Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobré ráno holky, z manželem máme miminko a díky tomu nedosáhneme na hypotéku a jsme v podnájmu. Představa domečku mi při dnešních cenách příjde jako hudba hoooodně vzdálené budoucnosti. Napište, jak jste se nakonec dočkaly vy, ať mám aspoň dobrý pocit, že se nakonec dočkám taky ![]()
Zatím nedočkala a jentak nedočkám
s dítkem na krku to není jednoduché ![]()
@martina.se píše:
Zatím nedočkala a jentak nedočkáms dítkem na krku to není jednoduché
jo to není, a já bych si tak pro prcka přála prostor, kde může běhat a být přitom doma (u maminky v bezpečí) ![]()
@Admila píše:
jo to není, a já bych si tak pro prcka přála prostor, kde může běhat a být přitom doma (u maminky v bezpečí)
tak nějak.. já pořídila bydlení v domě a díky rozvodu o něj přišla… teď jsem taky na podnájmu.. můj sen je domek, dá se říct, že ho mám nadosah ruky, ale na hypo nedosáhnu, takže zatím nic
třeba teď mě to hodně mrzelo, protože jsme s klukem objevili super tapety (dětské), on by je hrozně chtěl do pokojíčku, ale nejde to, majitel bytu zakázal takové úpravy
mrzí to…
@Admila ahoj,zalezi na tom v jake lokalite ten domek chcete. Zalezi na vysi prijmu partnera a na tom kolik vam zbyde po zaplaceni vsech zavazku-bydleni, elektrika, voda, plyn. Pripadne pujcky. A potom taky u ktere banky si chcete pujcit. My mame od lisky. Jsme 6ti clena rodina, ja jsem na materske. Hyposku mame..domek taky. Prejhj hodne stesti
.
@martina.se píše:
tak nějak.. já pořídila bydlení v domě a díky rozvodu o něj přišla… teď jsem taky na podnájmu.. můj sen je domek, dá se říct, že ho mám nadosah ruky, ale na hypo nedosáhnu, takže zatím nictřeba teď mě to hodně mrzelo, protože jsme s klukem objevili super tapety (dětské), on by je hrozně chtěl do pokojíčku, ale nejde to, majitel bytu zakázal takové úpravy
mrzí to…
tak to vím o čem mluvíš, my to teda zakázané nemáme, ale nechceme sem tapetu lepit, není to tu naše a s sebou si ji pak už nevezmem. Ten podnájem je vyhazování peněz do luftu, když by za ty peníze mohl mít člověk něco svého. Jaké to bylo jít z domu na byt?
@medvidek píše:
@Admila ahoj,zalezi na tom v jake lokalite ten domek chcete. Zalezi na vysi prijmu partnera a na tom kolik vam zbyde po zaplaceni vsech zavazku-bydleni, elektrika, voda, plyn. Pripadne pujcky. A potom taky u ktere banky si chcete pujcit. My mame od lisky. Jsme 6ti clena rodina, ja jsem na materske. Hyposku mame..domek taky. Prejhj hodne stesti.
Ahoj, děkuji za zprávu, můžu se zeptat, šesti členná rodina, to bydlíte i s rodiči?
Vlastni bydleni bylo pro me prioritou, tudiz nejdriv jsem resilo bydleni, pak az rodinu. Nebo alespon nejdriv dobrou praci.
@Cuddy píše:
Vlastni bydleni bylo pro me prioritou, tudiz nejdriv jsem resilo bydleni, pak az rodinu. Nebo alespon nejdriv dobrou praci.
Já dobrou práci měla, ale když jsme se začali snažit o prcka, tak jsme netušili, že to půjde tak rychle a vlastní bydlení jsme už realizovat nestihli ![]()
@Admila píše:
Já dobrou práci měla, ale když jsme se začali snažit o prcka, tak jsme netušili, že to půjde tak rychle a vlastní bydlení jsme už realizovat nestihli
Tak se do ni ale zase budes moc rychle vratit, ne? A pak to bude oddaleni jen o par let.
Pořídili jsme starší
Bude to ve finále stát jako ten nový ale nepotřebuješ tolik peněz hned a na nižší hypotéku se dosahuje lépe
Opravujeme postupně a už to skoro máme dle svých představ ![]()
Po letech studia se konečně začalo slušně vydělávat, takže teď to jde i s 2 dětmi
ale chvíli to trvalo a stálo hodně odříkání a úsilí
Hypotéka je sice vražední, ale jsme mladí, tak to zvládneme
My jsme měli hlavně cíl, že musí být dost nejen na hypo + náklady, ale i na slušné žití (ne prožívání!) - výlety, kulturu, sport, jinak bychom do toho nešli
Budu nám držet palce, aby to tak bylo i nadále a tobě budu držet palce, aby se ti taky sen splnil, dům je prostě skvělý
![]()
Taky se jen tak nedockam, nejde ani tak o penize, ale o to, ze manzel nema stalou praci a dost se stehujeme a jsme v zahranici. Nezbyva nez cekat.
me ale podnajem nevadi, prijde mi ze takhle tu zije spousta lidi, jen bychom uz potrebovali vetsi byt.
Ahoj, tak já jsem se dočkala
jsme oba z vesnice a bydleli jsme u našich v rodiném domě, když přišlo první dítko ještě to šlo ale bylo jasné že potřebujem do většího. prolezli jsme nájmy a když už měli vybráno. nějak na nás padlo že budem v bytě-oba jsme vyrustaly v RD. a tak jsme po 1.narozkách naší malé začali stavět máme ůvěr a ještě půjčku ze SFRB. lehké to nebylo ajk s financema tak vztah byl na pokraji 2roky jsme stavěli a byli to nervy nervy…hádky atd, ale zmákli jsme to už rok bydlíme, práce je tu hafo a peníze jsou jentak tak někdy až nedostačující máme rduhé dítko a je to náročné, ale neměnila bych ani za nic.sem si svou paní máme krásný dům a dítka a ikdyž máme nějaký ten dluh dáse to.sice nijak zvlášt neušetříme, ale pořád máme internet, jdeme občas na véču, na pivko takže tak hrozné to není. někdy se klepu zda to pokryjem atd, no ale neplatíme víc než by jsme dali za nájem, prostě dum je starost a je potřeba počtat že se do něj pořád investuje a zlepšuje, ale zase je to někde vidět a ta radost
jestli máte jen trochu možnost a utáhnete to tak domeček je sen.je fakt že nesmim myslet co kdyby atd, kdyby manža přišel o práci…ale to je asi každá 2rodina. máme dobré pojištění to je základ kdyby něco aby se vše pokrylo ![]()