Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojte
Mám takový menší divny dotaz.
Chovám k němu city, zažili jsme hodně společných zážitku a vypadalo to že spolu začneme tvořit vztah. Já kvůli studuju musela odcestovat na 3 měsíce do zahraničí a teď momentálně jsme spolu stále v kontaktu přes sociální sítě. Jak já tak i on nejsme žádní extroverti ale naše konverzace vždy někam vedla a on sám mi stále říkal že si váží toho že si semnou má vždy co říct. Já tedy i osobně někdy si všimla ticha a konverzace nám jakoby došla ale nějak mi to nevadilo. Ale ted přes ty videochaty já absolutně nevím o čem s nim mluvit a dělám že nemám čas ať se k tomu telefonátu nedostanu protože si vždy nemáme úplně co říct. Mohli by jste mi poradit jak ho rozmluvit a o čem se proste bavit? Nechci ať to kvůli tomuhle problému mezi námi skončí. Děkuji za každou odpověď na tenhle primitivní dotaz ale opravdu budu vděčná za každou radu
Vztah, kde si nemame co rict, je pro me nezajimavy a neperspektivni.
Nechapu, proc chces rozmlouvat jeho, kdyz sama taky nemas co rict?
A o cem se bavit ti nikdo neporadi ![]()
Kazdopadne online vztah, kde si nemate co rict, nema budoucnost. Nebo aspon pro me ne ![]()
Žádný vztah ale nemáte, ne? Pouze vám spolu bylo fajn a dobre se vám povídalo… to je pak těžké, na to povídání je lepší mít někoho blíže. Nebo to chce nějaké zážitky, třeba i spolecne na dálku. Uděláte si večer stejný jídlo, nebo třeba podobný výlet, a tak… no a bud to půjde nebo ne. Ale důležité je se rychle vrátit a jestli chceš vztah, tak to posunout ![]()
Jinak to tak nějak samo vyšumí.
Bavte se třeba o tom co jste ten den zažili, však máte i nějaké koníčky tak se o druhého zajímajete. My s manželem měli na začátku vztahu skoro to samé, však jsme se x let neviděli, a i před tím jsme se skoro nebavili, tak to bylo horší.
Musíte chtít, mluv klidně jen tak o blbostech, a téma se najde. Jestli si jinak rozumíte a je vám spolu fajn, byla by to škoda. ![]()
Mela jsem vztah na dalku nekolik let. Vidali jsme se o vikendech, mezi tim po vecerech na Skype. Nikdy se nestalo, ze by nebylo o cem mluvit a to jsme oba taky spise introverti.
Pokud to citis, ze konverzace vazne a dokonce se vyhybas onlline setkani, nebude to ten pravy.
Nic si z toho nedělej. My jsme manželé už skoro 15 let a těžcí introverti. A když třeba jedeme autem na dovolenou 3 hodiny, tak celou cestu dokážeme mlčet… prostě i ticho může být normální…
Rekla bych mu pravdu, ze na (dlouhe) telefonovani/videochaty moc nejsem. A ze si zavolame treba jednou za tyden dva a mezitim si muzeme psat/posilat hlasove zpravy. Komunikace ve vztahu je prave toto, mluvit o pocitech, vysvetlit si co a jak.
Někdy je mlčení víc než zdravé. Nemluvte když nemáte o čem. Netlačte to na sílu protože se to sluší. Jste jací jste.
Proč vyhýbat telefonátu? Tak prostě mluv o tom, jaký jsi měla den nebo co právě děláš, ptej se, co dělal on…
Nebo si občas přes den napište nějakou krátkou zprávu a pak při hovoru to můžete rozvinout. Jinak to asi fakt je potom o ničem a měli byste se rozejít.
Tak hlavně se přestaň vyhýbat callum, aby si za chvíli nemyslel, že už o něj nemáš zájem!
Dulezite je do toho telefonovani jit po hlave. Kdyz vynalezce Bell predstavoval verejnosti telefonni aparat, tak uz mel ode me zmeskany hovor ![]()
@Fukitol píše:
Dulezite je do toho telefonovani jit po hlave. Kdyz vynalezce Bell predstavoval verejnosti telefonni aparat, tak uz mel ode me zmeskany hovor
To bylo do Járy Cimrmana…
Ahojte

Mám takový menší divny dotaz.
Chovám k němu city, zažili jsme hodně společných zážitku a vypadalo to že spolu začneme tvořit vztah. Já kvůli studuju musela odcestovat na 3 měsíce do zahraničí a teď momentálně jsme spolu stále v kontaktu přes sociální sítě. Jak já tak i on nejsme žádní extroverti ale naše konverzace vždy někam vedla a on sám mi stále říkal že si váží toho že si semnou má vždy co říct. Já tedy i osobně někdy si všimla ticha a konverzace nám jakoby došla ale nějak mi to nevadilo. Ale ted přes ty videochaty já absolutně nevím o čem s nim mluvit a dělám že nemám čas ať se k tomu telefonátu nedostanu protože si vždy nemáme úplně co říct. Mohli by jste mi poradit jak ho rozmluvit a o čem se proste bavit? Nechci ať to kvůli tomuhle problému mezi námi skončí. Děkuji za každou odpověď na tenhle primitivní dotaz ale opravdu budu vděčná za každou radu