Jak je to s rodičákem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak je to s rodičákem
Prosm o radu. Všude se o tom píše,ale jsem z toho uplně zmatena
Nemohla jsem si vybrat tak mi dali automaticky rodičák na 4roky,mála ted mela 2,příští rok by jsme měli mit druhe mimi. Říkám meli pač už se na tom chvilku pracuje a možna už to bude pravda
Ale vubec nevim jak to ted budu mit. Kolik budu dostavat jak si budu moc tvybirat. Porad neco s tim delaji a ja bych potrebovala s cim pocitat aa na co se pripravit at neco neprosvihnu,dekuji za radu o ty co maji podobnou situaci ci to narozdil odemne chapou
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak automaticky spadneš do nového systému http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě si můžeš vybrat, na jak dlouho doma budeš i kolik budeš brát, ale tak, aby ti vyšla maximální výše 220 000. Je to omezeno pouze výškou předchozího výdělku, počítá se do 70% - to je proto, aby maminka na rodičáku „nevydělávala“, nebrala víc než před ním. Každého čtvrt roku to můžeš změnit, tedy výši té částky. Až ji vyčerpáš, rodičák končí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ted trosku rozumim,dekuji moc. Jen nevim jak to je pak s castou kdyz se mi tam nepocitat zadny vydelek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nymphy píše:
Tak ted trosku rozumim,dekuji moc. Jen nevim jak to je pak s castou kdyz se mi tam nepocitat zadny vydelek?
220000,– děleno počet měsíců ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá měla ted dva roky zatím jsem vyčerpala cca 110tis takže ještě si po novem roce muzu rozvrhnout zbytek 110tis? A kdyz pak otehotnim tak budu mit znovu 220tis a na vyber jak dlouho chci byt na materske? Nevim proc nenechaji aspon chvilku jednu vec.Kazdy rok mi to plete hlavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, když přejdeš na nový systém, tak ano, zbyde 110tis. A pak si zvolíš jak dlouho chceš být na RD, přesně jak píšeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdyz pak pujdu na rd znovu?
Děkuji moc jsi mi pomohla. Ze tak otravuji na solvestra. Tak preji vse nej do noveho roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nastoupíš znovu na RD, tak se ti starý zruší a zvolíš si nový ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, akorát pozor na to, že abys mohla cokoliv měnit a vybírat u dalšího, tak musí mít alespoň jeden z rodiny nárok na PPM, ty ho nemáš, takže ho musí mít partner. Pokud by nárok neměl, tak máš stále tu 4 letou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jde o to že jí mame ve střídavé peči. Jsem z toho uplný blázen. Ale pač jsem na rd tak on plati alimenty. Tak co mam delat? Druhe cekame s partnerem co je osvč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nymphy píše:
Ještě jde o to že jí mame ve střídavé peči. Jsem z toho uplný blázen. Ale pač jsem na rd tak on plati alimenty. Tak co mam delat? Druhe cekame s partnerem co je osvč.
Jo, tak jak je to v případě střídané péče, to nevím, ale tipuji, že by to nemělo vadit, takže pokud expartner měl k datu narození dítka nárok na PPM (i když na ni nenastoupil) tak bys to změnit mohla.
A u toho budoucího mimča si partner musí platit nemocenské, alespoň 270 dní, takže pokud už si těhotná a on si neplatí, tak to asi nestihne (to bys musela hodně přenášet), ale pokud se to nepovedlo a teprve se snažíte, tak se to stihnout dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak děkuji moc
Takže ikdyž jdu z rodicovske na rodicovskou tak vzdy musim splnovat podminky na PPM abych si mohla vybrat delku rodicovske?No tak jsem to zase pochopila jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nymphy píše:
Tak děkuji mocTakže ikdyž jdu z rodicovske na rodicovskou tak vzdy musim splnovat podminky na PPM abych si mohla vybrat delku rodicovske?No tak jsem to zase pochopila jinak
Nově ne, ale dříve ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit