Dluhy a co teď?

Anonymní
11.10.13 11:51

Dluhy a co teď?

Prosím o zachování anonymity :kytka: :kytka: :kytka:
Do nedávna jsem si myslela, že jsem finančně celkem v pohodě. Jenže - chyba lávky :zed: :zed: :zed:
Jde o to, že jsem právě zjistila, že mám šílený dluh na sociálním pojištění - okolo 80 tisíc. Myslela jsem si, že se mi to strhává měsíčně z účtu, jenže jsem to asi blbě nastavila a platby neodcházely - čehož jsem si nevšimla :,(. Včera jsem uklízela u babičky a zjistila jsem, že u sebe má hromady mých dopisů - z nichž některé i ze sociálky. Prostě je pošťačka nechávala u babičky a ona mi je nepředala. Jsem blbá, měla jsem si to hlídat, ale stalo se. Jedním z dopisů byl i platební výměr na cca 40 tisíc, které jsem měla uhradit do 15. dnů. Ten dopis přišel už v létě :zed:. A já teď ty peníze prostě nemám. Mám strach, že na mě přijde exekutor, takže jsem to chtěla vyřešit půjčkou od banky, kterou bych pokryla celý dluh a poctivě splácela. Jenže banka mi nepůjčí. Mám kontokorent u jiné banky a před nějakou dobou jsem ho nedopatřením přetáhla. Navíc jsem měla před časem půjčku i u homecreditu a jednou mi odpojil operátor internet, kvůli nezaplacené faktuře.
Jsem naprosto vyřízená. Nevím, jak to teď mám řešit, co se bude dít. Členovi rodiny splácím měsíčně 10 tisíc, které jsem si půjčila na finanční vyrovnání se spolumajitelem domu. Nikdo mi nepůjčí, a já teď nevím, co mám dělat.
Jsem zralá na psychiatra. Je mi jasné, že na sociálku musím zajet, ale bojím se, že oni na splátkový kalendář nepřistoupí, když jsem tak dlouho neplatila… Co teď mám dělat? Nechci se uchylovat k půjčkám od HC nebo providentu, ale asi budu muset, abych zaplatila alespoň ten platební výměr…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nejhodnější
11.10.13 11:55

Nezbyde ti nejspíš nic jiného než zajít na pojišťovnu a domluvit se pouze s nimi. :nevim: Určitě se nějak domluvíte - pokud už to na exe nedali. Rozhodně bych si kvůli tomu nebrala další půjčku.
Ale nechce se mi nějak věřit, že sis nevšimla, že ti neodchází platba… To ti přece musela zůstat na účtu ne? 8o
Každopádně držím :palec: ať to vyřešíš co nejlépe…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.13 11:58

JJ, zajít tam musím určitě. S tím počítám…
Toho, že mi platby neodchází jsem si bohužel opravdu nevšimla. Měsíčně mi chodí i odchází z účtu spousta plateb, takže zrovna tohle mi fakt uniklo. Je to ponaučení do budoucna. Ale kopanec tedy pořádný

• Citovat
  • Upravit
3894
11.10.13 12:00

Ahoj,
tak předpokládám, že část toho dluhu je pojistné a část penále. Určitě bych zajela na sociálku a děala uplně blbou a omlouvala se horem dolem a zkusila je ukecat na splátkový kalendář. Nevím za jak dlouhou dobu ten dluh byl, jestli za rok nebo víc… ale to už by jsi na to přišla při podávání ročního přehledu (předpokládám, že jsi OSVČ, když si to platíš sama).
Takže rozhodně co nejdřív zajeď na sociálku a zkus ukecat splátkáč, jestli jsi v minulosti platila dobře, tak by k tomu mohli přihlídnout.

A až to celé zaplatíš nebo alespoň tu část pojistného, tak se dá zažádat o prominutí penále a doufat, že ti alespoň část prominou. Ale k tomu je potřeba abys splátky platila včas.

A každopádně si tam nahlaš doručovací adresu (zadarmo), ať ti pošta chodí tam kde bydlíš, nebo si na poště zařiď dosílku (stojí to asi 600 Kč na půl roku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
11.10.13 12:02

Mne tedy prijde divne, ze ty dopisy s upominkou nebyly doporucene. Snad postacka nedavala babickce dopisy pro tebe proti jejimu podpisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
11.10.13 12:03

Další půjčkou bych to taky neřešila, napřed se zkus domluvit na sociálce a pak vymýšlej jak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
11.10.13 12:04

Co vim da se s nimi docela dobře domluvit. Ti zaměstnanci nemakají na sebe, ale pro stát a jde se s nimi domluvit. Jen tam musíš dojít co nejdříve a oni ti většinou vyjdou vstříc. Taky jsem něco podobného řešila a všichni byli v pohodě a milí. Zase taky záleží na lidech co tam pracuji ale většinu nemají se splátkovým kalendářem problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
11.10.13 12:05

Myslím, že jsi asi úplně v pořádku finančně nebyla, co? Zajdi na soc., domluv si splátkový, šetři. Nic jiného ti nezbývá. Ale hlavně se snaž domluvit, to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
11.10.13 12:07
@Cuddy píše:
Mne tedy prijde divne, ze ty dopisy s upominkou nebyly doporucene. Snad postacka nedavala babickce dopisy pro tebe proti jejimu podpisu?

Přesně tak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.13 12:11
@Cuddy píše:

Ten dopis byl s červeným pruhem, takže asi oproti podpisu. Jenže naše pošťačka tohle moc neřeší. Buď poštu nechá u sousedky, nebo u staré babičky. Kdybych to bývala věděla, tak to na té sociálce řeším hned a né až teďka… Nedávno jsem dala přes 40 tisíc za opravu auta. Tušit to, tak raději zaplatím to sociální. Nejsem tak pitomá, abych si schovávala dluhy a čekala na to, až to bude ještě horší…

• Citovat
  • Upravit
1253
11.10.13 12:22

Bohužel u nás také nechala pošťačka babičce mou poštu s pruhem, já s tím rozhodně nesouhlasím, přemýšlela jsem i o stížnosti, ale pak jsem to nechala být. Babičce řekla, ať to za mě nepřebírá, že si to dyžtak vyzvednu sama. Ale jí je zase blbé tu chudinku pošťačku poslat s tím dopisem pryč, když už s ním prišla (asi přinesla jen ten jeden extra, že jo :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.13 12:24

No zkušenost mám rok starou, chlap na to teda kašlal.
Ale divím se, že u tebe ještě nebyli. Dlužil 23000.Po pl rozkaze to dali za 3 týdny na soud. a přijeli soudní vykonavatelky, tam už domluva nebyla žádná. Napsali si do spisu auto a chtěli do druhého dne peníze, jinak by nám ho zabavili.
A klika byla, že byli od soudu a poplatek byl jen 500kč. Jinak od souk, exekutora by to byla asi pálka.

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
11.10.13 12:25
@Manonka píše:
Bohužel u nás také nechala pošťačka babičce mou poštu s pruhem, já s tím rozhodně nesouhlasím, přemýšlela jsem i o stížnosti, ale pak jsem to nechala být. Babičce řekla, ať to za mě nepřebírá, že si to dyžtak vyzvednu sama. Ale jí je zase blbé tu chudinku pošťačku poslat s tím dopisem pryč, když už s ním prišla (asi přinesla jen ten jeden extra, že jo :mrgreen: )

Stížnosti můžeš psát jak chceš a kolik chceš a stejně jsou k ničemu :roll: Pošta nikdy za nic nemůže přece… :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.13 12:26

Lenka

Jdi do insolvence vyřešíš dluh v klidu a hlavně si neber žádné půjčky na 100 000tis dluh ti insolvenci povolí

• Citovat
  • Upravit
1253
11.10.13 12:35
@Nejhodnější píše:
Stížnosti můžeš psát jak chceš a kolik chceš a stejně jsou k ničemu :roll: Pošta nikdy za nic nemůže přece… :cert: :cert:

No vidíš, na to jsem zapomněla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel