Jak je to s rodičákem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4704
31.12.11 13:35

Jak je to s rodičákem

Prosm o radu. Všude se o tom píše,ale jsem z toho uplně zmatena :( Nemohla jsem si vybrat tak mi dali automaticky rodičák na 4roky,mála ted mela 2,příští rok by jsme měli mit druhe mimi. Říkám meli pač už se na tom chvilku pracuje a možna už to bude pravda :potlesk: Ale vubec nevim jak to ted budu mit. Kolik budu dostavat jak si budu moc tvybirat. Porad neco s tim delaji a ja bych potrebovala s cim pocitat aa na co se pripravit at neco neprosvihnu,dekuji za radu o ty co maji podobnou situaci ci to narozdil odemne chapou :kytka: Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
31.12.11 15:13

Tak automaticky spadneš do nového systému http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
31.12.11 15:38

Jsem fakt pitomec, fakt tomu nerozumim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
31.12.11 16:12

V podstatě si můžeš vybrat, na jak dlouho doma budeš i kolik budeš brát, ale tak, aby ti vyšla maximální výše 220 000. Je to omezeno pouze výškou předchozího výdělku, počítá se do 70% - to je proto, aby maminka na rodičáku „nevydělávala“, nebrala víc než před ním. Každého čtvrt roku to můžeš změnit, tedy výši té částky. Až ji vyčerpáš, rodičák končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
31.12.11 17:41

Tak ted trosku rozumim,dekuji moc. Jen nevim jak to je pak s castou kdyz se mi tam nepocitat zadny vydelek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.12.11 18:06
nymphy píše:
Tak ted trosku rozumim,dekuji moc. Jen nevim jak to je pak s castou kdyz se mi tam nepocitat zadny vydelek?

220000,– děleno počet měsíců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
31.12.11 18:40

Malá měla ted dva roky zatím jsem vyčerpala cca 110tis takže ještě si po novem roce muzu rozvrhnout zbytek 110tis? A kdyz pak otehotnim tak budu mit znovu 220tis a na vyber jak dlouho chci byt na materske? Nevim proc nenechaji aspon chvilku jednu vec.Kazdy rok mi to plete hlavu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.12.11 18:42

No, když přejdeš na nový systém, tak ano, zbyde 110tis. A pak si zvolíš jak dlouho chceš být na RD, přesně jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
31.12.11 19:06

A kdyz pak pujdu na rd znovu? :) Děkuji moc jsi mi pomohla. Ze tak otravuji na solvestra. Tak preji vse nej do noveho roku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.12.11 19:28

Když nastoupíš znovu na RD, tak se ti starý zruší a zvolíš si nový ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
1.1.12 10:45

No, akorát pozor na to, že abys mohla cokoliv měnit a vybírat u dalšího, tak musí mít alespoň jeden z rodiny nárok na PPM, ty ho nemáš, takže ho musí mít partner. Pokud by nárok neměl, tak máš stále tu 4 letou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
1.1.12 16:55

Ještě jde o to že jí mame ve střídavé peči. Jsem z toho uplný blázen. Ale pač jsem na rd tak on plati alimenty. Tak co mam delat? Druhe cekame s partnerem co je osvč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
1.1.12 17:49
nymphy píše:
Ještě jde o to že jí mame ve střídavé peči. Jsem z toho uplný blázen. Ale pač jsem na rd tak on plati alimenty. Tak co mam delat? Druhe cekame s partnerem co je osvč.

Jo, tak jak je to v případě střídané péče, to nevím, ale tipuji, že by to nemělo vadit, takže pokud expartner měl k datu narození dítka nárok na PPM (i když na ni nenastoupil) tak bys to změnit mohla.

A u toho budoucího mimča si partner musí platit nemocenské, alespoň 270 dní, takže pokud už si těhotná a on si neplatí, tak to asi nestihne (to bys musela hodně přenášet), ale pokud se to nepovedlo a teprve se snažíte, tak se to stihnout dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
1.1.12 18:10

Tak děkuji moc :) Takže ikdyž jdu z rodicovske na rodicovskou tak vzdy musim splnovat podminky na PPM abych si mohla vybrat delku rodicovske?No tak jsem to zase pochopila jinak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
1.1.12 18:27
nymphy píše:
Tak děkuji moc :) Takže ikdyž jdu z rodicovske na rodicovskou tak vzdy musim splnovat podminky na PPM abych si mohla vybrat delku rodicovske?No tak jsem to zase pochopila jinak :(

Nově ne, ale dříve ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat