Jakou teplotu čaje pro novorozence?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
zoui08
21.8.12 13:47

jakou teplotu čaje pro novorozence?

Ahojky, potřebuji radu. Mám 3týdeního chlapečka, udělala jsem mu feniklový čaj a chci se zeptat, jestli mu ho mám nějak přihřívat, nebo když jsou takové tepla, tak nemusím??čatečně kojím a dokrmuji. děkuji za odpověď. chystáme se ven a nevím jak s tím čajem. Jo a jak nejlépe připravovat lméčko sebou na ven?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11733
21.8.12 13:54

A proč dáváš čaj, kojené děti nepotřebují čaj, stačí MM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
21.8.12 13:58

Ptotože přikrmuji a dr.,i dnes řekl at kojím, pak dávám UM a na další čaj jídla zas kojit. mám málo mléka. A jsou hrozné vedra. Zapoměla jsem se ho zeptat na tu teplotu čaje.

• Citovat
  • Upravit
Billi
21.8.12 14:00

@zoui08 dala bych tělesné teploty, bála bych se, aby ho nebolelo bříško.
Mlíčko s sebou: do termosky teplou vodu a umíchat na místě.

• Citovat
  • Upravit
zoui08
21.8.12 14:14
@Billi píše:
@zoui08 dala bych tělesné teploty, bála bych se, aby ho nebolelo bříško.
Mlíčko s sebou: do termosky teplou vodu a umíchat na místě.

děkuji a tělesnou teplotu jak? asi ho nebudu mít kde přihřát. stačí zabalit třeba do plíny??s tím mlíčkem to tak udělám. Děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11733
21.8.12 14:16

@zoui08 Když dáš teplou vodu do termosky, tak vydrží teplá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
21.8.12 14:26
@kotaska91 píše:
@zoui08 Když dáš teplou vodu do termosky, tak vydrží teplá :nevim:

to vím :lol: ale myslela jsem teplou vodu do termosky na mlíčko a do lahvičky rovnou udělat ten čajík??

• Citovat
  • Upravit
16986
21.8.12 14:42

@zoui08 zkusila bych davat vodu, cajik se rychle zkazi v takovych vedrech. Myslim, ze dele, nez 2 hod. nevydrzi. V takovem vedru okolni teplota bude stacit. Takze do lahvicky dej prevarenou vodu telesne teloty (pokud trvas na cajiku, tak ho priprav) a pak uz se udrzi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
21.8.12 14:47
@AniNevim píše:
@zoui08 zkusila bych davat vodu, cajik se rychle zkazi v takovych vedrech. Myslim, ze dele, nez 2 hod. nevydrzi. V takovem vedru okolni teplota bude stacit. Takze do lahvicky dej prevarenou vodu telesne teloty (pokud trvas na cajiku, tak ho priprav) a pak uz se udrzi sama.

děkuji :kytka: :x

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
21.8.12 19:39

@zoui08
já taky kojila a přikrmovala a už od narození a to se narodila v zimě mi mudra říkala ať jí dávám čajík nebo vodu, je to kvůli tomu že UM jim zahustí stoličku a pak se jim blběji kadí…
já dávala čajík v tělové teplotě tedy 37° a když ho uvaříš a dáš do tašky tak ti nějakou dobu vydrží takhle teplý, ale můžeš dávat i chladnější, my byli ve 2 měs. na vyšetření kvůli refluxu a tam se musí vypít před tím 50 ml čaje, byla zima teplý čaj bych nedovezla (nakonec jsme to vyřešili termoskou) ale ptala jsem se jestli ten čajík musí být v té správné teplotě a mudra mi jen řekla že když to bude chladnější nic se neděje ale asi mi to nebude chtít vypít…

• Citovat
  • Upravit
zoui08
22.8.12 13:08
@Raďulle píše:
@zoui08
já taky kojila a přikrmovala a už od narození a to se narodila v zimě mi mudra říkala ať jí dávám čajík nebo vodu, je to kvůli tomu že UM jim zahustí stoličku a pak se jim blběji kadí…
já dávala čajík v tělové teplotě tedy 37° a když ho uvaříš a dáš do tašky tak ti nějakou dobu vydrží takhle teplý, ale můžeš dávat i chladnější, my byli ve 2 měs. na vyšetření kvůli refluxu a tam se musí vypít před tím 50 ml čaje, byla zima teplý čaj bych nedovezla (nakonec jsme to vyřešili termoskou) ale ptala jsem se jestli ten čajík musí být v té správné teplotě a mudra mi jen řekla že když to bude chladnější nic se neděje ale asi mi to nebude chtít vypít…

jéé, děkuji za odpověď. a prosím tě, jak často jsi ho miminku dávala? nám jsou 3 týdny a nevím kolik toho čaje může a jak často. Jestli může i před papáním UM a i po papání, jestli třeba bude mít žízeň??jak často? vůbec nevím. Moc děkuji za odpověď. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
zoui08
22.8.12 13:10
@zoui08 píše:
jéé, děkuji za odpověď. a prosím tě, jak často jsi ho miminku dávala? nám jsou 3 týdny a nevím kolik toho čaje může a jak často. Jestli může i před papáním UM a i po papání, jestli třeba bude mít žízeň??jak často? vůbec nevím. Moc děkuji za odpověď. :kytka:

a taky jesti mám dávat i nějak během kojení. Kojím a střídám s UM.

• Citovat
  • Upravit
zoui08
22.8.12 16:54

Moc děkuji. no já jsem to možná napsala špatně, nedokrmuji tak, že bych nakojila a pak hned dokrmovala UM ale bud nakojím a pak podle toho jak vydrží, třeba hoďku, nebo dvě i tři a pak dám UM nedokrmuji hned po kojení ale střídám to.No a právě potom si říkám, že musí mít asi i žízeň když mu dám tu UM. A ještě k tomu, včera malej za den vůbec nekakal.Pak až v noci a ráno. tak mám trochu obavy, abych nedělala něco špatně. Někdo píše u UM dávat pít, aby se mimču i líp kajdilo a někdo že se zase nemusí. Tak jsem z toho blázen. Do toho mám děsně popraskaný bradavky, čekám až přítel večer dorazí domu a přinese mi na to mast. Jenže já z toho jednoho prsu nemůžu ani kojit, šíleně to bolí. tak vůbec nevím co mám dělat. Jsem z toho už tak něšťastná a zmordovaná. Chtěla bych se zkusit pořádně rozkojit a vynechat uplně i UM jenže co pak to jde, když jsem tak zmordovaná. Navíc mi malej u prsu saje jen max 5minut a pak už lenoší, spí a dřímá a jen občas potáhne. Pořád povzbuzuju, ale je to k ničemu. Dr. říkal, že za těch 5miut se najíst nemůže, tak já nevím. :nevim: ach jo. :(

• Citovat
  • Upravit
335
23.8.12 15:51

Můj malej pil už snad od jednoho týdne kolem pěti deseti minut a stačio mu to vždycky. Nedokrmovala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
orsinka
23.8.12 16:22

Ahoj, já ten čaj v těhle vedrech dávám klidně studenej, prostě ho udělám, pak jdem ven a třeba za hodinu si cucne a vůbec jí nevadí, že je studenej.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko