Jak jí odnaučit sunar v 5 ráno?

1762
21.11.06 00:04

Jak jí odnaučit sunar v 5 ráno?

Ahoj,

prosím o radu. Petí jsem do 14 měsíců kojila a pak zavedla sunar. Celou noc spí v postýlce, pak se vzbudí mezi pátou a šestou ráno, u nás v posteli vymlaskne tři decky sunaru, schoulí se mi do náruče a spí dál. To je sice moc příjemné, ale já už pak špatně usínám a prostě bych jí ráda vysvětlila, že sunar bude ráno k snídani. Brečet jí moc nechat nemůžu, protože spí se ségrou v pokoji a vysvětlování moc nepomáhá.
Děkuju za nápady a zkušenosti,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
21.11.06 07:29

Neporadím, jen si postesknu, že co bych dalä za celou prospalou noc a v 5 budíček…my vstáváme ve 4 po celonočním buzení…
Takže na tvém místě bych to neřešila, je to docela fajn režim, pokud tedy nepadáš únavou na ústa…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
21.11.06 07:37

Ahoj,
já bych to taky neřešila, naopak bych to brala jako výhru. Spí celou noc a po mlíku ještě pokračuje - co bys ještě chtěla :wink: . U nás to tak funguje občas ještě teď. Prostě má ráno hlad a s plným bříškem se jí pak dobře spí.
Být tebou, jsem ráda, že ještě usne. My už kolem 5:30 vstáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
21.11.06 07:54

Ahoj,
já bych zkusila mlíčko ředit a ředit, až z toho bude jen vodička a kvůli té jí třeba nebude stát za to vstávat. U nás to docela zabralo. Ale sama víš, že každé dítko je jiné a třeba to správná cesta nebude.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
21.11.06 08:33

Ahojky,
tak s tímto máme taky problém. Rozdíl jen v tom,že syn vstává takhle na mlíko 2×. Kolem pul 2 a pak kolem pul 5 a to docela pravidelně, tak si říkám jestli to spíš není ze zvyku. Naštěstí mléko hned vypije (stačí mu 90ml) a hned zase spí. Ale i tak bych ho to taky ráda odnaučila. Ráno má jinak definitivní budíček kolem 7 - 7.30. Ale dobrý nápad mléko ředit, hned to dneska zkusím :-) Díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
21.11.06 09:05

Ahoj,

taky bych rada vedela, jak na to. Dcera ma rok a pul a okolo te pate se budi nekdy od 9 mesicu. Vypije 250ml sunaru a zase spi. Nevim, jestli je to o hladu ne, ale v roce a pul uz by snad mohla vydrzet aspon az do sesti, kdy vstava. Pokud ma hlad, tak at pije, ale pokud je to zvyk, tak bych to rada odbourala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
21.11.06 10:14

My bumbáme dodnes, máme prostě hlad a bez mlíčka sice usneme, ale vzbudíme se zase dřív..... Myslím, že to bylo v Karpovi, kde radil, že máš malou budit sama, trochu dřív a jí by to mělo omrzet nechat se budit a měla by toho nechat. Nemám ozkoušené, jendou v noci bych k němu snad šla i ráda :lol:
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
21.11.06 14:17

Ahoj Halko, určitě bych to neřešila, že se ti budí v 5 na sunar, když potom opět usne. Co by za to jiné maminky daly? A to, že se tobě špatně usíná? To je bohužel úděl nás maminek! Přeju pevné nervy a dobré spaní!!!!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
22.11.06 08:53

Ahoj,
na sunaru jsme čerstě. Zatím se budíme docela podobně - 1.30 první dávka v 5.00 hod další dávka. Já teď řeším jak to dělat technicky. Pořád používám kojo vodu, tu musím minimálně ohřát, což chvilku trvá, jenže to už Šimon v postýlce řve jak tygr. Jak to děláte vy? Napadlo mě dát do termosky ohřátou vodu, ale stejně to asi nevychytám tak, aby byla přímo k pití. Převařujete vodu vždycky?
Děkuju za všechny postřehy, ráda si nechám poradit.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný