Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím vás o radu jak mám dostat do 19 měsíčního léky?Já už fakt nevím jak sirup ještě jde,ale prášek ani rana.Když ho rozdrolím vyplivne,když mu ho nacpu do krku vydáví ho.Jak to děláte vy?
Rvu do krku a hned zalejvám pitím
To rozdrolený bych nedala ani já.
To je naprd,že některý léky prostě v sirupu nejsou ![]()
Vezmu dve lzicky,prasek rozdrtim na prasek,pridam trochu vody nebo caje,na lzicce promicham a dam zapit.Drive,kdyz nespolupracovala,dala jsem do strikacky,dite na zada,hlavu mezi kolena a striknout pomalu do pusy.Neda se nic delat,leky se jist museji.
.. nedávám dětem žádné léky ..
Přeji hodně síly a ať jste brzy zdraví!
![]()
Já měla to štěstí, že zatím jsme brali vše jen v sirupech a už to byl někdy boj.
My jsme zatím žádné léky dávat nemuseli jen sirup nebo čípky ale ted má vysoké teploty i s halucinacemi a musím dávat diazepam a to je boj je to jen čtvrtka ale ještě ani jednou se nám nepodařilo to do něj dostat
Rozdrtit, zamíchat do oblíbeného pití a dát vypít
Ať je malý brzo fit ![]()
Měla jsem podobný problém.Sice jsem to do něho dostala,ale pak mi to vyzvracel.To už bude asi psychický problém.Prostě jsem to do něho nedostala,jak to polk tak se hned
Naštěstí to nebylo tak vážná nemoc jako u Vás.
Bohužel neporadím,zamíchat do něčeho(jídla) co má hodně rád
.
I u nás to byl vždycky strašný boj…rozdrtila jsem a dala na lžičku s něčím moc dobrým. Jenže po druhém podání už věděl
a nechtěl.
Do dcery jsem dostala léky (i sirupy) jedině v jídle…
V přesnídávkách, jogurtech a podobně…
rozdrtit, smýchat s čajíkem nebo šťávičkou a do stříkačky, někdy když bylo nejhůř tak jsem dala tochu na lžičku s přesnídavkou a nic nepoznal
. V žádném případě neustupovat , když dítko bojuje jako blázen
Před týdnem jsme se vrátili z nemocnice a to je mazec , jak tam nutí dítě. Syn měl toho strašně moc a dávali jsme to stříkačkou , nejdříve vzdoroval , ale po pár dnech už věděl , že bojovat nemá cenu . ![]()
U nás aplikuje chlap, jde mu to líp, používá ten aplikátor z nurofenu i na jiné sirupy. Je to taková rychlost, že to malej ani nepostřehne, že něco spolknul. Jinak Sluníčko, žádné léky? Tak to závidím, my už od narození bojujeme s kdečím. Až ted ve dvou letech to vypadá, že se nemocema dokáže poprat sám. Ale dřív i malá rýma se vždycky rozjela do mnohem horších problémů, které prostě léčbu vyžadovaly.
Mně mamka drtila penicilin do přesnídávky
Ale jestli při těch horečkách jí, že…?
To je peklo, chudák… ![]()
A co třeba v jogurtu? nebo podobném jídle? V rozmačkaném banánku a pod.