Od kdy uzené maso

103
25.8.12 10:55

od kdy uzené maso

Zajimalo by me, od kdy muzu podat memu malemu uzene maso? je mu ted 10 mesicu, tak nevim aby mu to nejak neublizilo..a od kdy se muze podavat treba knedlik houskovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4328
25.8.12 10:58

Ahojky, tak uzené by nemělo vůbec až od tří let nejdřív a knedlík klidně už :-) Ale nejlepší je počkat až po tom ročku, pak už mu můžeš dávat postupně všechno, ale vynechala bych uzené a suché salámy. jejlépe šunku a kuřecí párečky taky může v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.12 11:01

Uzene bych urcite nedala, ke knedliku taky nevidim moc duvod, po tom roce uz jo. Moje dcera mela nedavno trochu uzene ryby. Ma dva roky, ted uz je to tezke uhlidat, kdyz si tatinek nezdrave rad da a ona musi mit taky. Jinak spis davam sunku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
25.8.12 11:05

@suik :potlesk: přesně tatínci jou kazitele!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.8.12 11:05

Záleží jak moc máš v plánu být „bio“ a „zdravovýživová“
jsou mámy, co dávají půlročáku ochucený tvaroh, i ty, co ho dají až v roce a půl…
knedlíku bych se nebála určitě.
Uzený neni nic moc, je hodně slaný, ale třeba já sem svému synkovi nedávno dala na žužlání vyříznutý malý špalíček z uzeného jazyka vařeného (takže sůl se taky vyvařila) a myslím, že když ho tím nebudu tláskat dvakrát týdně, tak mu to neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 11:10

Já teď dala uzený 15m do zapečených těstovin, ale teda pravidlo z toho dělat nehodlám, jen že jsem byla zdechlá pro něj vařit extra jídlo. 10m bych ještě nedala, tam jsem se fakt držela toho, že do roka nesolit atd, i teď to bylo hodně brzo a nemyslím, že se něco takové v příštích měsících zase octne na našem stole :nevim:
Houskový knedlík dát můžeš, pokud máte zavedený lepek, ale taky, pravidlo bych z toho nedělala, přeci jen je tam sůl, celé vejce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
25.8.12 11:10

Záleží asi i na životním stylu, moje děti třeba uzené dodnes neochutnali a myslím, že o nic nepřišli. A to nejsem nějaká šílená bio matka, jen si myslím, že když udělám roštěnou z kvalitního hovězího, tak jim to dá rozhodně víc než knedlíky s uzeným.

Ale k tvému dotazu, pokud uzené, počkala bych aspoň do dvou let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
25.8.12 11:15

Malýmu je šestnáct měsíců, už trochu ochutnal, ale úplně k jídlu bych mu to ještě nedala. Vrhá se na klobásy, jedno kolečko mu uříznu, ale už ted je videt, že se na tom bude cpát rád. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
25.8.12 11:23

@boball Tak je to správnej chlap :-)
No já klukům uzený nedávala až později kolem toho třetího roku jsem jim udělala špenát s uzeným a bram. knedlíkem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11444
25.8.12 11:48

Já jsem dala malýmu kolem 2.roku uzené s hrachovou kaší a hrozně mu to chutnalo. Ale my ho celkově kupujeme vyjímečně, spíš pro zpestření a když už tak kvalitní šunku. knedlíky bych dala asi později, až tak v 1,5 roce. Přeci jen kvasnice, vajíčka mouka a starý rohlíky nic moc pro malý dítě. Ale tož určitě ho to nezabije. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.8.12 12:07

Ahoj. Moje holky snad uzené ještě neměly (ani ta šestiletá) :think:. No ta starší možná ve školce jo, ale nepamatuju si to. Desetiměsíčnímu bych nedala v žádném případě. To už radši skleničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.8.12 17:45

No, knedlík bych klidně dala, naše ho kolem 10m taky měla, ale rozhodně to nebylo pravidlo, spíš, když jsem třeba dělala svíčkovou, tak si dala knedl s námi ;) na knedlíku nevidím krom bílku nic špatného, i když u ás se bílek neřešil, kor třeba v pečivu/v knedlíku ne, není ho tam moc, stejně tak sůl - taky jí tam není tolik.
Uzené jsem naší ještě nedávala, za jedno ho ani my moc nejíme a ¨za druhé v něm nevidím žádný přínos, ani pro dospěláka, natož pro malé dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
8.11.13 21:53

Chci obňovit diskuzi, mam dotaz, nemuzu nikde najit, jestli muze rocni prcek knedlik, ale s prdopem-tedy kypricim praskem. Delam houskove knedliky - klasika recept mouka, sul, mleko, vejce a prave prdop, davam ho ale nepatrne na celou „misu“ knedliki. male bych samozrejme odebrala a temer neosolila. Chci udelat svickovou a nevim jestli ji ho uz muzu dat nebo jestli ji to mam dat opet s testovinama, diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
8.11.13 21:59

@kucerat Já bych to dala, vždyt je to na jedno brdo, jestli těstoviny nebo knedlík. Zas tolik toho nesní, jestli vůbec, náš kluk je moc nechce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
8.11.13 22:19
@kucerat píše:
Chci obňovit diskuzi, mam dotaz, nemuzu nikde najit, jestli muze rocni prcek knedlik, ale s prdopem-tedy kypricim praskem. Delam houskove knedliky - klasika recept mouka, sul, mleko, vejce a prave prdop, davam ho ale nepatrne na celou „misu“ knedliki. male bych samozrejme odebrala a temer neosolila. Chci udelat svickovou a nevim jestli ji ho uz muzu dat nebo jestli ji to mam dat opet s testovinama, diky :)

já už nekuju klasický prdopeče, ale objevila jsem „zdravější“ je na něm napsaný bezfosfátovej a jsem s ním spokojená a mám pocit že to není taková s. račka, a stojí kolem 6kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí