Jak dostat do dítěte umělé mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6993
24.11.16 17:37

@sakota ta k pak zkus tu lahev v noci, kdyz je rozespala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
24.11.16 17:37

Já v porodnici dokrmovala stříkačkou přes prst. Bylo to docela rychlé, ale záleží jakou dávku máš dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
24.11.16 18:09

@sakota a ve dne tohle při kojení nedělá?? Pokud ne, tak bych spíš přidala přes den kojení, já třeba večer od nějaké šesté kojím hodně často, prakticky tu hodinu a půl až do devíti, pak to zalomí a když se zadaří spí až do půl páté, když ne, vzbudí se ve 3 a pak v 6 ráno.

Přibírá málo takhle stabilně, nebo to je první měsíc, o kolik cm vyrostla za těch 20dní, je tam hodně promněnných které hrají roli. 4 měsíční dítě už většinou staší kojit z jednoho prsu, ono se taky může stát, že máš hodně předního mlíka které je na žízeň a ona se nedostane k tomu zadnímu které vyživuje.

Má dost počůraných plín za den, nebo se ti zdá že by měla suchou nepružnou kůži??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
24.11.16 19:00

@medunka23 procurana mi prijde dost a porad, i kdyz je to trochu min, nez byvalo, ale nijak sucha mi neprijde. V noci jak kdy, nekdy se vzteka, nekdy pije klidne, pres den se posledni dva dny vzteka dost pravidelni. Vyrostla o 2 cm, prirustky prestim byly dvou az trojnasobne nez ted (na den). Ach jo. Hrozne rada bych kojila, zkousela jsem gravimilk, kojocaje, kojohomeopatika, mechanickou odsavacku, elektrickou odsavacku… a proste s mnozstvim mlika se to nehnulo - mne prijde, ze tam je, ale ona ho mozna nedokaze dostat, nebo tam neni a ja se pletu. Ale ok, pokud neni, ja klidne dam sunar, hlavne at je dite zdrave a spokojene, ale to by si ho musela vzit. Fakt, vedet, jaky nervy jsou odkrmit zezacatku dite, priste si to rozmyslim, kam se hrabe porod. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
24.11.16 19:09

@sakota U dcery jsem to mela podobne, zde odkaz na moji prastarou diskusi https://www.emimino.cz/…piva-127800/. Muj zaver byl, ze pomohlo zvysit frekvenci kojeni, budila jsem i v noci v pravidelnych intervalech. Dceru jsem nakonec kojila 8,5 mesice, pak se sama odstavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
24.11.16 19:26

@sakota já to zkusím pohledat, ale tuhle na mě vyskočil na netu článek o tom, že dětští lékaři často nařídí dokrm a zapomínají, že kojené děti přibývají jinak. Pokud je jinak ok, zkusila bych přidat kojení a to jen z důvodu toho pouštění od prsa v noci a opravdu kojila pouze z jednoho prsa právě kvůli tomu přednímu mlíku.
Pokud se vytáhla za 20dní o 2 cm, tak to je dle mě dost. Sama určitě vidíš jestli brečí hlady nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
24.11.16 19:34

@sakota jo a ještě bych jen dodala, ve 4 měsících už je ta potřeba pokrytá tak, že se mlíko tvoří jak saje(pokud to nepíšu jak hotentot), zkrátka nepočítej s výrazně nalitýma prsama, já už taky můžu pít kojo čaje, do teď jsem po nich měla šíleně nalitý prsa
http://www.kojeni.net/…o_mleka.html
http://www.kojeni.net/…_kojeni.html
dám ti sem dva odkazy, snad tě to uklidní, já tam dost brouzdám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
24.11.16 19:43

@medunka23 Strasne se stydim, ale nepoznam, zda breci hlady. Fakt ne. Ona se u prsa vzteka, pousti, chyta a tak, ale nakonec to skonci bud a) pousti ho a smeje se u toho na me b) je protivna, tak mi dojdou nervy, dam ji na hraci deku a zacina se smat tam. Tzn zadny plac po kojeni, ze toho neni vic… jen v noci proste misto aby se hned prisala, tak kuckavy plac a pak to pousteni… @Hobitka no ja uz ted kojim v noci cca po hodine a pul az dvou, pres den po dvou. Kdyz dam jeste casteji, stihne se tam vubec neco udelat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
24.11.16 20:12

@Lišák1 To me taky napadlo, ale prece jenom je to prvni dite, vim o tom kulovy, tak duveruju doktorce… Uvidime, ted mame ukol pres vikend, v utery prevazeni a uvidi se, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
24.11.16 20:50

@sakota Hmmm, tak to je dost casto :think:. Ja kojila vetsinou tak po tech 2.5-3, krome spurtu, to syna i po 40 minutach. Tehdy jsem pridala dve kojeni v noci a pribrala najednou 500 g za 14 dni… Coz bylo ovsem take posledni velke pribirani v jejim zivote, je nejedlik, ve 4,5 ma +/- 100cm a 14 kg, jeji 2,5lety bracha ji uz v podstate dohnal. A jak pise @Lišák1, taky bych spis zacala s prikrmy, od ukonceneho 4. mesice uz muze, dceri bylo tehdy uz 5m a stejne to bylo porad „dejte UM, dejte UM…“… Ale plne chapu, ja tehdy z te situace byla take ve stresu :hug:. Jo, a jinak kdyz se dcera odstavila, tak asi 14 dni UM nechtela ani citit, co ja druhu vyzkousela… odstavila se naraz od prsa, jidla i piti… Pak se nakonec uvolila, ale trvalo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
24.11.16 21:03

@sakota hiď to za hlavu, pročti si ten web a nasaješ informace a budeš si jistější. Přijde mi to uhozený od pediatry tě tam hnát po týdnu na převážení po jediným vážení kdy přibrala málo, jak už tady zaznělo, horší by bylo kdyby zhubla.
Jinak moje malá za posledních 14 dní přibrala 200g a dr byla naprosto spokojená, prostě některé jedou podle tabulek a nazdar. Hlavně se tím nestresuj, přeneseš to na malou a bude hůř :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
25.11.16 18:03

AHoj, aj ja som mala podobný problém, ale preto, že som musela ukončiť kojenie. Ja som vyskúšala niekoľko druhov umelých mliek, nič sa malému nepáčilo, nič mu nechutilo, bola som bezradná. Nakoniec sme ešte od susedky odsypali amilk bifido a on vypil. Ja fakt neviem, od čoho to závisí, tie mlieka majú rôzne chute. Tak vyskúšaj zmeniť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
26.11.16 09:19

@medunka23 No dovezu si v nedeli na pujceni vahu od sestrenky a budu si doma vazit, kolik mm do ni dostanu a uvidime. Treba se srovname (obe) a vratime se jen k MM. Ne ze by to zatim bylo jinak, kdyz jsi lzickou naliju do krku 20ml, je to uspech, fakt to nechce. :/ Ale protoze nechce ani odstrikany MM, pochybuju, ze by to bylo chuti a nechce se mi zatim na blind kupovat jiny UM… no, veda a boj, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
26.11.16 12:57

@sakota já bych se s tim nestresovala, určitě nevaz po každém kojení, budeš ve stresu ještě víc. Pokud nechce ani odstrikany MM, dělá to na mě dojem, že jí to kojení stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
26.11.16 13:06

@sakota náš mladý flašku ani UM nikdy nechtěl… takže dítko od dítka, jsou prostě „přírodní typy“, jak ji říkám já a nic je nezmůže… A neboj přežije, náš mladý má 3 roky a 12 kilo a energie za celou mateřskou školku.
Spíš bych častěji kojila ( u nás to bylo co 2 hodiny… :zed: ) ale ani když jsem ho nechala bez kojeni - hlad ho donutí - tak nic, dokud nebylo přirozené balení mlíka, tak by snad raději umřel hlady Pevné neervy :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová