Jak krmit 5.5 měsíčního otesánka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jak krmit 5.5 měsíčního otesánka
ahoj mamky..potřebuju poradit jak krmit toho našeho otesánka…náš „drobek“ už váží 9.5 kilo a máme 5.5 měsíce..jsme od 1 měsice na UM tak jsme po 4 měsící začali s příkrmy..jenže měl bolení bříška a zácpu..příkrmy jsme na nějakou dobu vynechali a ted jsme začali znova..cca před 10dny..jedeme 1 druh zeleniny 3dny a dokrmíme mlíčkem…co bych ale potřebovala poradit..: když jsme byli jenom na UM pil mi 150ml(5odměrek) a na noc 180ml(6odměrek) celkem 6× denně…a tedka už těch 10dní se snažím aby jedl jen 5×…takže to vypadá asi takhle:
5-6 ráno 150ml UM
9.30 180ml UM
13.00 příkrm(půlka malé 125 skleničky )+ 120ml UM
17.00 180ml UM
20.00 210ml UM
no a mě se zdá že od té 13h odpolední do té 17h to prostě nemůže vydržet..trocha zeleniny a 120ml…zatím to řešíme,že od 16-17h je v kočáru venku,ale kdyby byl doma,tak řve hladem…nechcu ho tak trápit,ale nevím jak to mám vymyslet,aby měl to poslední papu v těch 20h a pak jde hajat…
napadlo mě,že bych mu celkově snížila dávky na 150ml a dala mu mlíčko už v 16h..pak kolem 18h trochu kaše a pak ve 20h poslední tu noční dávku…sakra,ale z kaše se přibírá a to my nepotřebujeme…já fakt nevím jak to mám vymyslet…můžete mi někdo poradit??? omlouvám se za tak dlouhý příspěvek a snad je to srozumitelné..moc děkuju..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Klidně mu dej 6krát…
Mates měl na 5ti měsících 9.35 a to byl jen kojený…
neboj,až se začne hýbat víc,tolik už ti nabírat nebude ![]()
Tak tu kašičku zkus tak,jak jsi to psala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj má dcera taky na UM od narození neměla jsem mléko a byl moc těžký porod to sem nepatří porodní váha 3 660 v 6 měsících 8 880 a v roce 10 500. Ve dvou 13kg.Jak začneš přiktmovat a začne se hýbat půjdou kila dolů spíš se zastaví a jen poroste.Jinak třeba Nutrilon dělá Nutrilon EXSTRA má staejně kalorií jako normální, ale víc zasitíje tam nějaký přídavek používala jsem ho taky a na noc jsem dceři začala do posledního mléka přidávat nemléčnou rýžovou kaši dvě tři lžičky, aby to šlo vypít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
leushka píše:
ahoj mamky..potřebuju poradit jak krmit toho našeho otesánka…náš „drobek“ už váží 9.5 kilo a máme 5.5 měsíce..jsme od 1 měsice na UM tak jsme po 4 měsící začali s příkrmy..jenže měl bolení bříška a zácpu..příkrmy jsme na nějakou dobu vynechali a ted jsme začali znova..cca před 10dny..jedeme 1 druh zeleniny 3dny a dokrmíme mlíčkem…co bych ale potřebovala poradit..: když jsme byli jenom na UM pil mi 150ml(5odměrek) a na noc 180ml(6odměrek) celkem 6× denně…a tedka už těch 10dní se snažím aby jedl jen 5×…takže to vypadá asi takhle:
5-6 ráno 150ml UM
9.30 180ml UM
13.00 příkrm(půlka malé 125 skleničky )+ 120ml UM
17.00 180ml UM
20.00 210ml UM
no a mě se zdá že od té 13h odpolední do té 17h to prostě nemůže vydržet..trocha zeleniny a 120ml…zatím to řešíme,že od 16-17h je v kočáru venku,ale kdyby byl doma,tak řve hladem…nechcu ho tak trápit,ale nevím jak to mám vymyslet,aby měl to poslední papu v těch 20h a pak jde hajat…
napadlo mě,že bych mu celkově snížila dávky na 150ml a dala mu mlíčko už v 16h..pak kolem 18h trochu kaše a pak ve 20h poslední tu noční dávku…sakra,ale z kaše se přibírá a to my nepotřebujeme…já fakt nevím jak to mám vymyslet…můžete mi někdo poradit??? omlouvám se za tak dlouhý příspěvek a snad je to srozumitelné..moc děkuju..
ahoj…tím se netrap,malýmu je 5měsíců a 13 dní,váží 11kg a papá jak …taky nevydrží hladovej a hlavně nás nemůže vidět jíst ![]()
já mu dávám kolem 17hod přesnídávku nebo bobíka,neřídím se knihama,akurát se snažím dodržet oběd a večeři,jinak to neřeším…a je spokojenej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
terdule píše: [citahoj…tím se netrap,malýmu je 5měsíců a 13 dní,váží 11kg a papá jak …taky nevydrží hladovej a hlavně nás nemůže vidět jíst
já mu dávám kolem 17hod přesnídávku nebo bobíka,neřídím se knihama,akurát se snažím dodržet oběd a večeři,jinak to neřeším…a je spokojenej
jéé tak jsem ráda že nejsem sama:-) ale stejně mě to mrzí jak každý říká,že má nadváhu a koukají se na mě jako bych ho přecpávala
to je pohled do kočáru a reakce: ježíš mariá…ten je velikej..už jsem na to alergická
a jak jinak papáte? v kolik a kolik čeho? UM a tak?? děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petra Z píše:
Klidně mu dej 6krát…
Mates měl na 5ti měsících 9.35 a to byl jen kojený…
neboj,až se začne hýbat víc,tolik už ti nabírat nebude
Tak tu kašičku zkus tak,jak jsi to psala
no jo ono se říká,že kojený nemají nadváhu a nebudou obézní…no kaše opět neprošla..ne že by ji nechtěl..ale kroutí se celou noc bolestí břicha..už tak má zácpu po příkrmech:-((((((
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanka S píše:
Ahoj má dcera taky na UM od narození neměla jsem mléko a byl moc těžký porod to sem nepatří porodní váha 3 660 v 6 měsících 8 880 a v roce 10 500. Ve dvou 13kg.Jak začneš přiktmovat a začne se hýbat půjdou kila dolů spíš se zastaví a jen poroste.Jinak třeba Nutrilon dělá Nutrilon EXSTRA má staejně kalorií jako normální, ale víc zasitíje tam nějaký přídavek používala jsem ho taky a na noc jsem dceři začala do posledního mléka přidávat nemléčnou rýžovou kaši dvě tři lžičky, aby to šlo vypít.
my máme bebu sensitiv na bolení břicha..po nutrilonu dost zvracel..tak koukám,že se tvojí malé váha celkem zastavila,snad to bude i u nás,ale nevypadá to zatím…pořád mu to jde nahoru..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
leushka píše:terdule píše: [citahoj…tím se netrap,malýmu je 5měsíců a 13 dní,váží 11kg a papá jak …taky nevydrží hladovej a hlavně nás nemůže vidět jístjéé tak jsem ráda že nejsem sama:-) ale stejně mě to mrzí jak každý říká,že má nadváhu a koukají se na mě jako bych ho přecpávala
já mu dávám kolem 17hod přesnídávku nebo bobíka,neřídím se knihama,akurát se snažím dodržet oběd a večeři,jinak to neřeším…a je spokojenejto je pohled do kočáru a reakce: ježíš mariá…ten je velikej..už jsem na to alergická
a jak jinak papáte? v kolik a kolik čeho? UM a tak?? děkuji
já se ti sem pokusím dát fotku malýho,to se zasměješ ![]()
má hlavičku jak melounek,ale je sladoučkej a můj a ostatní… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
leushka píše:Blanka S píše:my máme bebu sensitiv na bolení břicha..po nutrilonu dost zvracel..tak koukám,že se tvojí malé váha celkem zastavila,snad to bude i u nás,ale nevypadá to zatím…pořád mu to jde nahoru..
věř mi, že se to zastaví byla jsem ztoho taky dost nešťastná a pořád si říkala co dělám špatně jakmile jsem začala dávat oběd - zeleninu měsíc na to ovoce dopoledne a cca měsíc na to jogurt odpoledne a mléko jen ráno a večer stou kaší jak jsem psala tak se to zastavilo a to mi dcera začala chodit až ve dvou letech. Později když jí bylo víc po roce jsem jí místo piškotů a sušenek,rohlíků atd co viděla v parku nebo na hřišti, že děti jedí jsem jí dala kousek jablka nebo víno a byl klid hlavně,že něco měla dělám to pořád sladké má jen občas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit