Na mateřské mi skončil pracovní poměr

10
31.12.11 11:35

Na mateřské mi skončil pracovní poměr

Ahojky holky :), měla bych takový zapeklitý dotaz. Jsem na mateřské,která mi teď v lednu končí a v polovině února se mi má narodit další mimčo. Ale během moji mateřské mi skončil můj zaměstnanecký poměr (byla jsem na dobu určitou) a teď nevím,jestli mám jít na konci toho ledna na pracák a z čeho se mi bude vypočítávat rodičovský příspěvek?
Moc Vám všem děkuju za případnou radu !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
31.12.11 11:51

RD dostanes jeste v unoru cely za leden a nastup na MD bys mela mit tech 6 tydnu pred porodem ne? takze to je jeste ve starem RD - ja tam zadnou prodlevu nevidim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
31.12.11 11:52

Mě zkončil PP když jsem byla těhotná a byla jsem na nemocenský, a to po ukončení PP platí 4 měsíce ochranná lhůta, takže jsem na pracák nemusela. Ale nevim, u tebe je to trošku jinej případ. Došla bych si na sociálku, ty kouknou do PC a řeknou ti, budeš si stoprocentně jistá, je to lepší než nějaký rady od jinejch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.12.11 12:00

Volala jsem na pracák na sociálku a tam mi paní řekla,že stačí,až se mimčo narodí tam zavolat a automaticky to přejde na to druhé,ale raději se ptám i jinde :lol: ,kolikrát se mi totiž stalo,že ty informace z úřadů byly úplně rozdílný podle toho,na koho jsem zrovna natrefila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
31.12.11 12:04
Sharkezi píše:
Volala jsem na pracák na sociálku a tam mi paní řekla,že stačí,až se mimčo narodí tam zavolat a automaticky to přejde na to druhé,ale raději se ptám i jinde :lol: ,kolikrát se mi totiž stalo,že ty informace z úřadů byly úplně rozdílný podle toho,na koho jsem zrovna natrefila :nevim:

urcite, stejne pak tam budes muset dodat rodny list a vyplnit znovu papiry s cislem uctu, delku Rd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.12.11 12:07
beruska2× píše:
RD dostanes jeste v unoru cely za leden a nastup na MD bys mela mit tech 6 tydnu pred porodem ne? takze to je jeste ve starem RD - ja tam zadnou prodlevu nevidim :nevim:

Beru, na MD nárok nemá když je bez práce.

Takže pokud se ti dítě narodilo v lednu, tak ti RD přijde ještě v únoru za leden a ty pak ode dne porodu začneš pobírat nový RD. Pokud manžel pracuje a má nárok na MD, tak si můžeš zvolit varinatu, pokud ne, tak automaticky dostaneš 4. letý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
31.12.11 12:10

pokud ale prac. pomer skoncil az pri RD tak snad jo… a navic az posledni dobou, pocita se to za posledni rok ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.12.11 12:20

Beru, nn, na mateřskou nárok nemá, akorát nevim jak je to tam s tim pracákem, ale na ten by snad jít nemusela, protože pečuje o dítě do 4 let věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
31.12.11 12:28

Pokud nemáš PP tak nastupuješ dnem porodu na rodičák, protože na mateřskou asi nemáš nárok. Nevím jak je to s tou ochrannou lhůtou když si na rodičáku, ta je max 180 dní. Zkus se zajít zeptat přímo tam kde se volila délka rodičáku.
Mě PP skončil ještě před porodem,byla jsem na nemocenské a v ochranné lhůtě takže jsem mateřskou dostala, ale pokud bych byla těhotná podruhé tak už nárok nemám a dnem porodu bych nastoupila rovnou na rodičovskou dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.12.11 13:04

Na PP nárok nemám,to mi už sociálka napsala,to mi bylo jasný,ale raději jsem si ten papír nechala dát,kdyby něco. Trochu jste mě zaskočily s tím,že automaticky dostanu rodičák na 4 roky,to by bylo docela dost teda finančně tragický :zed: ,vdaná nejsem,mám přítele a děti mají příjmení po něm,tak nevím,jestli se do toho může počítat on. To by bylo teda velmi nepříjemné překvapení s těmi 4roky,přeci jen je to o dost míň peněz ...... Nejhorší totiž je to,že nikde vám nepodají nějakou ucelenou informaci,to tam kousek,tam kousek a skládej si to dohromady sám a nakonec je to stejně tak trochu vlastně jinak. Moc vám děkuji za všechny vaše rady!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
31.12.11 13:06

Ono to od Novýho roku bude s tou 4 letou variantou nějak jinak. Ale nevim jak, koukni na net na zěeny od 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.12.11 13:11

Už jsem koukala,prý si to bude moci člověk zvolit sám a měnit během tří měsíců,tak to snad tak bude fungovat. Je tam akorát daná částka,kterou prostě vyplatí a je jedno v jakých časových intervalech si ji vybereš …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.12.11 14:15

Ty nárok nemáš, ale pokud tvůj partner pracuje a bude mít nárok na MD, tak si tu variantu budeš moct zvolit, tam je důležitý, aby byl zapsán v RL dítěte, nemusíte být svoji. Pokud nárok na MD mít nebude, tak ty dostaneš automaticky 4. letou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
1.1.12 10:49

Jojo, přesně jak píše Pettulle, pokud bude přítel uveden v RL a bude mít nárok na PPM, tak můžeš volit částku rodičáku, pokud nárok na PPM nemá, tak máš automaticky tu čtyřletou.
A pokud se dítko narodí v únoru, tak žádný UP řešit nemusíš, pouze pokud by bylo až březnové, tak by ses buď na ten únor musela na ZP nahlásit jako osoba pečující o dítě do 7 let nebo se na ten UP zaregistrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat