Nespolečenský přítel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
20.6.11 18:59

nespolečenský přítel

zdravím všechny dámy, holky chtěla bych se podělit se svými obavy a zajímalo by mě jak to doma máte vyřešené s příteli/manželi. Po ošklivém rozchodu jsem se zamilovala do chlapa s opravdu zlatým srdcem někdy tomu nechci ani uvěřit. S kluky (3,9) vychází skvěle, pomáhá mě a mému okolí prakticky s čímkoliv a kdykoliv. Samozřejmě má své mouchy ale v porovnání s mým ex zanedbatelné. Jediné mé obavy se týkají našeho společenského života coby páru. Snažíme se podnikat různé akci sami (večeře, kina, procházky, brusle, různé hry atd.) to by bylo vše v pořádku. Problém je že přítel (spíš uzavřený introvert) nechce chodit do společnosti přátel mých nebo jeho. Parkrát se mnou a mými přáteli byl ale prakticky celou dobu nepromluvil ani slovo a bylo vidět že se necítí dobře. Dvakrát jsem byla já ve společnosti jeho přátel a cítila jsem se v celku dobře, což je možné dané mým charakterem (ukecaný, společenský extrovert) a je vidět že i on se celkem baví. Je pravda, že on moc s přáteli do baru skoro vůbec nechodí (třikrát za půl roku) spíš s nimi podniká různé aktivity (fotbal, hokej, paintball) a pak když jdou někam do baru tak si dá jedno a jde. Poslední dobou mi tohle začíná trápit protože s manželem jsme měli společnou partu přátel se kterými jsme chodili do baru, na kafe, koncerty. apod. měli jsme takový pestřejší společenský život. Trochu se obávám jestli se mezi nás nebude vkrádat nuda když nám to vydrží a situace bude stejná jako poslední půl rok - kdy já chodím s přáteli (tak
2 - 3krát do měsíce na víno někdy i zatančit) a on byl jednou večer s kamarády. Jinak když já jsem venku tak on hlídá kluky v tom je zlatej, ale já se zase moc nebavím a jdu brzo domů, protože mám pocit, že já se bavím často a on dělá prakticky chůvu. Vím, že někdy nutný jít ven a vypnout, ale v porovnání s ním to vypadá, že nic jinýho nedělám. Tenhle pocit jsem s exmanželem neměla, protože ven se bavit s přáteli jsme chodili spolu (vyjma těhu)
Když jsem s ním o tom mluvila tak mi řekl, že to chápe ale že prostě byl, je a bude takovej nespolečenskej, málomluvnej ve společnosti cizích lidí. Zkrátka se necítí dobře ve společnosti nebo když má komunikovat s někým cizím. že jestli to vidím jako důvod k rozchodu tak to pochopí ale jiný prostě asi nebude :-( . Tak jsem mu řekla že jsou pro mě daleko přednější věci než tohle jenom že jsou to mé obavy a tímto to skončilo. Více už jsme to neřešili. Děkuji za Vaše názory, zkušenosti na moji situaci :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
20.6.11 19:03

skoro vůbec nechodí (třikrát za půl roku

to je, že nikam nechodí?? můj manžel jde jednou za rok na třídní sraz, to je všechno,,, a díky za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
20.6.11 19:08
pecuska píše:
zdravím všechny dámy, holky chtěla bych se podělit se svými obavy a zajímalo by mě jak to doma máte vyřešené s příteli/manželi. Po ošklivém rozchodu jsem se zamilovala do chlapa s opravdu zlatým srdcem někdy tomu nechci ani uvěřit. S kluky (3,9) vychází skvěle, pomáhá mě a mému okolí prakticky s čímkoliv a kdykoliv. Samozřejmě má své mouchy ale v porovnání s mým ex zanedbatelné. Jediné mé obavy se týkají našeho společenského života coby páru. Snažíme se podnikat různé akci sami (večeře, kina, procházky, brusle, různé hry atd.) to by bylo vše v pořádku. Problém je že přítel (spíš uzavřený introvert) nechce chodit do společnosti přátel mých nebo jeho. Parkrát se mnou a mými přáteli byl ale prakticky celou dobu nepromluvil ani slovo a bylo vidět že se necítí dobře. Dvakrát jsem byla já ve společnosti jeho přátel a cítila jsem se v celku dobře, což je možné dané mým charakterem (ukecaný, společenský extrovert) a je vidět že i on se celkem baví. Je pravda, že on moc s přáteli do baru skoro vůbec nechodí (třikrát za půl roku) spíš s nimi podniká různé aktivity (fotbal, hokej, paintball) a pak když jdou někam do baru tak si dá jedno a jde. Poslední dobou mi tohle začíná trápit protože s manželem jsme měli společnou partu přátel se kterými jsme chodili do baru, na kafe, koncerty. apod. měli jsme takový pestřejší společenský život. Trochu se obávám jestli se mezi nás nebude vkrádat nuda když nám to vydrží a situace bude stejná jako poslední půl rok - kdy já chodím s přáteli (tak
2 - 3krát do měsíce na víno někdy i zatančit) a on byl jednou večer s kamarády. Jinak když já jsem venku tak on hlídá kluky v tom je zlatej, ale já se zase moc nebavím a jdu brzo domů, protože mám pocit, že já se bavím často a on dělá prakticky chůvu. Vím, že někdy nutný jít ven a vypnout, ale v porovnání s ním to vypadá, že nic jinýho nedělám. Tenhle pocit jsem s exmanželem neměla, protože ven se bavit s přáteli jsme chodili spolu (vyjma těhu)
Když jsem s ním o tom mluvila tak mi řekl, že to chápe ale že prostě byl, je a bude takovej nespolečenskej, málomluvnej ve společnosti cizích lidí. Zkrátka se necítí dobře ve společnosti nebo když má komunikovat s někým cizím. že jestli to vidím jako důvod k rozchodu tak to pochopí ale jiný prostě asi nebude :-( . Tak jsem mu řekla že jsou pro mě daleko přednější věci než tohle jenom že jsou to mé obavy a tímto to skončilo. Více už jsme to neřešili. Děkuji za Vaše názory, zkušenosti na moji situaci :-?

Bud ráda, co já bych za tohle dala. U nás je to spíš naopak. Ne že bych byla já ta co se neumí bavit nebo se cítí špatně. Ale stala jsem se nějak zodpovědnější a nechce se mi, z více důvodů nikam chodit. Vím že bych se bavila ale prostě nejdu. Dopadlo to tak že manžel taky nikam nechodí a dost mě to mrzí, byla bych ráda kdyby šel protože cítím že mu to chybí. Sem tam se sebereme a jdeme si někam sednout sami dva, aby si dal aspon to pivčo když už nic. Ale většinou odpoledne. Nevím, možná mě tak zmenily hormony a zase budu normální jako předtím… :nevim:

Moje kamarádka to má ale přesně jako ty a manželství jim klape. Jejímu chlapovi vůbec nevadí že někam chodí. Ví že ho nepodvádí a je rád že děti nejsou samy. Druhý den si povídají jak se měla a jak se bavila, připadá mi že mají skvělý vztah… :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.6.11 19:11

Tak můj chlap teda taky nikam nechodí,nechce se mu a prej je radši doma.Někdy mu volaj kluci z práce jestli s nima půjde na pivko a bud se vymluví,nebo jim radši ani nezvedne tel.Já ho kolikrát posílám,at si někam vyrazí posedět,odreagovat se,ale řekne mi,že to k životu nepotřebuje a že si toho v mládí (bude mu 37)užil dost a že už je „vyblbnutej“a usazenej.Ale my se v tomhle schodujeme,protože já taky nikam nechodim a radši jsem zalezlá doma :nevim: Občas si vyrazíme spolu,do kina,na večeři apod.ale ve většině případů si uděláme hezkej večer doma :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.11 19:49

MM je taky takový. Taky je introvert, dokonce i když přijde návštěva k nám (jeho vlastní rodina), tak je pozdraví, vyptá se, jak se kdo má, co je nového, pobude půl hodiny a zaleze zptáky k PC a já s nima konverzuju :lol: Když jsem se ho pokoušela seznámit s někým novým (třeba tu byly kamarádky z eMimina, i s manželama na dovči, tak jsme měli sraz), tak mi na to řekl, že nemá rád nové lidi :lol:

Má pár svých kamarádů, většinou z práce nebo z civilky (což je prakticky totéž), nějaké ze školy, jsou to lidi, se kterýma má společný zájem v hudbě, Magicu nebo sportu a s nikým jiným se seznamovat nehodlá :lol: Já ho nenutím, když jdeme někam spolu, tak buď sami nebo s těmato kamarádama, kteří se časem stali našimi společnými, když je to akce z „mojí strany“, tak jdu většinou sama - on o to nestojí a nevadí mu to. Teď teda doufám, že se časem postupně seznámí se skoromanželem mojí hooodně dobré kamarádky - už se viděli 3×, je to sportovec, tak věřím, že za 5-10 let už si budou mít spolu co říct i bez nás :lol: :lol: :lol:

Já to beru tak, jak to je… Občas mě to mrzí, občas ho k něčemu přemluvím (teď jsme byli na svatbě o 200 lidech a v říjnu jdeme na další), když je tu návštěva, tak ho nenutím, aby tam seděl, když není vyloženě společná, protože vím, že to nemá rád, neznalým vysvětlím, aby si to nebrali osobně, že je prostě takový a dobré :lol: Zas lepší, než kdyby byl obden někde v luftě a byl společenský až příliš :roll:

Asi důležité je, že vím, že mu nevadí, když někam jdu - on je rád, když je doma sám a má klid :lol: :lol: :lol: Takže si klidně chodím (ale taky nijak zvlášť, většinou na kafe s kámoškou a to beru i Samíka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
20.6.11 19:50

Tak my máme spolecny prátele tak vzdycky chodime spolu, přítel chodí obcas po práci s kolegy na pivko ale to je tak 1× za mesíc, kdyby chodil častejc tak mi to nevadi kdyby nechodil vubec asi by mu to lezlo na mozek… :lol: nevim co resis, pritel je doma spokojenej tak co?… nebo chces at nekde sedi otrávenej v hospodě?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.6.11 19:57

Přesně tak :-D Můj přítel je samotář a občas mě taky někam posílá,aby byl doma sám a měl klid :mrgreen: :srdce: Ptá se mě,jestli nechci jít s kamarádkou na víno apod.Ale když si jdu občas sednout s holkama na kafe nebo víno,tak jdu většinou odpol.večer chci být doma.Jinak chlap umí bejt společenskej,ale nejradši je někde zalezlej a čte si.A je schopnej si i někde na tý návštěvě zalézt do koutku a číst si tam noviny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.6.11 20:09

Zkrátka se necítí dobře ve společnosti nebo když má komunikovat s někým cizím. že jestli to vidím jako důvod k rozchodu tak to pochopí ale jiný prostě asi nebude :-( . Tak jsem mu řekla že jsou pro mě daleko přednější věci než tohle jenom že jsou to mé obavy a tímto to skončilo. Více už jsme to neřešili. Děkuji za Vaše názory, zkušenosti na moji situaci :-?
Takže asi takhle :-) To je také můj názor, ovšem, jestli Ti to bude časem moc vadit? To Bůh ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.6.11 20:13

Já bych to neviděla jako problém. Jemu to nevadí, tobě to vadí jen kvůli tomu, že tobě samotné by se to nelíbilo :wink: Ale on není ty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.6.11 20:27

To jsou problémy, tohle teda!!!
Neřeš to!

Ten můj byl naposledy na společenské akci před 7 lety, tedy na své vlastní svatbě - z tý se blbě vyvlíkává… :lol:
i kino je pro něj problém, tudíž do kina chodím sama, když teda musím, protože mě tam občas zavane profese. Plesy a podobné akce rovnou odmítám, protože tam bych ho nedostala.
Takže tvůj nespolečenský chlap je naprostá BOMBA!
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
20.6.11 20:32

Můj manžel také nikam nechodí. Když má jít třeba i jen k mým rodičům na oslavu narozenin. Tak se div neosype, jak se mu tam nechce. :roll:
A z kamarádama z práce si jde sednout jednou za rok. Dokonce si ho prý v práci dobírají, že je pod pantoflem. Což není, ale raději jim to odkýve, než aby se přiznal, že se mu nechce. Takže jsem za špatnou já a nikam ho nepouštím. :zed: Ale je mi to jedno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
20.6.11 20:43

Tak za toho mýho mluví fotka z jedné akce, kdysi… byli u nás ve starým bytě na návštěvě kámoši z Brna (hodně velcí kaliči), plus dalších pár známejch, docela dost se blblo… a přítel seděl v koutě a četl si. :lol:
http://img2.rajce.idnes.cz/…na_Hanka.JPG
A tak to vypadá vlastně vždycky, i v hospodě prostě sedí, leda když se s ním někdo baví o kytarách a muzice, tak si povídá… a když chci, aby si šel orazit beze mě, tak ho pomalu musím přemlouvat, přijde mi, že ani nemá potřebu někam chodit…
Nechápu ho - já sama jsem docela společenskej tvor, když to jde - ale respektuju ho. On zase asi moc nechápe, ale respektuje mojí potřebu si jednou za čas totálně vylejt hlavu (ani teda nemusí bejt alkohol, abych vyváděla :D) a táhnout to s bandou lidí až do rána.

K Tvým obavám - dokud Ti třeba nezazlívá, když si někam vyjdeš, a jinak vám to klape, vůbec bych to neřešila. Každej jsme nějakej… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.6.11 21:04
Vivik píše:
Tak za toho mýho mluví fotka z jedné akce, kdysi… byli u nás ve starým bytě na návštěvě kámoši z Brna (hodně velcí kaliči), plus dalších pár známejch, docela dost se blblo… a přítel seděl v koutě a četl si. :lol:
http://img2.rajce.idnes.cz/…na_Hanka.JPG
A tak to vypadá vlastně vždycky, i v hospodě prostě sedí, leda když se s ním někdo baví o kytarách a muzice, tak si povídá… a když chci, aby si šel orazit beze mě, tak ho pomalu musím přemlouvat, přijde mi, že ani nemá potřebu někam chodit…
Nechápu ho - já sama jsem docela společenskej tvor, když to jde - ale respektuju ho. On zase asi moc nechápe, ale respektuje mojí potřebu si jednou za čas totálně vylejt hlavu (ani teda nemusí bejt alkohol, abych vyváděla :D) a táhnout to s bandou lidí až do rána.K Tvým obavám - dokud Ti třeba nezazlívá, když si někam vyjdeš, a jinak vám to klape, vůbec bych to neřešila. Každej jsme nějakej… 8-)

off topic - mě se tam líbí, ten co jí…teda žere! :mrgreen: :palec:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.11 21:19
mahdalka píše:
Přesně tak :-D Můj přítel je samotář a občas mě taky někam posílá,aby byl doma sám a měl klid :mrgreen: :srdce: Ptá se mě,jestli nechci jít s kamarádkou na víno apod.Ale když si jdu občas sednout s holkama na kafe nebo víno,tak jdu většinou odpol.večer chci být doma.Jinak chlap umí bejt společenskej,ale nejradši je někde zalezlej a čte si.A je schopnej si i někde na tý návštěvě zalézt do koutku a číst si tam noviny :lol:

Jo, jo, jo, přesné :lol: A když jsme jeli se Samíkem teď na 5 dnů pryč, tak byl štěstím bez sebe :mrgreen:

No on je taky radši, když jdu odpoledne, bo když jdu večer, tak není s dítětem tak úplně sám a ještě ho musí uložit :lol: Né, že by s ním byl nerad, to vůbec, ale už to není taková pohoda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
20.6.11 21:27

Niki mám pocit, že je teď volnej… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie