Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musím říct, že na mě má ohromný vliv počasí. Ty dny, kdy svítí sluníčko a je teplo, mi je fakt dobře. Dny, kdy je zatazeno, mám chmurnou náladu..
@Anonymní píše:
Ahoj holky, docela by mě zajímalo jak jste na tom teď po psychické stránce? Jake teď máte nálady a podobně… mně přijde, že ačkoliv se primo mne nic špatného neděje, mám zdravou rodinu práci plus mínus jsme snad i nějak tak finančně zabezpečení, tak prostě nemám žádnou radost ze života…nějak na mě dopadá vše co se děje okolo ať už je to Ukrajina zdražování a podobně. Tak si jen říkám, zdali to tak mám sama a jsem fakt praštěná nebo zdali to tak ho máte také. Dávám anonym vědomě a to proto že se zatím před okolím tvářím že jsem v pohodě tak to nemusí zjistit z té diskuze že až tak v pohodě nejsem…
No je hodně blbá doba a plno lidí končí u psychiatra a taky je prý hodně sebevražd. Vsude člověk slyší jen negativa a žádná pozitiva
Včera mi lékař říkal jaký je velký nárůst lidí u jeho známého doktora
Nejsi jediná.. poslední dobou se cítím hrozně. Syn je pořád nemocný. Po měsíci má zase náběh na zápal plic. Takže musím být zase doma. Už je mi to i v práci trapné. Ale manžel je živnostník a babičky nefungují, takže se nedá nic dělat. Takže se cítím hrozně a k tomu, jsem před 3 měsíci potratila vytoužené miminko. Manžel chtěl vždy jen jedno a o vánocích se situace změnila a povedlo se hned na poprvé, ale bohužel
a všechno se zkomplikovalo válkou, zdražováním atd, že už zase nechce. Nevím jak se přes to přenést. Pořád to bolí a cítím se zraněná. Takže nejsi sama i ostatní mají špatné dny. přeji aby tě to brzy přešlo a bylo lépe
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, docela by mě zajímalo jak jste na tom teď po psychické stránce? Jake teď máte nálady a podobně… mně přijde, že ačkoliv se primo mne nic špatného neděje, mám zdravou rodinu práci plus mínus jsme snad i nějak tak finančně zabezpečení, tak prostě nemám žádnou radost ze života…nějak na mě dopadá vše co se děje okolo ať už je to Ukrajina zdražování a podobně. Tak si jen říkám, zdali to tak mám sama a jsem fakt praštěná nebo zdali to tak ho máte také. Dávám anonym vědomě a to proto že se zatím před okolím tvářím že jsem v pohodě tak to nemusí zjistit z té diskuze že až tak v pohodě nejsem…
Já jsem na tom psychicky dost blbě, šílené úzkosti od rána, bušení srdce, neklid, strašné vtíravé myšlenky a paranoia. Psychiatrička mě už chtěla poslat do léčebny, ale já to zatím odmítla… Nevím, čím to je, asi na mě má vliv i vše, co se děje teď. Takže ti rozumím… Radost ze života nemám už roky. Možná by bylo fajn, kdybys vyhledala nějakého psychologa, abys na to nebyla sama… Já chodím k psycholožce každý týden. Držím palce.
Holky moc děkuji za sdílení Jo jo já teď zahájila psychoterapii Tak uvidím jako mně je vždycky v ten den kdy ta psychoterapie je docela dobře potom uz to jde nejak z kopce
mně přijde že u mr je ted ten stav už je fakt takový že je to víc přežívání než radost a to se přitom ve skutečnosti vlastně mě jakoby konkrétně nic hrozného neděje ale je fakt že já jsem v tomhle taková dost i vnímavá nebo možná citlivá že právě to co se děje okolo hodně prožívám no. Tak snad bude brzo líp ale přesně život Mě ted nejak extra nebaví resp neplni radosti a to si ještě samozřejmě říkám že se takhle ošklivě rouhám, když mám vlastně vše a měla bych být velmi vděčná šťastná a pokorná a místo toho prostě tu radost ze života nemám a ten život mě jakoby nebaví Připadám si že si vlastně stěžují ačkoli mi nic nechybí tečka No snad bude brzy líp ![]()
Ja asi pořád stejně, občas na mě jde infarkt u pokladny v obchodě
ale beru to, jak to je. Stejně nic nezměním a tím, že si budu ještě ničit zdraví tomu nepomůžu
člověk si musí najít to pěkné, teď třeba je venku pěkně, přišla sem z venku, sice sem zmokla, že na mě nebyla suchá nit, ale zas to venku tak pěkně kvete a v tom dešti mi aspoň nelital pyl do nosu
Mám doma malé děti a nechci jim kazit dětství tím, že kolem nich budu chodit zpruzelá, pořád se něčeho obávat stresovat se a nadávat na současné situace.
Tak nějak pořád stejně. Nic hrozného. Trošku horší je to před MS, pak je zas dobře. Válku a uprchlíky řeším asi tak intenzivně, jako předtím covid ![]()
Zakladatelko, mám to naprosto stejně. Covid jsem se ještě snažila držet v klidu, ale poslední týdny to na mě celé spadlo. Válka, zdražování,…cítím šílenou úzkost a to se mám vlastně skvěle. Mám tři zdravé děticky, to poslední miminko, vytouženou holčičku. Máme vlastní bydlení, jsem šťastně vdaná. Manžel slušně vydělává, takže jsme zdražování ještě nijak nepocítili. Pořád si dopřáváme vše, co chceme. Venku je nádherně, tak moc jsem se na to těšila a já spíš jen přežívám. Jsem unavená, podrážděná, nespokojená. Neustále nervózní. Vrčím i na děti, přitom jde o malichernosti, které bych dřív řešila s naprosto klidnou hlavou. Je mi strašně smutno. Mám strach, co bude. Nemůžu jíst, nemůžu spát. Nejsi v tom sama
![]()
Ja za dva mesice cekam prvni miminko, takze se vznasim na oblacku.
Vsechny ty spatne veci jdou tak nejak mimo me, jako resime drazsi energie, refinancovali jsme hypoteku (na mnohem horsi urok), nebude to jednoduche, ale momentalne si to nepripoustim a uzivam si slunicka a konecne tepleho pocasi. Ale staci se podivat tady na diskuze, kazda druha zacina mam uzkosti, deprese, socialni fobie atd. Uz si pripadam, ze jsem jedina normalni, no uvidim po narozeni ![]()
Já to mám na jak na houpačce, chvíli se hroutim (ale měli jsme náročnou zimu, nemoc v rodině a hodně práce, do toho děti…), mám pocit bezradnosti a méněcennosti a klidně stejný den šup a plno plánů, neúspěchy beru jako výzvu a jsem na obláčku. Ven to pouštím v menších porcích, by mě neměli za blázna…
Příspěvek upraven 03.05.22 v 19:43
Já si při nějakém splínu vždycky vzpomenu na různá historická období a hned na mě dolehne pocit, jak se máme vlastně nesrovnatelně dobře. Zatím mi to tak stačí.
@Anonymní píše:
Mam to stejne, nejdrive sok z korony, ted toto. Jak bylo receno vyse, zadna pozitiva, zato plna media negativ, strachu..zla doba. Obcas si rikam, ze dobre uz bylo..
Já žádný splín nemám. Jasně- covid, válka, zdražování není nic příjemnýho, ale říkám si, že pokud máme práci, co jíst, kde bydlet a hlavně zdraví, tak si nemám na co stěžovat.
S manželem máme moc hezkej vztah, děti jsou fajn (puberta snad někdy přejde
), v práci jsem spokojená, chodím 3× týdně do fitka, vozím děti na kroužky, věnuju se jim, nemám vlastně ani čas nějak smutnit ![]()
Jsem v pohode
, sice mě manžel nechce píchat, protože mě nenávidí, ale ať si vykouří
… furt jeste dejcham a moje děti se maji dobre! Nikdo mi nehazi bomby do obejváku a Zemanovi se to krátí.. Jo a koupila jsem si dva luxusní krémy na drzku
![]()