Od kdy dávat knedlík?

120
25.8.12 11:32

od kdy dávat knedlík?

Ahoj,
mám takový možná hloupý dotaz :) Od kdy můžu dávat malému knedlík? Právě jsem se dívala do jedné knížky receptů a tam je, že od 7. měsíce se dává jako příloha knedlík. Trochu mě to zarazilo. Tak přemýšlím, jestli ho dát na oběd. Prcek má 9 a půl měsíce.
Díky za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
colafit
25.8.12 11:34
  • Citovat
  • Upravit
13046
25.8.12 11:34

Můj pediatr mi řekl že od 9 měsíců mám začít vařit omáčky, rozmačkat do ní kdendlík a tak, ale můj syn se na kouskách daví a zvrací je takže knedůlík ještě nedávám ale třeba rajskou a svíáčkovou už anoi, knedlík nahrazuju rýží nebo těstovinou ale pokud ti drobek papá kousky neváhala bych, ale knedlík bych samozřejmě dala domácí s méně solí nebo spíš bez :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.8.12 11:38

@Gabrielaaa Papá kousky perfektně. Můžu se zeptat, jak děláš třeba tu rajskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.8.12 11:41

Jj v pohodě tady je recept:

Potřebujeme:
konzervu loupaných nesolených rajčat, cukr, nové koření, bobkový list, kojeneckou voduna
přílohu: hrubou mouku s vajíčkem - na kapání, nebo se můžou použít těstovinky, či rýže
Jak na to:
Rajčata z konzervy (podle velikosti - většinou stačí půlka) vaříme společně s bobkovým listem a kuličkou nového koření a trochou kojenecké vody, přidáme trochu cukru (dle chuti), po uvaření vyjmeme koření a rozmixujeme na pyré. Než se nám rajská uvaří připravíme si kapání z hrubé mouky, vajíčka a trocha vody. Těsto by mělo být mazlavé. Těsto dáváme do vroucí vody přes síto, čím jemnější síto použijete, tím menší bude kapání. Kapání vmýcháme do rajské. Nebo si uvaříme těstovinky, či rýži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.8.12 11:43

@Xarsis jo a logisky před podáváním nebo mixováním vyndáš ten list a nové koření.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.8.12 11:46

Jé, děkuji moc. Konečně mormální recept :) Malý zatím měl jenom smícháme, povaříme, rozmačkáme… Tak uvidím, zda mu to bude chutnat, díky moc :) Jenom místo konzervy použiju domácí rajčata ze zahrádky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.8.12 11:49

@Xarsis samo teď když jsou rajčátka je to lepší z domácích, koření jako je petržel, pažitka bobkový loist apod bych se nebála, přeci jen to není 4 měsíční mimi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.8.12 11:50

Tady ještě pár tipů :-)

kojenecká svíčková s těstovinou

Ingredience:
hovězí maso
mrkev, petržel (zhruba ve stejném poměru)
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce drobných polévkových těstovin
voda
olej/máslo

Postup přípravy:
Omyté hovězí maso nakrájejte na malé kousky, osmahněte ho krátce na troše oleje nebo másla, podlijte vodou a nechte dusit. Mrkev a petržel oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Zeleninu přidejte k masu, dolijte vodu podle potřeby a vše uvařte do měkka. Mezitím uvařte do měkka těstoviny. Uvařené hovězí maso a zeleninu rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Do připraveného pokrmu vmíchejte jogurt a uvařené těstoviny.

zeleninová polévka s vejcem od 6. měsíce

Ingredience:
brambory, mrkev a brokolice (zhruba ve stejném poměru)
voda
olej/máslo
 vejce

Postup přípravy:
Brambory a mrkev oloupejte a omyjte. Růžičky brokolice omyjte. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle Vše zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Dejte vařit vejce. Uvařenou zeleninu s částí vody rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Z uvařeného vejce vyndejte žloutek a rozmačkejte ho vidličkou do zeleniny. Polévku můžete zjemnit přidáním kojeneckého nebo mateřského mléka.

Tip:
Vejce vařte minimálně 10 minut, raději však více. Jen tak budete mít jistotu, že došlo ke zničení případných bakterií ve vejci (např. salmonel).
Připravený pokrm není možno mrazit.

kaše z jáhelných vloček s banánem

od 4. měsíce
Ingredience:
2 lžíce jáhelných vloček přes noc namočených ve vodě
2 dcl kojeneckého mléka ½ banánu (nebo jiného vhodného ovoce)

Postup přípravy:
Předem namočené jáhelné vločky uvařte v kojeneckém mléce do měkka (vařte alespoň dvě minuty). Banán rozmačkejte a smíchejte ho s kaší. Vše rozmixujte.

Tip:
Syrové jáhelné vločky jsou pro kojence zpravidla těžko stravitelné. Do roku věku je proto raději podávejte tepelně upravené a na začátku i rozmixované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
25.8.12 11:59

Odkud jsou ty recepty? Kluci už jedí všechno, ale třetí se teprve narodí, tak zas budu vymýšlet jídla, tyto recepty jsou pěkně napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.8.12 12:03

@Gabrielaaa Děkuji moc za recepty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.8.12 12:13

@Jůlinka T. tak nějak sesbíraný po netu a taky podle mě, třeba ta rajská ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
25.8.12 12:51
@Xarsis píše:
@Gabrielaaa Papá kousky perfektně. Můžu se zeptat, jak děláš třeba tu rajskou?

J8 třeba vařím rajskou z kořenové zeleniny, pomodora, koření. Recept podle kluků v akci akorát upravený pro děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.8.12 13:29

@Gabrielaaa Tak musím říct, že rajská super, hned jsem ji dneska udělala a malý se mohl ujíst :) Snědl celý talíř, nakonec ji měl s těstovinami. Největší sranda je, že pokud má z něčeho radost nebo tak, tak dělá zvuk jakoby se dusil. A ta rajská mu musela asi vážně moc chutnat, protože se „dusil“ při každém soustu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.8.12 15:35

@Xarsis super to jsem ráda ještě jsem ale zapomněla napsat že do ní mixuju hovězí masíčko, malej je hroznej masák jídla bez masa moc nemusí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí