Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím. Prosím o radu nebo povzbuzení, že se to poddá. Dnes na čtyřměsíční prohlídce jsme zjistily s mudr., že dcera málo přibírá a bylo důrazně doporučeno po kojení ještě dokrmit trochou UM. Jenže jak to do ní dostat? Na flašku hrozný řev, utíká před ní, mrská se… ze lžičky to plive a směje se tomu. Takže nejspíš má hlad, ale já to do ní nedostanu. :/ Měl jste někdo podobný problém? Jak se to vyřešilo?
To bych spis zjistovala, kolik si vezme pri kojeni, pripade pridala kojeni. Nez hned cpat um. To jsme nedavali ani my a ze pribiral fakt malo ale na kojeni i vytahl dost, jen mel jine zájmy nez jidlo
Mame to stejný, taky mám dokrmit UM, ale malá ho nechce. Je nám 2,5 měsíce, váha 4,75… moc to nehrotim, nejdřív ji nabídnu UM, buď si trochu dá nebo vůbec a pak nastupuje na scénu moje MM. S první dcerou to bylo stejný. MM mám, ale nepribirala.
@sakota Když nechce, tak ji nenuť, spíš kojit častěji, z obou prsou, případně prsa několikrát prostřídat, stlačovat při kojení. A když nechce, tak asi hlad nemá. Z jednorázového menšího přírůstku bych si nedělala hlavu.
@daisy1 Když už dokrm, tak je určitě hloupost dávat ho PŘED kojením.
@AliTad nj, to by si UM nevzala vůbec… ona když nechce UM, tak ho do ní stejně nedostanu, rve, ale nic, pak ji dám prso a pije jak divá.
No a co zkusit nějaké jiné UM? Třeba jí jen nechutná to, co je koupeno…
Nebere z lahve ani moje odstrikane mm. :-/ ja nevim, dr se tvarila, ze ji celkove prijde malo zavodnena a pohubla…uz ted kojim po dvou hodinach z obou, stridam, primackavam, fakt se snazim…a stejne nepribira. Tak budu zlouset trochu um pred kojenim a vud si da nebo ne no. Snad se to nauci a nebude eadsi hlady…
@sakota píše:
Nebere z lahve ani moje odstrikane mm. :-/ ja nevim, dr se tvarila, ze ji celkove prijde malo zavodnena a pohubla…uz ted kojim po dvou hodinach z obou, stridam, primackavam, fakt se snazim…a stejne nepribira. Tak budu zlouset trochu um pred kojenim a vud si da nebo ne no. Snad se to nauci a nebude eadsi hlady…
sežeň si sondu na dokrmování novorozenců a stříkačku na ni a dokrmuj hadičkou po prsu. Pokud máš svoje odstříkané mm, zkus nejdřív to odstříkané mm. Je ještě malá, mohla by se nechat obalamutit…
A brečí malá hlady nebo je v pohodě? Mně doktorka říkala to samé ale naše malá taky UM vůbec nechtěla, tak jsem jí ho nedávala a normálně kojila dál. Doktorce jsem pak řekla, že UM dávat nebudu. Být tebou tak kojím bez UM ještě do další prohlídky a uvidíš.
No v noci se budi s placem po hodine, hodine a pul a u prsa se po chvili tahani vzteka (a to opkaje nekolikrat, pak se prirucne a taha dyl a pak zase…) Mliko z lahve bud vubec nezkusi cucat, nebo teda neco omylem vycucne a za velkeho usmivani se od ucha k uchu slavnostne vyplivuje…
Já v porodnici dokrmovala stříkačkou přes prst. Bylo to docela rychlé, ale záleží jakou dávku máš dávat.