A zase to jídlo - 8měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A zase to jídlo.....
Dobrý večer všem, těchto diskuzí tu proběhlo určitě opravdu hodně, ale nikdy nenajdu to, co právě potřebuji. Mám doma 8.měsíčního chlapečka, je od narození kojený, začali jsme s příkrmy od 6.měsíce a je to velký jedlík, jedl by pořád
. Samozřejmě to má i své nevýhody, protože když někdo z rodiny cokoli strčí do pusy, začíná řev, začala jsem mu mezi jídly dávat kukuřičné křupky nebo kousek rohlíku. No abych se dobrala k tématu, večer dávám kaši, začala jsem menší dávkou a dokojila, no jako u každého příkrmu, jen s tím rozdílem, že večerním kojením se zřejmě uklidňuje, snažím se dávku kaše zvýšit, aby mu stačilo, ale usíná špatně, když ho zkusím nekojit, několikrát se k němu vrátím, dám dudla, nakonec usne, ale těch schodů
, co musím vyšlapat. Když ho nakojím, tak krásně usne. Kojím jinak ještě ráno a chtěla jsem večer už přestat. Nějak si nevím rady, co si o tom myslíte vy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dávám 150-200g kaše mezi 17-17:30 a v kolem 19:30 ještě normálně kojím. Jinak má v 6 kojení, v 9 ovoce, v 11 oběd, ve 13 někdy kojení, v 15 jogurt. Jí zhruba každé 2 hodiny. Nevím, v kolik dáváš kaši, ale ještě má asi hlad, pokud nechceš kojit, tak dej UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli uz nechces kojit, zkus dat pred spanim lahev UM. Dceri davam flasku s UM primo do postylky, vypije ji a usne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka píše:
Já dávám 150-200g kaše mezi 17-17:30 a v kolem 19:30 ještě normálně kojím. Jinak má v 6 kojení, v 9 ovoce, v 11 oběd, ve 13 někdy kojení, v 15 jogurt. Jí zhruba každé 2 hodiny. Nevím, v kolik dáváš kaši, ale ještě má asi hlad, pokud nechceš kojit, tak dej UM.
Dávala jsem kaši ze 150ml vody, takže celkem něco přes 200g kaše a dokojila a teď jsem zvýšila dávku vody tak na 170ml vody, což je skoro 250 g kaše.
Jinak ráno kojo, dopo ovoce tak 250g, zelenina střídání s masem a žloutkem do 250g, odpo jogurt 180g, přislazované nedávám, vše je přírodní a kaše Bio od Hippu bez přidaného cukru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulinaP píše:
Jestli uz nechces kojit, zkus dat pred spanim lahev UM. Dceri davam flasku s UM primo do postylky, vypije ji a usne
To mě také napadlo, nechat menší dávku kaše a dát ji dřív, tak okolo půl 7 a pak v 8 mlíčko do postýlky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka tak to mu vážně chutná, tak mu před spaním dej MM nebo UM. Možná je jen navyklý na prso a to ho uklidní až ke spánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ještě před spaním i po kaši kojila. V 11 měsících jsem kojení nahradila um. A i teď
(20 měsíců) by večer bez flašky mlíka neusnul. A to má dost velkou večeři.
- Citovat
- Upravit
Mě prvorozený usínal po odstavu s flaškou UM (postupně se opravdu odbourala, pil míňa míň), druhorozený usíná s flaškou mlíka doteď. Je to celkem šikovný uspávadlo, ale jako všechno, stane se z toho návyk, starší neusne bez flašky s vodou v posteli, při odplenkování jsem musela teda korigovat objem ve flašce, ale bez ní to pořád ještě nejde.
Po kaši je žízeň, takže bych rozhodně něco k pití dala. Můžeš kaši směřovat trochu dřív před spaním, třeba hodinku před uložením a pak dát napít vodu, čaj nebo to UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka píše:
@terinka tak to mu vážně chutná, tak mu před spaním dej MM nebo UM. Možná je jen navyklý na prso a to ho uklidní až ke spánku.
Jo, jo, chutná…
U prsa mi nikdy neusínal, tak se spíš jen tím zklidní a pak si usne a taky mě napadlo, jestli by to nemohlo být těmi vedry, někdy se v noci vzbudí a napije se vody (dávám jako pití vodu) a spí zase dál…Někdy se budí častěji, jindy vůbec, zubů máme 6.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mu během dne můžeš dát na kostičky nakrájený chleba namazaný lučinou, sezónní ovoce jen tak do ruky - meloun, broskev, nektarinky, jablko, hruška…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to dost brzo na takové omezování kojení, pokud teda k tomu nemáš nějaký specifický důvod. Pokud bys ten důvod měla, tak dej prostě místo prsa flašku a je, ale nedávala bych ji do postele, nepřijde mi to jako dobrý návyk (skrz čištění zubů později), dala bych ji normálně v náruči a pak položila ještě ne zcela vytuhlé dítě do postele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivuska.h píše:
Přijde mi to dost brzo na takové omezování kojení, pokud teda k tomu nemáš nějaký specifický důvod. Pokud bys ten důvod měla, tak dej prostě místo prsa flašku a je, ale nedávala bych ji do postele, nepřijde mi to jako dobrý návyk (skrz čištění zubů později), dala bych ji normálně v náruči a pak položila ještě ne zcela vytuhlé dítě do postele.
Nemám specifický důvod přestat kojit, jen bych chtěla kojit do roka dítka, myslím, že je to dostatečné, a ráda bych se právě vyhnula zvykům před spaním, jen nevím, zda-li to s malým půjde, uvidíme. Ranní kojo se dá nahradit UM, na to si myslím zvykne dítě snáz, ale každé je jiné a opak je pravdou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka píše:
Nemám specifický důvod přestat kojit, jen bych chtěla kojit do roka dítka, myslím, že je to dostatečné, a ráda bych se právě vyhnula zvykům před spaním, jen nevím, zda-li to s malým půjde, uvidíme. Ranní kojo se dá nahradit UM, na to si myslím zvykne dítě snáz, ale každé je jiné a opak je pravdou…
tak my jakmile přešli jenom na ranní kojení (večer um po měsíci zkoušení), tak se během dvou dnů úplně odstavil. Asi pro něj bylo důležitější večerní kojení, protože mlíko ráno vzal na milost až kravské.
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
tak my jakmile přešli jenom na ranní kojení (večer um po měsíci zkoušení), tak se během dvou dnů úplně odstavil. Asi pro něj bylo důležitější večerní kojení, protože mlíko ráno vzal na milost až kravské.
No jak jsem psala, opak je pravdou, ještě uvidíme až padnou ty vedra, může se mu usínat kvůli tomu špatně, máme ložnici v podkroví
a tam je na padnutí, každopádně pořád při ruce vodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka píše:
Tak uspávací zvyky nejsou nijak závislé na kojení, každé děcko si nakonec něco najde
Takže bych teda v tvém případě dala z flašky a byl by klid. Úplně ho o to mlíko připravit nemůžeš, měl by mít zachovanou potřebnou denní dávku mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit