraven 05.04.12 v 13:15
Tak jestli zvrací, chce to asi říct lékaři, ať zvolí jinou formu - třeba injekce?
Nebo jiný druh? Dcera brala minulý týden atb sirup - Ospen, také pomerančová příchuť, hořký nebyl a mohla se po něm utlouct, měla jsem spíš problém jí vysvětlit, že nemůže víc. Sála ho sama z dávkovače na Panadol. Naštěstí…
zatím mi to nevdechl. Jinak ještě zkus přečíst toto.
https://www.emimino.cz/…-leky-65097/
https://www.emimino.cz/…otika-98575/
Já pokud by to nešlo volila bych násilí. Stříkla do pusy a zacpala nos jak to bylo už psáno.Unás se to naštěsí řeším jen domluvou "je to strašně nedobrá,hořké atd…, ale musíš si to vzít jinak ti ten kašlíček neuteče.
Pokud bych do ní nedostala dávku celou, zvaracela by mi atd… kontaktovala bych DR, případně ať ti DR nebo sestra ukážou jak to do dítěte dostat.
My taky naprosto všechny léky do jídla,sunar apod.Bohůžel co jsme měli ATb tak ty nemohly jít do mlíka 10 dnů hororu co 6 hodin.Doufám,že už to půjde bez ATB.
On mi malej hysterčí i u kapek do nosu,utíká přede mnou a piští. ![]()
@petra79 píše:
My taky naprosto všechny léky do jídla,sunar apod.Bohůžel co jsme měli ATb tak ty nemohly jít do mlíka 10 dnů hororu co 6 hodin.Doufám,že už to půjde bez ATB.
On mi malej hysterčí i u kapek do nosu,utíká přede mnou a piští.
u kapek do nosu máme vždy dvoje, jedny stříkám do nosu dceři a druhé do nosu ona mně současně. Nebo stříkám jí a manželovi (jen mořskou vodu)nejdarěji má když stříkám i manželovi dělá u toho strašný obličeje a dcera se řechtá je v klidu.
@Blanka S píše:
u kapek do nosu máme vždy dvoje, jedny stříkám do nosu dceři a druhé do nosu ona mně současně. Nebo stříkám jí a manželovi (jen mořskou vodu)nejdarěji má když stříkám i manželovi dělá u toho strašný obličeje a dcera se řechtá je v klidu.
To bych mohla vyzkoušet.Jenže on než to pochopí,trvá to několik měsíců ![]()