Kolik sní 6měsíční dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kolik sníst 6 měs. dítě
Ahoj holky, prosím o radu, malé je 6 měsíců, už dávám příkrmy a kojím stále, začli jsme zeleninkou, sní mi 125 g a ještě by dále jedla, kolik toho má správně sníst 6 měs. dítě, když už po té zelenince nekojím, kojím pak až za 3 hodiny, a večer dávám kašičku a to už taky nekojím, takže 2 kojení mám už vynechané, ale nevím, kolik správně toho má sníst
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já to nikdy nevážila. Kolik snědl, tolik snědl. Ale většinou mu stačila taková vá střední sklenička. Myslím že má kolem 190 gramů.
- Citovat
- Upravit
No já bych to taky neřešila, i když 125 g bez kojení se mi zdá trošku málo, tak aspoň 150 g bych řekla… ale těžko soudit, mě malá v té době příkrmy moc nechtěla, to jsem do ní s bídou dostala 50 g a nakonec jsem ji musela docpat mlíčkem
teď má malá 8 měs a když mi náhodou sní 180-200 g oběda tak už jí mlíčko nedávám, ale když jí to nejede a uzobe jen kolem 100 g tak jí dám ještě mlíko, jinak by se mi hlásila už za hodinku…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já mám půlročního chlapečka a dávám mu dopoledne 125g ovocné přesnídávky s piškotem (to už nekojím, dám jen čaj),tak za 3 hodiny má maso se zeleninou (vařím doma a dávám tam cca 150g zeleniny,20g masa, lžičku rýže a lžičku oleje, celkově to má pak tak 200g a sní to všechno, takže už taky nekojím. Večer má kaši ze 150ml mléka a ještě dokojím. Mimo to ještě tak 4× kojím.
Pokud se po 125g tváří, že by si ještě dala, tak jí dávej klidně víc, může sníst klidně kolem těch 200g.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Správně toho má sníst tolik kolik chce, každé dítě je jiné. starší syn jedl všeho tak 125-150g zhruba v tom věku (6-8m).taky jsem po pár dnech co měl příkrm zrušila to dané kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brý večer dámy ![]()
Prosím o info.
Malému je kousek přes půl roku. Kojím, ale už dáváme příkrmy (cca 200g masozeleninový) a večer kaše (taky cca 200g), chtěla bych přidat i ovocné přesnídávky k odpolední nebo dopolední svačině. Měl by jíst k té svačině také těch 200g nebo mu mám dávat méně? ![]()
Další dotaz je ohledně kaší
- vyzkoušeli jsme od Nutrilonu, Nestlé a Babydream a nějak moc mu vůbec nejedou
. Měl rýžovou, sušenkovou a banánovou. Je něco, čím jdou ty kaše nahradit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo me neji 200g ani ted v 9mesicich
dvam. kolik sni, jist zacala az ted a jedla naopak jen kase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo tak moje 16 m dcera nesni ani 150g
ale to ovoce dej tu skleničku nebo přibližné kolik sni. Kamarádky dcera toho SNI hodne, takže dávala ty vetší skleničky a my naopak sotva snedli ty malý ![]()
Jinak u nás teda vedou kaše od nutrilonu a nejvíce vanilkova a nebo piskotova. Ostatní nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo Já mám taky jedlíka (už třetího, kdo to má živit?
), ale každý je jiný. Vyzkoušej, kolik přesnídávky ti sní, já víc než jednu celou skleničku nedávám, když se dožaduje další, dám kukuřičnou křupku do ruky, zabaví se a jídlo klesne do žaludku, takže se cítí sytá (jinak jí hrozně rychle, takže často jídlo ještě v žaludku není a proto se cítí hladová). Kaše mi přijdou šíleně sladké, v některých je vyloženě cítit ta chemická příchuť, dělám to tak, že rozvařím lžíci rýže ve vodě, do toho pak zamíchám cca 2 lžíce té sušené mléčné kaše. Prcek není zvyklý tolik na sladké, nají se a zatím se takhle snědly i méně oblíbené příchutě kaše:-) Nebo rovnou rozvařím rýži s jablkem, přidám mačkaný banán, část přesnídávky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych asi dala míň. Mě teda sní taky okolo 190g- příkrm, masozelnina kaše, ale to ovoce bych nedávala- když to napíšu u nás natvrdo, tak se mi vždycky po tom zas.. docela ho to prohnalo ![]()
Teď dávám věší půlku s jední piškotekm - někdy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže k té svačině dát ovoce v té malé skleničce, to je 125g a pak dokojit, nebo už nechat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři bude za pár dní 6 měsíců, ale jsme stále na sunaru… jakmile chci dat příkrm, ať už lžičkou nebo přes lahev, tak je to marné…řev a boj ručičkama,…tohle prostě ona jíst nebude! U první dcery problém nebyl, začala baštit všechno co jsem dala hned napoprvé…
Dr. poradila, že mám začít místo se zeleninovým, tak ovocným příkrmem s piškoty… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zorietka zkoušela bych dále..zatím pořád se zeleninovým příkrmem a kdyby to opravdu nešlo, tak s ovocným…ono, děti si na tu sladkou chuť zvyknou velmi dobře a rychle…zkoušela bych vše možné, aby mi snědla nejprve zeleninu a poté ovoce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se osvědčili kaše od Hami je to kaše s přidáním mléka můžeš to dat i do flasky. Malé to moc chutná dělají i ochucené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit