Jak ho přimět změnit práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.6.11 11:07

Jak ho přimět změnit práci?

Máme doma takový problém.Náš taťka má práci,ale od Nového roku nedostal pořádně zaplaceno.Takže nám chodí každej měsíc upomínky,platíme zbytečné penále co nám stejně už nikdy nikdo nevrátí.
U tohoto zaměstnavatele je třetím rokem.Nevím proč,ale do jiné práce prostě nechce.A to už si jinou našel,tu samou,lépe placenou a byl by i víc doma.Před měsícem v pátek se mu ozvali,že by v pondělí mohl nastoupit.Jeho nynější zaměstnavatel ho ale doslova utáhl na vařené nudli a on u něj zůstal.
Měsíc utekl,taťka dostal zaplaceno každej týden 3000 a tím to zhaslo-původní plat má mít 30 000 měsíčně.Od Nového roku mu dluží už nějakých 60 000.Z toho co dostane každý týden se žít nedá,zaplatí se to a ono,nakoupí se to nejdůležitější a je to pryč.Z mateřské platím svou půjčku a hypotéku,zbyde mi sotva 1000 Kč a z toho koupím něco pro naši malou-mlíko,plenky.
Na moje dotazy,jestli mu vyhovuje takhle žít a co s tím hodlá dělat neodpovídá.Dnes než odešel do práce,tak mi řekl,že jsem jako kolovrátek a melu pořád to samé dokola :oops: mě samotné už je to taky trapný,ale co mám dělat???Tento měsíc nemáme zaplacený leasing,nájem,elektriku,půjčku,pojistky,prostě nic!!
Nechci tuhle situaci řešit tím,že mu dám ultimátum-buď my dvě,nebo jeho nynější práce.Nechci malou využívat jako nástroj manipulace.Co by jste dělaly na mém místě???Já už jsem opravdu zoufalá :-(
Kdybybyl nějaký ulejvák,co nechce dělat,byla bych už dávno pryč,ale on je dříč,slušnej a spolehlivej.
Omlouvám se za anonym a za román,ale jsem už dosti zoufalá!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.6.11 11:26
valkil píše:
Pro mě je základ mít zaplacený leasing ,nájem, elektriku, půjčky, po­jistky. Pokud bych to sama neutáhla na mateřský, a to je jasný, že neutáhla, tak bych mu přestala vařit, prát… To taky něco stojí. Pokud by to nepomohlo, asi bych si i nechala odpojit elektřinu…
A pak už bych se od něj rovnou stěhovala :(
To že je dříč spolehlivej, to končí v momentě, kdy se stále více zadlužujete, to je zásadní nespolehlivost. A na neplatiče mám dost vyhraněný názor :(

Já mám na neplatiče také svůj názor,všechno zaplatíme,ale holt později.Nikde nejsme dlužn něco navíc,to ne.
Nechci od něj odejít,miluju ho,proto bych ráda našla nějaké jiné řešení,než jsou ultimáta a odchod…Ale děkuju

• Citovat
  • Upravit
2377
22.6.11 11:39
Anonymní píše:
valkil píše:
Pro mě je základ mít zaplacený leasing ,nájem, elektriku, půjčky, po­jistky. Pokud bych to sama neutáhla na mateřský, a to je jasný, že neutáhla, tak bych mu přestala vařit, prát… To taky něco stojí. Pokud by to nepomohlo, asi bych si i nechala odpojit elektřinu…
A pak už bych se od něj rovnou stěhovala :(
To že je dříč spolehlivej, to končí v momentě, kdy se stále více zadlužujete, to je zásadní nespolehlivost. A na neplatiče mám dost vyhraněný názor :(
Já mám na neplatiče také svůj názor,všechno zaplatíme,ale holt později.Nikde nejsme dlužn něco navíc,to ne.
Nechci od něj odejít,miluju ho,proto bych ráda našla nějaké jiné řešení,než jsou ultimáta a odchod…Ale děkuju

v normalni situaci bych ti rekla ze nijak, k tomu musi clovek dospet sam a nejde ho nutit ale v tyhle, s malym prckem by se mel chytit za nos, ma zotpovednost za rodinu a napsala bych to nejak podobne jako VALKIL :nevim:
co je platny, ze dela kdyz z toho vy jako rodina nic nemate ale naopak jste na tom jeste biti…
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
22.6.11 11:43

no vzala bych dítě, nezaplacený účtenky, upomínky a šla bych za jeho zaměstnavatelem ať to zaplatí…asi by z toho byla doma hádka, ale účty se platit musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.6.11 11:45

uz vubec to nachapu v situaci kdy novou praci ma!!
jeho prvorady soucit by mel byt s rodinou, ne s nekym kdo mu dluzi penize, neplati a lze.. :roll: :nevim:

pokud to nechape sam, musis ho popostrcit - treba i drsneji, jinak vam dluhy budou narustat a skocis s prckem na ulici… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.11 11:57
trpaslikg píše:
no vzala bych dítě, nezaplacený účtenky, upomínky a šla bych za jeho zaměstnavatelem ať to zaplatí…asi by z toho byla doma hádka, ale účty se platit musí…

Tak to jsem udělala,hádka z toho nebyla,ale zaměstnavatel mi řekl,že fajn,že k tomu přidá svoje co nemá zaplacený a že je zvědavej kdo nám je zaplatí :zed:
Když my s malou ani nemáme kam jinam jít,kdybych chtěla udělat jen bububu nebo odejít doopravdy-to ale nechci!!!
Já ho taky vůbec nechápu,nevím co jiného by ho mělo motivovat když ne to,že má doma rodinu :nevim: :cry:

• Citovat
  • Upravit
2377
22.6.11 12:00

pokud chlap se nechova jako chlap je to vzdycky naprd :nevim: to nebudes mit jednoduche :roll:

ale jako zivorit kvuli neschopnosti nekoho ciziho.. navic kdyz to trva delsi dobu a ma jinou praci v dosahu.. to bych ja asi nevydrzela :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulja
22.6.11 12:03

Jednoduše - prostě mu to zařid´, napiš výpověd´, zkontroluj pozitivní odpověd´na nové místo, dojdi seřvat současného zaměstnavatele, že nemáš skoro na jídlo a oblečení pro dítě natož na dovolenou a že má novou práci o dost lepší, tak at´ mu laskavě nedělá problémy s odchodem.
Chlapi jsou na tohle dost natvrlý, nepoznaj totiž že je někdo využívá. Ženský maj na tohle víc čuch. Možná si současný zaměstnavatel hraje na kamaráda tvého manžela a akorát ho využívá. O to horší je to jestli je taťka hodnej a snaží se každýmu vyjít vstříc (bohužel i svému zaměstnavateli).
Držím palce, řešila jsem něco podobného snad úspěšně. Zatím má náš taťka práci a mnohem vyšší plat i lepší podmínky.

Příspěvek upraven 22.06.11 v 15:55

• Citovat
  • Upravit
5077
22.6.11 12:07

Ahoj,
a co kdyby jste se prohodili a ty šla do práce a on na mateřskou. Očividně vás ze svého platu neuživí, tak budeš vydělávat ty a on se starat.
A kromě toho být fakt hnusná a dát ultimátum mě nic nenapadá. Myslíš, že se mu rozvítí samo od sebe, možná ve chvíli, kdy vám odpojí elektriku a přijde exekutor, ale aby už nebylo pozdě.
Jo a určitě bych mu přestala vařit, nejsou peníze, není jídlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.6.11 12:12
Laaja píše:
Ahoj,
a co kdyby jste se prohodili a ty šla do práce a on na mateřskou. Očividně vás ze svého platu neuživí, tak budeš vydělávat ty a on se starat.
A kromě toho být fakt hnusná a dát ultimátum mě nic nenapadá. Myslíš, že se mu rozvítí samo od sebe, možná ve chvíli, kdy vám odpojí elektriku a přijde exekutor, ale aby už nebylo pozdě.
Jo a určitě bych mu přestala vařit, nejsou peníze, není jídlo :nevim:

tak kdyby dostaval vyplatu 30tisic, kolik ma mit tak myslim ze je uzivi slusne, jde jen o to ze zamestnavatel stavkuje…

:nevim: ale ja bych fakt spis pusobila na nej, ze ma vzit tu novou.. at se do tech penale a dluhu nezamotate… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.6.11 12:18

Kdyby mu platil, tak není co řešit. Ale on neplatí a platit asi ani nebude. Můj manžel dělal kdysi taky pro takového vykuka. Pořád plnou hubu slibů a skutek utek. Výplatu kolikrát ani nedostal, ale vždy se nechal umluvit, že není a nemá. Rozsvítilo se mu až ve chvíli, kdy šéf přijel v novém BMW sporťáčku. A to měl ještě další dvě auta. Takže asi tak.
Její manžel přece není dobrovnolník a nepracuje pro charitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.6.11 12:31

dala bych mu ultimátum. Copak se dá žít v klidu, když nevíš, jestli nedorazí exekutor, jestli vám něco neseberou, jestli budete mít co jíst, kde bydlet???? Jestli jemu to je jedno, tak tobě by nemělo. Jeho dluhy jsou i tvoje. Řítíte se do pasti. Další takovou práci by už najít nemusel. Jdi do něj tvrdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.6.11 12:40

Je to hlavně v jeho hlavě,měla by si mu připomenout,že má rodinu a že to už sama nezvládáš,nedávno jsme doma řešili něco podobného-naštěstí si dal manžel říct a vzal jinou práci sice uplně než chtěl,ale alespon něco. :-D
A to ultimátum mu klidně dej u mě to zabralo taky,než se z toho zhroutíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.6.11 13:21

Ahoj. Řešili jsme doma cca před rokem to samé. Původní manželova práce nebyla nic moc, sezonní - tudíž celé léto byl fuč od rána do noci, zimy trávil víceméně doma, tudíž ponorka u nás jak vyšitá. Výplaty taky nedostával v termínu.

Já jsem na něj nijak netlačila, ale takticky naznačovala. Dospěl si k tomu rozhodnutí sám. Dal výpověď v práci, která ho bavila a šel do jiné, která ho sice baví o poznání méně, ale má spoustu času i na nás, víc peněz a hlavně v termínu.

Možná na něj moc tlačíš a on se zasekl. Ale je fakt, že u nás to tak daleko nedošlo, abychom neměli na poplacení účtů. V tom případě bych si asi taky dupla :think:

Zkus mu předat veškeré účty, ať se o zaplacení postará sám a třeba ho to trkne. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1943
22.6.11 14:44

Viděla jsi někdy jeho pracovní smlouvu? Má tam manžel napsaný nějaký základní plat nebo podle čeho je hodnocený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí