Kolik sní 6měsíční dítě?

611
21.8.12 18:55

kolik sníst 6 měs. dítě

Ahoj holky, prosím o radu, malé je 6 měsíců, už dávám příkrmy a kojím stále, začli jsme zeleninkou, sní mi 125 g a ještě by dále jedla, kolik toho má správně sníst 6 měs. dítě, když už po té zelenince nekojím, kojím pak až za 3 hodiny, a večer dávám kašičku a to už taky nekojím, takže 2 kojení mám už vynechané, ale nevím, kolik správně toho má sníst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
21.8.12 18:59

Já to nikdy nevážila. Kolik snědl, tolik snědl. Ale většinou mu stačila taková vá střední sklenička. Myslím že má kolem 190 gramů.

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
21.8.12 19:16

No já bych to taky neřešila, i když 125 g bez kojení se mi zdá trošku málo, tak aspoň 150 g bych řekla… ale těžko soudit, mě malá v té době příkrmy moc nechtěla, to jsem do ní s bídou dostala 50 g a nakonec jsem ji musela docpat mlíčkem

teď má malá 8 měs a když mi náhodou sní 180-200 g oběda tak už jí mlíčko nedávám, ale když jí to nejede a uzobe jen kolem 100 g tak jí dám ještě mlíko, jinak by se mi hlásila už za hodinku…

• Citovat
  • Upravit
11219
21.8.12 19:51

Ahoj, já mám půlročního chlapečka a dávám mu dopoledne 125g ovocné přesnídávky s piškotem (to už nekojím, dám jen čaj),tak za 3 hodiny má maso se zeleninou (vařím doma a dávám tam cca 150g zeleniny,20g masa, lžičku rýže a lžičku oleje, celkově to má pak tak 200g a sní to všechno, takže už taky nekojím. Večer má kaši ze 150ml mléka a ještě dokojím. Mimo to ještě tak 4× kojím.
Pokud se po 125g tváří, že by si ještě dala, tak jí dávej klidně víc, může sníst klidně kolem těch 200g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
21.8.12 20:12

Správně toho má sníst tolik kolik chce, každé dítě je jiné. starší syn jedl všeho tak 125-150g zhruba v tom věku (6-8m).taky jsem po pár dnech co měl příkrm zrušila to dané kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.5.14 21:44

Brý večer dámy :-)

Prosím o info.

Malému je kousek přes půl roku. Kojím, ale už dáváme příkrmy (cca 200g masozeleninový) a večer kaše (taky cca 200g), chtěla bych přidat i ovocné přesnídávky k odpolední nebo dopolední svačině. Měl by jíst k té svačině také těch 200g nebo mu mám dávat méně? :nevim:
Další dotaz je ohledně kaší :cert: - vyzkoušeli jsme od Nutrilonu, Nestlé a Babydream a nějak moc mu vůbec nejedou :?. Měl rýžovou, sušenkovou a banánovou. Je něco, čím jdou ty kaše nahradit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35771
5.5.14 21:48

@SarkaLo me neji 200g ani ted v 9mesicich :nevim: dvam. kolik sni, jist zacala az ted a jedla naopak jen kase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.5.14 21:58

@pikola Máme doma jedlíka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
5.5.14 22:18

@SarkaLo tak moje 16 m dcera nesni ani 150g :nevim: ale to ovoce dej tu skleničku nebo přibližné kolik sni. Kamarádky dcera toho SNI hodne, takže dávala ty vetší skleničky a my naopak sotva snedli ty malý :mrgreen:
Jinak u nás teda vedou kaše od nutrilonu a nejvíce vanilkova a nebo piskotova. Ostatní nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
5.5.14 22:18

@SarkaLo Já mám taky jedlíka (už třetího, kdo to má živit? :-) ), ale každý je jiný. Vyzkoušej, kolik přesnídávky ti sní, já víc než jednu celou skleničku nedávám, když se dožaduje další, dám kukuřičnou křupku do ruky, zabaví se a jídlo klesne do žaludku, takže se cítí sytá (jinak jí hrozně rychle, takže často jídlo ještě v žaludku není a proto se cítí hladová). Kaše mi přijdou šíleně sladké, v některých je vyloženě cítit ta chemická příchuť, dělám to tak, že rozvařím lžíci rýže ve vodě, do toho pak zamíchám cca 2 lžíce té sušené mléčné kaše. Prcek není zvyklý tolik na sladké, nají se a zatím se takhle snědly i méně oblíbené příchutě kaše:-) Nebo rovnou rozvařím rýži s jablkem, přidám mačkaný banán, část přesnídávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.5.14 22:23

Já bych asi dala míň. Mě teda sní taky okolo 190g- příkrm, masozelnina kaše, ale to ovoce bych nedávala- když to napíšu u nás natvrdo, tak se mi vždycky po tom zas.. docela ho to prohnalo :mrgreen:
Teď dávám věší půlku s jední piškotekm - někdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.5.14 22:33

Takže k té svačině dát ovoce v té malé skleničce, to je 125g a pak dokojit, nebo už nechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
5.5.14 22:58

Dceři bude za pár dní 6 měsíců, ale jsme stále na sunaru… jakmile chci dat příkrm, ať už lžičkou nebo přes lahev, tak je to marné…řev a boj ručičkama,…tohle prostě ona jíst nebude! U první dcery problém nebyl, začala baštit všechno co jsem dala hned napoprvé… :think: Dr. poradila, že mám začít místo se zeleninovým, tak ovocným příkrmem s piškoty… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
5.5.14 23:56

@zorietka zkoušela bych dále..zatím pořád se zeleninovým příkrmem a kdyby to opravdu nešlo, tak s ovocným…ono, děti si na tu sladkou chuť zvyknou velmi dobře a rychle…zkoušela bych vše možné, aby mi snědla nejprve zeleninu a poté ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.5.14 15:16

Nám se osvědčili kaše od Hami je to kaše s přidáním mléka můžeš to dat i do flasky. Malé to moc chutná dělají i ochucené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí