Jak dostat příkrm do 8měsíčního dítěte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
581
25.8.12 15:52

Jak dostat příktm do 8M dítěte ??

Ahojka mam všeobecnou a pro mne teďka akutní otázku jak dostat jakýkoliv příkrm do 8M dítěte?? Malému je teď 8M, do teď jsme byly plně kojení, malý přestal příbírat, jasně je to čas na příkrm..jenže… nenechá si nic dát dopusy…lžičku, pijítko, flašku…tu nechce s dudlem vůbec, všechno jsou fajn hračky…ale vše jen on sám… myslela jsem si že jsem udělala chybu, že jsem čekala tak dlouho, ale uvědomila jsem si, že nikdy si nic nenechal dát do pusy, Kapky vigantol je neuvěřitelný problém… napadá vás prosím někoho nějaký fígl jak na to??

Děkuji za reakce Ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
25.8.12 15:58

Ano je dobře že jsi si toho vědoma, udělala jsi chybu jen kojit takhle dlouho.. od 6 měsíce dítě potřebuje přejít na jinou stravu… o tomhle mi přesně vyprávěl můj pediatr, že děti čím dýl se učí jíst lžičkou tím hůř ji pak začnou příjmat, a je pak problém je nakrmit… :cert:

Příspěvek upraven 25.08.12 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.8.12 16:05

A kousky žužlá? Třeba křupky jsi zkoušela? Někdo mi povídal, že mu dítě nechtělo lžičku, ale když namáčela křupku do kaše, tak to z ní slízalo a bylo schopné sníst celou misku.

• Citovat
  • Upravit
31594
25.8.12 16:10

Ono mezi cca 6 a 8měsíci nastává tzv. senzitivní období, kdy je dítě ochotné přijímat novinky jako například jídlo…
Samozřejmě je spousta dětí, které tohle období snad nemají, ale u nás to teda platilo do pntíku, zhruba do 8m oba kluci byli ochotni pozřít cokoliv, pak třeba něco omezili, něco nechtěli.
Akoliv mi nepřijde plné kojení do 8m žádná hrůza, tak mi přijde možná trochu neprozíravé dítěti alespoň kolem toho půl roku nenabídnout i jinou potravu…

Doporučuju si přečíst něco o BLW (baby led weaning), pokud chce vše sám, tak by mohl přijmout stravu pro našě zeměpisné podmínky možná trochu netradičním zoůsobem, ale v podstatě zcela přirozeným pro všechny mláďata v přírodě. Sám objevovat jídlo, sám se ho postupně naučit zpracovávat. Ale asi zásadou číslo 1 v tomto směru je, že se dítě rozhodně nefutruje, jídlo objevuje spíš hrou, přirozeným zájmem a nějakou dobu trvá, než pochopí, že jde taky o naplnění žaludku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
25.8.12 16:14

Zeleninu bych zkusila uvarit a nemixovat a dat to diteti, mozna zacne jist.
Cim pozdeji se zacina s prikrmy tim hur si dite na lzicku zvyka, ale treba kousky vezme na milost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
25.8.12 16:16

Tak chybu jsi udělala… protože kdybys začala dřív, tak bys to nemusela hrotit a on by se časem na lžičku naučil. Ale to už nezměníš, takže nezbývá než stále dokola nabízet a nabízet a ono se to časem poddá… případně u nás funguje dát jednu lžičku do ruky a druhou krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
25.8.12 16:22

A jak dlouho se snažíš? U nás to bylo všechno nadlouho, žádné „za 14 dní zbaští porci“, mockrát jsem to chtěla vzdát a netrápit sebe i dceru, že ještě počkám…

Dávala jsem jednu lžičku mrkvové kaše několikrát denně, vždy pouze za dobré nálady, když si ji chtěla držet sama, tak jsem ji jen vedla k puse - někdy snědla, někdy ne. Taky chtěla všechno držet a ovládat sama, tak jsem ji nechávala žmoulat kukuřičné křupky (tenké) a časem si na jídlo v puse zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
25.8.12 16:27

Tak u nás taky trvalo dlouho než snědl celou porci… začínali jsme v 6 měsících a ještě v 9 měsících nesnědl celou tu 125g zeleninku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
25.8.12 17:12

Je to tak že jsem mu věci.. mrkvičku do ruky dávala, už dříve to bylo tak že prostě nic nechtěl, ani láhev… když jsem si říkala, dám mmu čas..některé dítě na to není stavělé.. lékař podporoval plné kojení, pokud dítě přibírá, a to do teď bylo u nás vždy bez potíží. Již od mala, byl problém mu cokoliv do úst dát…

dávala jsem mu věci dříve lžičkou.. mléko… kapky…vždy to vedlo jen k zavřením úst… a prát se s ním mi nepřipadlo a nepřipadne ideální..

kousky zelenini jsem mu zkoušela dát na hrani.. aby to zkusil..ale vše co má jinou než tuhou konzistenci prostě, odhodí jak je to měkké nechce to, ale to bylo idřív..
zkusím ty křupky a uvidím to se mi zdá jako dobrý nápad :-) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
25.8.12 17:16

@Gabrielaaa jinak fakt díky za radu… :-)

@Gladys děkuji za doporučení knihy

@kacakaca děkuji to vyzkouším… :-)

@j.a.n.i1 no teďka ro hrotit nebudu..myslím ze naštěstítukové zásoby máme… a ne uplně malé.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
25.8.12 17:25
@jitojit píše:
@j.a.n.i1 no teďka ro hrotit nebudu..myslím ze naštěstítukové zásoby máme… a ne uplně malé.. :-)

Tak to je dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.8.12 17:31

Synovi jsem začala dávat v 6.měs. kaši a od 7.měs. oběd a mohla jsem se stavět na hlavu, ale kromě kaše nic nejedl a do té doby, kdy v 9měs. ke mě připlazil (díky nepřibírání nelezl), když jsem si k němu sedla na zem a jedla jsem těst. salát se smetanou, kuřetem a kari a snědl toho kvantum. Pak jsme šli jendou na nějakou akci a tam mu dali uvařené brambory s máslem a normálně slané a zdlábl celý talíř. Od té doby jsem na příkrmy kašlala a dávala mu normální jídlo. Od 6.měs. jsme řešili, že nepřibírá, pak že se jen plazí a chodili na rehábko. Stačilo dát běžné jídlo, syn začal přibírat a v roce chodil. Prostě mu ty blivajzy ve sklenici nechutnaly a ani domácí. Prostě to plival. Jedno jakou firmu, příchuť. Potřeboval klasické jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
25.8.12 17:45

@Osmanka vyskouším..potíž je v tom, ze prostě si nic nechce nechat dát do pusy… tak budu zkoušet různé rady :-) děkuji Ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.8.12 20:04

U nás to taky byl problem až se to konečně skoro v 8 měsících zlomilo ale jí zasadně jenom kousky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
25.8.12 20:05

To chce kapnout na neco, co mu vylozene zachutna a pak to do te pusy propasovat. Maly absolutne odmital jakoukoli zeleninu, se kterou jsem zacinala jako s prvnim prikrmem. Pak uz automaticky zamykal pusu, jak jenom uvidel lzicku. Tak jsem zkusila kasi, ovsem jak ji do nej dostat, ze? Nastesti malej chtel ozizlavat misticku, ve ktere ta kase byla, tak jsem mu ji naklonila a kasi nahrnula ke kraji. Trocha se mu do pusy dostala - a obrat o 100%. Najednou otevrel pusu a lzicku mi rval z ruky, jak si ji s tou kasi cpal do pusy. Takze to proste chce trochu stesti a neco, co mu bude chutnat. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí