Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nepovim, nesvěřim a může ti to být šumák, protože každý máme jiné finanční toky.
A k vám - 2 800 000 s příjmeme 14000 je utopie…
Nesvěřily ![]()
na webu je spousta hypotečních kalkulaček, tak si tam hoď částky a uvidíš co ti to vyplivne
nicméně příjem máte podle mě malý
@Tiger-lily píše:
Nepovim, nesvěřim a může ti to být šumák, protože každý máme jiné finanční toky.A k vám - 2 800 000 s příjmeme 14000 je utopie…
Pak nechápu proč nerýpeš jinde v diskuzi, když moje otázka je směrována na ty, kdo o tom chtějí mluvit!!
Máma je blázen psát si vaši hypotéku na sebe, v dnešní době, kdy se rozvodové papíry dávají skoro hned při svatbě, je to sebevražda.
U hypotéky je bude zajímat tvoje daňové přiznání, pokud byt bude pronajatý dlouhodobě, možná by je příjem z toho zajímat, ale u vás to je stále hypotetické, takže určitě máte smůlu. A s příjmem 14tis jít do hypotéky - tak to řeknu, že jste blázni, nehledě na to, že takovou sumu vám nedají - prodejte pozemek a teprve pak jděte do banky s tím, že byste rádi věděli, kolik vám můžou dát - ale i tak - počítám, že byste potřebovali 1,5mil - s platem 14tis… nesmysl
@Anonymní píše:
Pak nechápu proč nerýpeš jinde v diskuzi, když moje otázka je směrována na ty, kdo o tom chtějí mluvit!!
http://www.hypotecnikalkulacka.cz/
2,8 mil. na 25 let je splátka 15 tis.
a je to 100% hypoška
Na takovouhle hypotéku je třeba příjem cca 30 000,– A pronájem by vám uznali, ale musel by být pronajatý už při žádosti o hypotéku, což je utopie.
Zakladatelka ale psala že je na RD takže k příjmu 14000 + ještě její rodičák, nevím jakou částku jsi si zvolila ale pokud tu 3 letou klasiku tak máte dohromady 21500,–? otázka jaké další platby vám odchází, ale s tímto si myslím že dosáhnete, i když velká výhoda je mít část peněz svých a moct si vzít třeba jen 80% hypotéku, jsou potom výhodnější úroky, alespoň kam moje orientace sahá
A odkud jsi? Můj muž se v hypo pohybuje a mohl by vám pomoc?! Kdyžtak piš do SZ
S TAKOVÝM MALÝM PŘÍJMEM CHCETE HYPO NA 2,8 MIL. KČ
![]()
JSTE SEBEVRAZI A POCHYBUJU O TOM, ŽE VÁM NĚJAKÁ BANKA PŮJČÍ ![]()
PRODEJTE BYT A ZAHRADU A BUDE TO O NĚČEM ÚPLNĚ JINÉM ![]()
@Kennysek Jak by mohl pomoci, smím li se zeptat? Jakou dostanou hypotéku jim nejlépe řeknou v bance, kde mají účet.
![]()
@chozin píše:
S TAKOVÝM MALÝM PŘÍJMEM CHCETE HYPO NA 2,8 MIL. KČ![]()
![]()
![]()
JSTE SEBEVRAZI A POCHYBUJU O TOM, ŽE VÁM NĚJAKÁ BANKA PŮJČÍ
PRODEJTE BYT A ZAHRADU A BUDE TO O NĚČEM ÚPLNĚ JINÉM
Ona banka půjčí, ale podle mne je s tímto příjmem vážně sebevražda takovou hypotéku chtít. Máme větší příjem amomentálně sháním domek do 1 700 000,– a přez bych nešla, to by muselo jó stát za to ![]()
Nez bych platila 25 let hypoteku, tak bych radeji prodala byt a zahradu a zaplatila hotove - cista hlava.
jo, znam ty nazory odborniku, ze lepsi pronajimat a z toho castecne platit hypoteku, ale ja bych z toho proste byla nervni. staci pak problem s najemnikem nebo nekolikamesicni prodleva mezi najemniky a jste v haji.
Řekla bych, že s takovým příjmem na tak vysokou hypotéku nedosáhnete. Spíš bych zkusila prodat tu zahradu a byt a vzala si hypotéku jen na ten zbytek, to už bude reálnější.
Ahoj děvčata, doufám, že mi tu aspoň malinko poradíte. Jsme relativně mladí, bydlíme ve svém bytě DV 3+1 na kraji sídliště, byt je nově zrekonstruovaný, udělány bodovky, lodžie, kuchyně, byt je vážně krásný, ale kvůli pejsanům a malé jsme začali přemýšlet o baráčku. Našli jsme báječné řadovky kousek od nás, stále v centru, kdy v koncové fázi vyjdou na 2 800 000,–. Tento byt jsme kupovali za 1 350 000,– před rokem. A teď k tomu hlavnímu..
Jsme mladí jak jsem psala, mě bude končit cca za rok RD, ale na ŽL a zkrácený úvazek pracuji už teď, HPP nemám zatím. Partner pracuje na neurčito u stabilní firmy a má 14.000,– čistého. Promýšleli jsme to a tento byt prodávat asi nechceme, ale když ho pronajmeme, nájem je tu 4100,– družstvu a 1000,– eon.
Na pronájem bychom ho dali za nějakých 11.000 vč. energií, někdo po něm v našem městě čapne hned, toho se nebojím. Teď ale váháme, v jaké výši nám dají a jestli vůbec nám dají hypo.. Bavili jsme se a kdyby to nešlo jinak, mamka moje by si vzala hypo klidně na sebe, ale kdyby se do hypo započítával i ten pronájem, bylo by to super, jakože do našeho příjmu.
Kdyžtak máme možnost prodat zahradu o velikosti cca 900m2 za 1 300 000,–, kterou jsme již měli v nabídce RK a následně stáhli, jelikož jsme na byt tento náš družstevní peníze vzali ze stavebka.
Už kvůli malé chci domek skoro v centru
Tak dámy, byli by jste zlatý, kdyby jste se svěřili, jak vysoké máte hypo a na jakou částku…
Děkuju že se s Vámi můžu podělit o radost a sny