Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nájemní smlouvu nepotřebujete. Pokud by přišel exekutor, tak podáte vylučovací žalobu. Vlastnictví věcí doložíte buď účtenkami, nebo podpisem dvou svědků, že jsou věci vaše. Jinak fakt nechápu, proč ho u sebe nechají bydlet. Samože to exekutor nejspíš zjistí a bude se snažit přijít. Mmchdm, pokud jen tak zmizel do zahraničí a nic nenahlásil, bude dlužníkem i pro stát, takže nechápu, c o chce řešit na úp ![]()
Tak nahlášením na ÚP půjde státu rovnou do rány. Pochybuji, že není i jejich dlužníkem.
K zabavení - no spíš Vám zabaví všechno a pak až se bude dokládat co je čí - vylučovací žalobou. Tady je důležité abyste měli doložitelné Vaše věci no.
@N. evill píše:
Tak nahlášením na ÚP půjde státu rovnou do rány. Pochybuji, že není i jejich dlužníkem.K zabavení - no spíš Vám zabaví všechno a pak až se bude dokládat co je čí - vylučovací žalobou. Tady je důležité abyste měli doložitelné Vaše věci no.
oni předem věci nezabavují. Tedy většinou. Přijdou, oblepí.
@martina.se To nechápeme nikdo
Je prostě úplně bl.bej
Přítele táta ho tu nechává asi proto, že už nemají rodiče a nemá kam jinam jít a je na mizině, tak ho dotuje
Už se kvůli toho hádá i s přítelovo mámou, ale není to nic platný
Mně je to v podstatě jedno, ať si ho tam třeba nechá a živí ho i 10 let, když mu to vyhovuje, jde mi jen o ty naše věci. Navíc teď máme 3 týdenní miminko, kterému jsme udělali vhodné podmínky a při představě, že kvůli tohohle magora přijdem o všechno se ve mě střídá vztek s lítostí a v podstatě od rána jenom řvu a konstruuju ty nejhorší scénáře
![]()
@martina.se píše:
oni předem věci nezabavují. Tedy většinou. Přijdou, oblepí.
Jak který exe. Samozřejmě by to tak býti mělo, že by měli mít čas na podání vyloučení. Ne vždy je to ale pravdou.
@N. evill píše:
Jak který exe. Samozřejmě by to tak býti mělo, že by měli mít čas na podání vyloučení. Ne vždy je to ale pravdou.
pokud odvezou věci, tak opět vylučovací žaloba. Ale je to větší mazec, to je fakt.. ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se To nechápeme nikdoJe prostě úplně bl.bej
Přítele táta ho tu nechává asi proto, že už nemají rodiče a nemá kam jinam jít a je na mizině, tak ho dotuje
Už se kvůli toho hádá i s přítelovo mámou, ale není to nic platný
Mně je to v podstatě jedno, ať si ho tam třeba nechá a živí ho i 10 let, když mu to vyhovuje, jde mi jen o ty naše věci. Navíc teď máme 3 týdenní miminko, kterému jsme udělali vhodné podmínky a při představě, že kvůli tohohle magora přijdem o všechno se ve mě střídá vztek s lítostí a v podstatě od rána jenom řvu a konstruuju ty nejhorší scénáře
![]()
klíííd. Jako chápu, jsou to nervy, taky jsem to prožila s bývalým švagrem.. Ale bude dobře.. Max přijdou, oblepí. Připrav se na to, udělejte si soupis věcí, vyfoťte stávající stav, pohledej účtenky. Prostě buď připravená. ![]()
Tak to jste mě moc nepotěšily..
A nevíte, jak by to bylo, kdyby nám dali tu nájemní smlouvu? Že nám pronajímají přízemí. To by k nám pak exekutor taky mohl?
@Anonymní píše:
Tak to jste mě moc nepotěšily..A nevíte, jak by to bylo, kdyby nám dali tu nájemní smlouvu? Že nám pronajímají přízemí. To by k nám pak exekutor taky mohl?
bohužel mohl, tím si nepomůžete. Navíc by museli z toho pronájmu platit daň z příjmu. On totiž exekutor nezjišťuje, kdo kde skutečně bydlí. Ale jestliže se domnívají, že se tam ten člověk zdržuje, tudíž tam má věci, tak ano, může tam vstoupit. Jediná obrana je potom fakt ta vylučovací žaloba. Nebo pokud k vám přijde dopis pro tuto osobu, tak to poslat zpět s tím, že dotyčný tam nebydlí.
@Anonymní píše:
Tak to jste mě moc nepotěšily..A nevíte, jak by to bylo, kdyby nám dali tu nájemní smlouvu? Že nám pronajímají přízemí. To by k nám pak exekutor taky mohl?
Jo zřejmě mohl, pokud by měl důvod domnívat se, že se tam strýc zdržuje. U Vás je to teda blbé v tom, že to nejsou dvě bytové jednotky, a tak mi teda není moc jasné, jak by bylo definováno v nájemní smlouvě co obýváte. Myslím, že nájemní smlouvou by Vám vznikl nárok obývat celý dům (když není rozdělen) stejně jako strýci vzniká možnost pohybovat se po celém domě. Spíš si dopředu sepsat Váš majetek ať to máte doložitelné - účtenky se jménem, darovací smlouvy atd.
No to je teda radost…Tak já bych za sebe tu nájemní smlouvu udělala-kde bude přesně vymezeno, že byt se pronajímá nezařízen žádným nábytkem ani ničím dalším, aby z toho vyplývalo, že všechny věci, které tam jsou, jsou nájemníka…Zkrátka přesně to vymezit, aby to z toho bylo patrné. Co tak vím, tak exe nejdříve vše oblepí. Musíš dokázat, že věci jsou Tvoje (co si budeme povídat, ne vždy to jde-5 let starou sedačku asi nemáš někde založenou v účetnictví, že)A někdy jsou exe prasata, že je nic nezajímá…Však kolik bylo případů jak zabavili movité věci neoprávněně, nebo dokonce vlítli do jiného bytu se stejným jeménem na zvonku a nezájem
chce si to fakt dobře ošetřit, tohle není psina
zkus pohledat na netu v právních diskusích-tuhle jsem taky potřebovala něco vědět, z rodinného práva a našla jsem docela dost informací
každopádně držím pěstě, ať se ho rychle zbavíte-a ten úřad mu zakažte. Stačí, že tam bydlí, že ho krmíte, tak ať Vám laskavě ještě nedělá další potíže ![]()
Asi nejjednodušší by bylo strýčka vystěhovat, takhle mi to připadá, že jste všichni na nervy a on v podstatě vysmátej. Ať jde někam na ubytovnu.
Ideální by bylo, aby strýc do domu ani nevkročil, protože pokud tam bude pobývat, může exekutor zabavit všechno. Samozřejmě záleží na exekutorovi, ale výskyt idiotů v této oblasti je nadprůměrný. Nejhorší scénář je ten, že exekutor všechno oblepí, movité věci rovnou odveze a vámi předložené doklady o vlastnictví zamítne. Pak musíte podat vylučovací žalobu a dokazovat, že jsou věci vaše, jak už zmínily holky předtím. Kdyby nedejbože ten exekutor opravdu přišel, tak trvejte na záznamu celé exekuce na kameru, jsou povinni vám vyhovět.
Pokud byste nastěhovali strýce do bytu, tak rozhodně s nájemní smlouvou s přesným výpisem všech věcí v bytě, datovanými fotkami, nebo ještě lépe videozáznamem zařízení bytu a svědky. A ať si majitelé těch věcí v bytě nachystají účtenky. Ona ta nájemní smlouva stejně moc nepomůže, ale aspoň něco.
@martina.se Tak to je paráda…Já nemám slov.. A v případě, že by ho odstěhovali do toho bytu k přítelovo bratrovi a dali jemu nájemní smlouvu, ve které by bylo, že je to i s vybavením? Popř. vyjmenováhy jednotlivé kusy vybavení? V tom bytě bydleli dříve přítele prarodiče, takže to je tam vybavené hodně skromně a starým nábytkem. V podstatě tam nic cenného asi není.
Ahoj, potřebovala bych se zeptat na pár věcí, co se týče exekucí. Nic moc o tom nevím a začínám mít docela obavy
( Prosím, nepište, jak je blbej, to všichni víme
) Jde mi o to, že když se přihlásí na ÚP, tak bude asi dohledatelný pro exekutory, ne? A vzhledem k tomu, že bydlíme s rodiči přítele v jednom domě, který má sice 2 patra, ale není rozdělený na více bytových jednotek a nemáme ani žádnou nájemní smlouvu, tak mám strach, aby případný exekutor nezabavil naše věci. Přítele strýc nemá žádný majetek, tak předpokládám, že kdyby exekutoři zjistili, že pobývá tady, tak by pobrali všechno ( jeho dluhy jdou do milionů ).
Tak k věci. Můj přítel má strýce, který je zadlužený. Utekl do zahraničí, kde na něj nemohli. Před pár dny přijel do ČR a má v plánu zde pobývat až do jara. Problém je v tom, že přebývá u rodičů přítele, tzn. ve stejném RD jako my. No a dostal skvělý nápad, že se půjde přihlásit na pracák a zkusí, jestli nedostane nějákou podporu
Pomohlo by, kdyby nám rodiče přítele dali nájemní smlouvu? Mohl by pak exekutor zabavit i naše věci, nebo ne?
Další možná varianta je odstěhovat strejdu do bytu, který vlastní přítele táta. Bydlí tam přítele bratr a byt je dost velký, aby se tam vešli oba. Když bude mít strýc nájemní smlouvu, ve které bude zaneseno i vybavení, mohou exekutoři zabavit toto?
Díky za případné rady, dozvěděla jsem se to dnes a jsem z toho fakt v pr… Dlouho jsme to tady s přítelem rekonstruovali a vybavovali a neradi bychom o to přišli