Mám hypotéku sama na sebe

Anonymní
7.10.13 18:47

mám hypotéku sama na sebe

Před 4 lety jsem se zbláznila a vzala jsem si překlenovací úvěr na byt 1+1. Byt v té době stál 1 200 000, dnes by byl levnější. Už jsem hodně splatila… Nyní zbývá 500 000. Mezitím jsem i měnila práci. Někdy z tohoto svého kroku nejsem úplně šťastná.. teď v bytě nebydlím, ale často přemýšlím, co s ním dál.. Jste tu některá, která máte hypo sama? Jen se tak ptám, zda je někdo v podobné situaci. Bohužel moc nad vším přemýšlím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
7.10.13 18:54

Tak ho pronajmi, ne? :think:
Je blbost, aby byt ležel ladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
7.10.13 18:55

No jasně pronajmout, co jiného :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5077
7.10.13 19:00

A kdo v tom bytě bydlí? Nebo je prázdný? Pronajmi ho a máš to. A až půjdou ceny nahoru, jestli teda půjdou, tak ho prodej. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
7.10.13 19:01

Proc se ptas anonymne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
7.10.13 19:02

A pokud jsi za 4 roky splatila 700tis plus uroky, tak co te trapi na tom, ze jsi na hypoteku sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
7.10.13 19:04

Taky si myslím, že pokud jsi zvládla splatit za pouhé čtyři roky tak šílenou částku, není co řešit. Za dva roky to máš doplacené a je to, ne? Pak ho můžeš prodat, pronajímat, cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.13 19:10

Raději jsem se ptala anonymně. v bytě teď někdo bydlí - někdo blízký, nic nezničí, platí… Při koupi jsem měla tři sta tisíc v hotovosti… tak nějak mám pocit, že od té doby co jsem koupila, stále jen platím a šetřím a vůbec nežiji… někdy toho lituji, nelze vrátit zpět…spíše mívám pocity, že se mi hodně díky té koupi změnila psychika a myšlení a že jsem spíše měla počkat na budoucího partnera a řešit to až s ním… prostě nad tím moc přemýšlím a tak se ptám, zda některá má také hypo na sebe a bere to více v pohodě..

• Citovat
  • Upravit
eva201020
7.10.13 19:11

Mam hypo též sama, jelikož jsem se stěhovala do jiného městj, tak jsem ho pronala a bydlim v podnajmu (další hypo nfostanu)muj byt bych taky prodala se ztrátou, tak to zatím beru jako investici.
Gratuluju, ze jrí toho tolik splatila, to mam co dohánět

• Citovat
  • Upravit
9649
7.10.13 19:14

Jo, platim hypoteku sama, na rodinny dum… s tim, ze mam k tomu jeste skoro triletou dcerku… ;)
Nelituju nikdy a niceho… teda, co se tyka domu a dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
7.10.13 19:14

Mam uver na sebe psany, budu splacet jeste nejakou dobu. Ale v byte bydlime se synem. Vse tahnu sama, na vyskakovani nemame, ale mame vlastni bydleni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.10.13 19:16
@Anonymní píše:
Raději jsem se ptala anonymně. v bytě teď někdo bydlí - někdo blízký, nic nezničí, platí… Při koupi jsem měla tři sta tisíc v hotovosti… tak nějak mám pocit, že od té doby co jsem koupila, stále jen platím a šetřím a vůbec nežiji… někdy toho lituji, nelze vrátit zpět…spíše mívám pocity, že se mi hodně díky té koupi změnila psychika a myšlení a že jsem spíše měla počkat na budoucího partnera a řešit to až s ním… prostě nad tím moc přemýšlím a tak se ptám, zda některá má také hypo na sebe a bere to více v pohodě..

Tedy, já nemám ráda větu „každý to má jinak“, která se tady na emimi nadužívá a obvykle znamená, že ten, kdo ji píše, naznačuje, že ON TO MÁ normálně, zatímco ten, na koho reaguje, je divný až na půdu :mrgreen:

Ale teď mě to cuká napsat a vůbec tím nemyslet, že jsi divná prostě jen, že to máš jinak než já. Já mám naopak ráda jistotu, záchytnou síť, i když se zrovna vznáším. :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.10.13 19:16
@KačuliKačka píše:
Mam uver na sebe psany, budu splacet jeste nejakou dobu. Ale v byte bydlime se synem. Vse tahnu sama, na vyskakovani nemame, ale mame vlastni bydleni :-)
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.10.13 19:17

Jo, půjčku na byt jsem měla od našich kdysi dávno, takže ne klasickou hypo, splatila jsem jim to během pár let a bylo. Taky jsem si utrhovala od huby, páč jsem to chtěla splatit co nejdřív. Tak co šílíš, většinu máš splacenou, byt máš jako investici, za pár let jeho cena zas vzroste. Jo a čekat na chlapa - pěkná pitomost mít byt napůl, takhle bude furt tvůj - prostě to moc řešíš anebo se chceš pochlubit - v tom případě gratuluji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
7.10.13 19:17

Zakladatelko splatila jsi už hodně, a co tě trápí jednou budeš mít svojí nemovitost to je dobré, nelituj toho a nepřemýšlej, aby tě pak nenapadlo ho prodat se ztrátou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel