Je ještě možná konsolidace?

72725
8.10.13 13:08

Je ještě možná konsolidace?

Ahoj, neptám se za sebe, ale za blízkou osobu. Sama odpověď netuším, zkusím to tu. Věc se má asi takhle. Dotyčný má cca 6-8 půjček, celková splátka cca 12 tis. Splácel vždy, účty má v pohodě. Stala se nepříjemná věc, ztratilo se sipo, dotyčný si toho nevšiml, takže to nezaplatil. Zaplatil, až když přišlo upozornění od stav. spoř. Vše se zdálo ok. Nyní by potřeboval konsolidovat půjčku a najednou zjistil, že stav. spořitelna ho dala do Solusu. je ještě nějaká možnost konsolidace (solidní firma, žádné podvody?). Dotyčný přišel o část příjmu - díky dlouhé krizi jim snížili platy, najednou sice zvládá splácet, ale nezbývá na živobytí :think: Lze nějak řešit? tuší někdo, kam se obrátit? čs, kb, ge, equa a pod, všechny žádost zamítly z důvodu záznamu v solusu. Je to pro dotyčného poslední šance před vyhlášením osobního bankrotu - plat byl snížen na 2 roky :zed: Za jakoukoliv odpověď předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10185
8.10.13 13:55

Jestli je v Solusu, tak je to asi blbý, od seriózní banky asi konsolidaci nedostane. Leda od nějakých nebankovních, ale tam bych se hodně bála, slyšela jsem hrůzostrašné historky, kdy dostali lidi do ještě většího průšvihu. Nemůže si spíš najít nějakou brigádu, aby si zvýšil při´íjem a ty splátky utáhl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
8.10.13 14:02

Záleží co má přesně v tom solusu, kdy to uhradil a jak je to dlouho ten poslední záznam. Taky záleží jaký má plat, kdyžtak pošli sz, pracuji v bance. I když nyní jsem s malou v nemocnici ale tak ráda poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
8.10.13 14:23

Od banky se záznamem v registru asi opravdu ne. Pokud nevyjde konsolidace, tak ať se aspoň pokusí od těch institucí, kde má půjčky vydyndat odklad splácení nebo prodloužení splatnosti, aby mu klesla splátka měsíčně (celkově pak přeplatí víc, ale když jde o krizovou situaci…). Pokud to bylo opravdu jen v solusu (nebankovní registr) a ne v brki (bankovní registr) - tam tam by to mělo zmizet snad za 6 měsíců od zaplacení, tak třeba ještě zkusit promyslet toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
8.10.13 15:19

Záleží, jak je v tom Solusu dlouho. Za pár měsíců (nevím už přesně kolik, někdo tu psal 6) by to mohlo z registru zmizet a pak by to mohl zkusit. Mýmu příteli to takhle prošlo u Uni Credit Bank. Asi rok po tom, co to tam zkoušel a neprošlo mu to…
Jinak bych zkusila ještě třeba Cetelem, tam mu to schválili i tenkrát, ale byly tam šílený úroky, tak jsme do toho nešli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.10.13 16:52

@Denisa56 @Hannah84 @Manonka @Salvaje díky za odpovědi. Doplním, že ten člověk další práci neutáhne, dělá nepravidelně ve 24směnném provozu, takže brigády a pod nehrozí, protože za prací dojíždí hodně daleko - výhodnější nenajde. Záznam má asi od května - v květnu zapoměl uhradit sipo, v červnu přišla upomínka, okamžitě zaplatil, přesto se do solusu dostal (aspoň mi to říká). Zkoušel smlouvat na odklad - na všech půjčkách platí pojištění, ale ani u čs, ani u unicredit mu nevyšli vstříct, jednání akorát takové, že může požádat o konsolidaci, což ani u jedné nevyšlo :think: přemýšlí o osobním bankrotu, tak jsem chtěla vědět, jestli je ještě nějaká šance, co mu mám říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
8.10.13 20:02

Osobním bankrotem bych to řešila až ve chvíli, kdy už opravdu nebude jiná možnost. Před chvílí jsem koukala v televizi, osobní bankrot soud neuděluje všem a poté, pokud ho udělí, tak 5 let žije člověk na absolutním minimu, musí zaplatit min 30% dlužné částky a pak mu může být zbytek dluhu odpuštěn s tím, že se nesmí po zbytek života nijak zadlužit. Což je docela krutý, protože nikdy nevíš…

Zkusila bych jít do banky s tím, že se jednalo o jednorázový výpadek ve splátce, zkusila bych se obrátit přímo na SOLUS o vymazání, zkusila bych finančního poradce /jsou zdarma/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.10.13 20:03

@Halamka díky.. to vše jsem mu radila.. no uvidíme, jak se s tím dotyčný popere.. kdyby řekl dřív, dalo se dělat asi víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
8.10.13 20:47

Tak ať zkusí v druhé půlce prosince nebo ledna, to už by mohlo jít i v té bance. Jestli to teda do té doby vydrží utáhnout bez záznamu do registru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel