Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme to samé, ale řve při mytí i v vaně. Respektive osprchovávání šamponu. Šamponování jako takové miluje. Takže jsem neporadila, ale ráda se přiživím. Jsem zvědavá, jak to dělají jinde ![]()
Napustit do „vany“sprchace vodu,polozit ji tam a myt stejne,jako ve vane.Delam to tak na chalupe.
Eemii píše:
Napustit do „vany“sprchace vodu,polozit ji tam a myt stejne,jako ve vane.Delam to tak na chalupe.
nojo jenže mě sprcháč napustit nejde,to je právě to…
Amabilis77 píše:
Máme to samé, ale řve při mytí i v vaně. Respektive osprchovávání šamponu. Šamponování jako takové miluje. Takže jsem neporadila, ale ráda se přiživím. Jsem zvědavá, jak to dělají jinde
koukám,že máme skoro stejně starý děti,tak jak na ně s mytím vlasů
Ale malá řve i při namočení vlasů před namydlením tak nevím…
Malej si namočí vlasy sám, ale řve při oplachování (hysterie největší
), když ho položím, tak je to úplně stjně hrozné, jako když stojí a sprchuju. Prostě na houby ![]()
Nevím, jestli to bude platné, my doma oplachovali vlásky tak, že si dítě dalo na oči suchou žinku- aby mu tam nenateklo a vlasky se oplachovali hrníčkem- je to příjemnější.
Nainuva píše:
Nevím, jestli to bude platné, my doma oplachovali vlásky tak, že si dítě dalo na oči suchou žinku- aby mu tam nenateklo a vlasky se oplachovali hrníčkem- je to příjemnější.
Tak to zkusím, to mě nenapadlo ![]()
Ëxistuje koupací kšilt , pokud je u vás problém voda nebo šampon v obličeji. Ještě jsem se nerozhoupala, abych ho koupila, tak vyzkoušené nemám…
U nás je problém samotné namočení hlavy, položit by se nenechal ani omylem… Tak to prostě děláme méně často a co nejrychleji
Zrovna včera jsem mu myla hlavu a tak ječet jsem ho v životě neslyšela - úplně se klepal - jsem myslela, že z toho dostane nějaký záchvat nebo co ![]()
Já prostě jenom doufám, že ho to časem přejde ![]()
Vzpomínám si, že mladšímu bráchovi jsem mohla mýt vlasy jen já a i tak to bylo s křikem. Když byl větší, už zabrala ta žinka na oči, ale můj Lukášek k tomu ještě nedospěl, takže vlásky myjeme jednou týdně s řevem
Ale koupací kšilt vypadá zajímavě, zkusím po něm mrknout ve městě, protože při objednání by asi poštovné vyšlo dráž ![]()
Eemii píše:
Christy aha a tam neni spunt nebo jak neda?
Některé vaničky jsou hrozně nizoučké a vlastně špunt ani nemají, voda rovnou odtéká
Kakika píše:Eemii píše:Některé vaničky jsou hrozně nizoučké a vlastně špunt ani nemají, voda rovnou odtéká
Christy aha a tam neni spunt nebo jak neda?
Jj přesně tak,bohužel..
Taky jsme jednu dobu bojovali s mytím vlásků, a taky máme jen sprcháč. Malá se bála, že jí nateče do očiček. Tak jsem jí naučila, že musí moc zaklonit hlavičku. Nejdřív jsme to dělali tak, že nad námi stál taťka a Klárka se na něho dívala. Teď už umí pěkně zaklonit hlavičku i bez tatínka
A sprchuju opatrně, aby jí nenateklo do očí.
Ahoj
U nás je mytí horor,dřív když jsme měli vanu bylo to v pohodě,ale teď co máme sprchový kout je to peklo.Na sprcháč si už zvykla,ale mytí vlasů řev řev a zase řev,je mi to taky nepříjemný kvůli sousedům si musí myslet,že ji tam týrám nebo co
a to jsem už vyzkoušela kde co a nic nezabírá 
nechci,aby si spojovala mytí hlavy s takovýma šílenýma scénama…
Jak z nadpisu vyplívá potřebovala bych nějaký fígl na mytí vlasů…
Budu ráda za každou radu