Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Piuse píše:
Ahoj. Ja jsem se dockala az po 6 letech a tolika zklamanich. Uz jsme meli parcelu a projekt ale zacali delat problem sousedi. Nakonec jsme prisli i o parcelu. Tak jsme si koupili jinou, objednali jinej projekt- a obec nam to zatrhla. Tak jsme se rozhodli pro starsi domek. Vse bylo domluvene uver a hypo pripravena a domecek nam mezitim prodali!!! Nakonec se nam zadarilo a barak konecne mame!!!
no tak to teda čučím, čím jste si museli projít, asi by mě po tomhle už odvezli do pakárny, ale před váma teda smekám, že jste to nevzdali a přeju, ať po předchozích peripetiích už všechno klape jak má ![]()
Dočkali jsme se - asi díky tomu, že jsme o hypotéku žádali ještě před pořízením dětí, tzn oba dva jsme měli příjmy pro banku asi slušné.
Teda furt to ještě nemáme úplně doladěné, zejména zahrada je zkulturněná jen z půlky, ale hotovo - to asi nebude nikdy
![]()
Tak až půjdeš do práce i ty, jistě vám hypotéku už dají, zatím si můžete třeba vyhlídnout pozemek a poladit plány a projekt.
@martina.se píše:
celkem šok, z domu o 130 m2 máme byt 70 m2.. naštěstí jsme tu sami, ale to víš, že je mi to malé - chybí zahrada, chybí úložný prostor a pod.. někdy mám z toho fakt depky, ale s mým příjmem na hypo nedosáhnuchtěli jsme to řešit s přítelem, ale ten tu má pro změnu závazky, stěhovat se zatím nemůže.. a tu u nás se nečapeme, domy v solidním stavu min 2 mega
my jsme na 56m2 a mám pocit, že ještě chvíli a začnu dávat věci i na strop, nejradši bych všechno povyhazovala, ale to nic neřeší ![]()
@Piuse píše:
Ahoj. Ja jsem se dockala az po 6 letech a tolika zklamanich. Uz jsme meli parcelu a projekt ale zacali delat problem sousedi. Nakonec jsme prisli i o parcelu. Tak jsme si koupili jinou, objednali jinej projekt- a obec nam to zatrhla. Tak jsme se rozhodli pro starsi domek. Vse bylo domluvene uver a hypo pripravena a domecek nam mezitim prodali!!! Nakonec se nam zadarilo a barak konecne mame!!!
Ješiš, to by mne teda jeblo už při těch prvních sousedech
No tak aspoň, že to dobře dopadlo. ![]()
@Gina108 píše:
Dočkali jsme se - asi díky tomu, že jsme o hypotéku žádali ještě před pořízením dětí, tzn oba dva jsme měli příjmy pro banku asi slušné.
Teda furt to ještě nemáme úplně doladěné, zejména zahrada je zkulturněná jen z půlky, ale hotovo - to asi nebude nikdy![]()
Tak až půjdeš do práce i ty, jistě vám hypotéku už dají, zatím si můžete třeba vyhlídnout pozemek a poladit plány a projekt.
a je to fajn si jen tak sednout na zahradě, děti běhají, nemusíš mít o ně strach ![]()
@Admila píše:
my jsme na 56m2 a mám pocit, že ještě chvíli a začnu dávat věci i na strop, nejradši bych všechno povyhazovala, ale to nic neřeší
@Admila píše:
a je to fajn si jen tak sednout na zahradě, děti běhají, nemusíš mít o ně strach
No na té naší zrovna ne. Zahrada není malá a můžu je pustit jen na půlku, kde je trávník a pískoviště, na další půlce jsou ještě výkopy po přívodech vzduchu do domu, haldy hlíny a chybí kus plotu
ale přítel to postupně zvelebuje. Tu použitelnou polovinu oplocovat se teda nevyplatí. Ale děti už jsou rozumné, na tom písku jakž takž vydrží, jen na ně házím očkem, ale občas zdrhnou a to pak letím za nima, jsem zvědavá, kdy mne z toho klepne
Prostě je to skoro stejné, jak když s nimi jdu někam na hřiště - hlídat je musím furt.
@Admila píše:
a je to fajn si jen tak sednout na zahradě, děti běhají, nemusíš mít o ně strach
Uprimne, zkolaudovali jsme loni a moc jsem si na te zahrade jeste nesedla, litame mezi praci v zamestnani a praci v dome a na zahrade a asi bude jeste dlouho co delat, byt je na prvni pohled vse hotove, upravene…
@Admila A k tomu jsem se za tech sest let stehovala 4×. Nejprve sme bydleli u nasich, pak jsme sli do bytu. Tam jsme pocali prvniho a z fin duvodu jsme se vratili k nasim. Po porodu jsme odsud zdrhali do jineho bytu a tam jsme pocali druhyho. A minule vanoce jsme se snad stehavali naposled do baraku.
@KvetinkaS píše:
Domek je také můj sen. Vím, že kdybych byla skromnější a stačilo by mi jít někam za město do malého staršího domku, už jsme v něm mohli být. Ale byla by to stará ruina, do které bychom jen vráželi peníze a na tom já nemám nervy… Takže uvidíme časem, jestli to půjde. Zatím jen sním.A tobě přeju, ať to vyjde.
děkuji
I tobě přeji ať to vyjde ![]()
@medvidek píše:
@Admila se ti nedivim. A to to pise ta co ma skvelou tchyni.
Hele ona by s vama bydlela nebo by „jen dala do zastavy“neco sveho(byt, dum)? Muzova mamka ma svuj domek taky v zastave kvuli tomu nasemu. Pristi jaro pristavujeme ke stavajicimu domku dalsi mistnosti tak doufame, ze bude mit uz dost velkou hodnotu aby dum muzovi mamky banka vyvazala-pustila.
to máš moc hodnou tchýni, že vám ručila. My byli kouknout na domek, kterým paní taky ručila za závazky syna a ten to měl v paži a nic neplatil, takže na paní přišla exekučka a sama nevěděla co s ní bude, kam půjde a syn to neřešil. Hrůza, bylo mi ji líto…Nám by tchýně ručila bytem a nebo by ho prodala a šla bydlet s náma. Při druhé variantě by byla hypoška levnější, protože bychom měli nějakou hotovost, ale jak už jsem psala, moc se mi do toho nechce, ikdyž je to super baba ![]()
@Gina108 píše:
No na té naší zrovna ne. Zahrada není malá a můžu je pustit jen na půlku, kde je trávník a pískoviště, na další půlce jsou ještě výkopy po přívodech vzduchu do domu, haldy hlíny a chybí kus plotuale přítel to postupně zvelebuje. Tu použitelnou polovinu oplocovat se teda nevyplatí. Ale děti už jsou rozumné, na tom písku jakž takž vydrží, jen na ně házím očkem, ale občas zdrhnou a to pak letím za nima, jsem zvědavá, kdy mne z toho klepne
![]()
Prostě je to skoro stejné, jak když s nimi jdu někam na hřiště - hlídat je musím furt.
Jo děti jsou špekulanti, jak je mama z dohledu, šup vyvést nějakou lumpárnu ![]()
@Piuse píše:
@Admila A k tomu jsem se za tech sest let stehovala 4×. Nejprve sme bydleli u nasich, pak jsme sli do bytu. Tam jsme pocali prvniho a z fin duvodu jsme se vratili k nasim. Po porodu jsme odsud zdrhali do jineho bytu a tam jsme pocali druhyho. A minule vanoce jsme se snad stehavali naposled do baraku.
tak to by měl muž už dávno infarkt, nenávidí stěhování, říkal, že jakmile se odsud odstěhujeme, tak už se nikam nehne. Vy už si teď užíváte zasloužený klid, ale museli jste si teda zažít svoje.
@martina.se píše:tak nějak.. kluk nemůže mít ani kolo, bo není kam dát a pod.. někdy je to na palici
ale jednou to vyjde, neboj
musííííííííííííííííííí
![]()
@Admila píše:
musííííííííííííííííííí![]()
my máme mužovo kolo v ložnici,, nevím kam ho dáme až začne malý lítat po čtyřech…asi fakt ten strop ![]()