Jak dostat do dítěte umělé mléko?

10425
24.11.16 15:50

Jak dostat do dítěte UM?

Zdravím. Prosím o radu nebo povzbuzení, že se to poddá. Dnes na čtyřměsíční prohlídce jsme zjistily s mudr., že dcera málo přibírá a bylo důrazně doporučeno po kojení ještě dokrmit trochou UM. Jenže jak to do ní dostat? Na flašku hrozný řev, utíká před ní, mrská se… ze lžičky to plive a směje se tomu. Takže nejspíš má hlad, ale já to do ní nedostanu. :/ Měl jste někdo podobný problém? Jak se to vyřešilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7965
24.11.16 15:53

@sakota kdyby hlad mela pila by co to je malo pribira???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
24.11.16 15:54

@phoma za 20 dní 195g, tzn ani ne 10 na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.11.16 15:58

To bych spis zjistovala, kolik si vezme pri kojeni, pripade pridala kojeni. Nez hned cpat um. To jsme nedavali ani my a ze pribiral fakt malo ale na kojeni i vytahl dost, jen mel jine zájmy nez jidlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
24.11.16 16:17

Mame to stejný, taky mám dokrmit UM, ale malá ho nechce. Je nám 2,5 měsíce, váha 4,75… moc to nehrotim, nejdřív ji nabídnu UM, buď si trochu dá nebo vůbec a pak nastupuje na scénu moje MM. S první dcerou to bylo stejný. MM mám, ale nepribirala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
24.11.16 16:20

@sakota Když nechce, tak ji nenuť, spíš kojit častěji, z obou prsou, případně prsa několikrát prostřídat, stlačovat při kojení. A když nechce, tak asi hlad nemá. Z jednorázového menšího přírůstku bych si nedělala hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
24.11.16 16:22

@daisy1 Když už dokrm, tak je určitě hloupost dávat ho PŘED kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
24.11.16 16:24

@AliTad nj, to by si UM nevzala vůbec… ona když nechce UM, tak ho do ní stejně nedostanu, rve, ale nic, pak ji dám prso a pije jak divá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
24.11.16 16:28

No a co zkusit nějaké jiné UM? Třeba jí jen nechutná to, co je koupeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
24.11.16 16:32

Nebere z lahve ani moje odstrikane mm. :-/ ja nevim, dr se tvarila, ze ji celkove prijde malo zavodnena a pohubla…uz ted kojim po dvou hodinach z obou, stridam, primackavam, fakt se snazim…a stejne nepribira. Tak budu zlouset trochu um pred kojenim a vud si da nebo ne no. Snad se to nauci a nebude eadsi hlady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
24.11.16 16:42
@sakota píše:
Nebere z lahve ani moje odstrikane mm. :-/ ja nevim, dr se tvarila, ze ji celkove prijde malo zavodnena a pohubla…uz ted kojim po dvou hodinach z obou, stridam, primackavam, fakt se snazim…a stejne nepribira. Tak budu zlouset trochu um pred kojenim a vud si da nebo ne no. Snad se to nauci a nebude eadsi hlady…

sežeň si sondu na dokrmování novorozenců a stříkačku na ni a dokrmuj hadičkou po prsu. Pokud máš svoje odstříkané mm, zkus nejdřív to odstříkané mm. Je ještě malá, mohla by se nechat obalamutit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
24.11.16 16:44

A brečí malá hlady nebo je v pohodě? Mně doktorka říkala to samé ale naše malá taky UM vůbec nechtěla, tak jsem jí ho nedávala a normálně kojila dál. Doktorce jsem pak řekla, že UM dávat nebudu. Být tebou tak kojím bez UM ještě do další prohlídky a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
24.11.16 17:33

No v noci se budi s placem po hodine, hodine a pul a u prsa se po chvili tahani vzteka (a to opkaje nekolikrat, pak se prirucne a taha dyl a pak zase…) Mliko z lahve bud vubec nezkusi cucat, nebo teda neco omylem vycucne a za velkeho usmivani se od ucha k uchu slavnostne vyplivuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.11.16 17:37

@sakota ta k pak zkus tu lahev v noci, kdyz je rozespala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
24.11.16 17:37

Já v porodnici dokrmovala stříkačkou přes prst. Bylo to docela rychlé, ale záleží jakou dávku máš dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová