Půlroční nechce mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
62
24.8.12 09:59

půlroční nechce mléko

Zdravím všechny maminky a dopředu říkám, že jsem naprosto zoufalá. Malá ma za týden 6 měsíců. Od 4 měsíců dáváme příkrmy, všechno papá krásně, porce 150g na dávku, v poledne má masozeleninku, dopoledne ovocnou svačinku, večer začínáme kaši. Problém je že mi absolutně nechce pít mlíko z flašky. dávám jí ráno a na odpolední svačinu a doteď i na večeři. cucne si trošku tak max. 70-80 ml a pak začne řvát a vztekat se a prostě do ní víc nedostanu ani náhodou. už nevím co dělat. nevím jestli už bych mohla alespon tu odpol. svačinku vyměnit za jogurt. zatím přibírá, ale jestli to tak půjde dál tak nevím. navíc co kalcium? když má mít za den 500 ml mléčných výrobků tak nevím jak jinak to nahnat. prosím o radu.moje nervy jsou v kýblu, už mi z toho brzo asi hrábne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lucie46
24.8.12 10:05

Ahojky, zkousela jsi treba ty ochucene mlika? Nebo mlicko s kasi treba bananove, medove…Dela to Nestle nebo Hami jsou to takove mensi krabicky…
Ja to obcas malemu davam… Jake pouzivate mleko? Nezkousela jsi ho zmenit za jine? Jogurt nevim, treba nam doktorka rekla az od 10 mesice, ale je to individualni a nekdo dava uz od 6… kord kdyz nechce pit mleko…

• Citovat
  • Upravit
6907
24.8.12 10:06

Ahoj. Zkus ji do mlíčka rozmixovat třeba banán nebo jiné ovoce. U nás to fungovalo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
24.8.12 10:06

Moje kamarádka měla ten samý problém. Ráno dělala malému kaši, která nahradila mléko. Taky je možný zkusit třeba nějaké mléko s příchutí, já kupovala nutrilon s vanilkou, ale ta byla myslím asi až od roka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
24.8.12 10:25

Můžeš zkusit co tu poradili ostatní, ale myslím, že to moc hrotíš. Když víc nechce, tak to stejně do ní nedostaneš, v horším případě jí nucením vypěstuješ slušnou averzi. A buď ráda, že to ostatní ti jí, jsou děti co nechtějí jíst skoro nic, pití taky moc nedají, a přesto jsou naprosto v pořádku. ;)

• Citovat
  • Upravit
2400
24.8.12 10:33

Ahoj, to není takový problém, to mlíko se děsně přeceňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
24.8.12 10:46

Tak to jsem ráda. já hned vidím katastrofické scénáře:-)ty mlíčka jsem zkoušela, žádnej úspěch. dávám sunar nutradefence. je chuťově dobrý. je fakt že mlík už jsme zkusili více, protože jsme mívali problémy od začátku s mlíkem. zkusím ale zkusit to s tím ovocem, to je docela dobrý nápad, třeba to zabere. přijde mi ale že spíš jí vadí to že je to řídké. myslím, že se jí zalíbilo jíst tu tuhou stravu tou lžičkou. nutit jí fakt nechci protože se té averze se fakt bojím. zkusím to mlíko přimíchávat do těch příkrmů a uvidíme jak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.8.12 10:49

Ahoj, u nas probehlo totez zhruba ve stejnou dobu. jedina doba, kdy si mliko vzala, byla noc. Jinak jsem podavala jogurty a kasi k veceri, moc jsem se tim nezanasela.je fakt, ze priblizne pul litru do sebe dostala.ted je ji 15 mesicu a najednou zase mliko chce i pres den:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
24.8.12 10:59

Ahojky. Náš malý nepil žádné umělé mléko. Taky jsem to do něj nemohla dostat. Má každý den jogurt a večer mléčnou kaši a víc to neřeším. Po 14dnech zkoušení jsem to vzdala. I bez umělé výživy vyroste!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5608
24.8.12 11:07

Ahoj u nás je to úplně to samé. Máme 6,5 měsíce. Když mu jdu dát flašku, tak je kravál, prostě jí přes den neche. Skusila jsem mu to dál na lžičku, tak to vzal, ale to by bylo docela na palici krmit ho mlíkem na lžičce. Takže když se vzbudí v noci(občas) dostane mlíko a ráno když vstane, dopol bílí jogurt nebo s čerstvým ovoce, odpol zelenina nebo s mase, pak ovocná přesnídávka a večer kaše, mléčná, nemléčné to je fuk, jen ne rýžové kaše, to nechce. A mlíčka z krabiček taky vypije, ale zase jen ráno nebo v noci, málo kdy večer. Prostě nechce přes den flašku. A má vlastně nemléčné jídlo jen obed a svačinu, jinak je vše s mléčné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
24.8.12 11:36

Holky děkuju moc za rady. docela jste mi pomohli, alespoň mám inspiraci jak to vyzkoušet. prostě jí budu muset šidit. ted jsem jí dala na svačinku um s rozdrcenýma piškotkama a to mělo docela úspěch snědla 100g. do oběda jsem jí taky přidala 20 ml mlíka. no a večer jí dám mléčnou kaši a uvidíme co to udělá…dyštak bych potom začala ten jogurtek..ještě jednou děkuji všem za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.8.12 20:54

A jinak pije dost? Myslím vodu, čajíky.. Jestli ano, nebála bych se, hlavní je, že není dehydrovaná. :-) (Nebo dehydratovaná??)
Zkus dát na svačinku jogurt nebo mléčný dezert, případně i ta kaše večer je fajn. Ale neboj, ono každé dítě si řekne, co mu dělá dobře a co ne. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
23.3.15 11:32

Ahoj obnovuji diskuzi, mam 5,5 mesicniho syna. S melekm to byl boj uz od 3 mesicu a jak mu padlo 5m. Tak uz ani ze spani ho nevypije. Zkousela jsem s piskotama, ochuceny a nic. Cajem a vodou se muzr uchlemtat, ale melko proste ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí