Kousky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kousky
Dobrý den, mám 16 měsíčního syna a máme problémy s kousáním a polykáním hrubší stravy. Jsem z toho docela bezradná, zkoušíme co se dá, ale jen sebemenší kousek syna nutí blinkat. Je mi to moc líto, protože mu tím pádem dávám jen kašovitou stravu, dokonce mixuju i jídla pro kojence ve skleničkách, kde jsou již menší kousky… Nejhorší na tom všem je, že syn chce sušenky a cokoli, co by kousat mohl, jen jakmila mu to přijde do krku, tak vše vyblinká a když říkám vše, tak opravdu… Vím, že nejsme jediní, ale i tak prosím o radu, kdo by měl stejné zkušenosti…? Myslím, že je to opravdu jen v jeho hlavičce, ale čekat mě nebaví, tak ráda už bych mu dávala něco hutnějšího… Děkuji za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, my jsme měli to samé, ale nehrotila jsem to. Malý bude mít v prosinci dva roky a už se pomalu učí. Já jsem kupovala skleničky taky tak do 18 měsíce, taky nechtěl kousky, ale prostě najednou dostal do ruky sušenku a najednou si posukoval.
Já teda mixuju někdy i teď, ale spíš, proto, že to má rád - jako zeleninu.
Uvidíš co dál, bohužel znám jednu maminku, kde její syn má tři roky a nekouše nic jenom hltá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,já to měla podobné.Do té rozmixované stravy jsem dala jen opravdu pár malilinkatých kousků a časem jsem přidávala a zvětšovala kousky.Určitě jsou lepší metody,ale tento u nás zabral.Hlavně to chce trpělivost. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já si myslím, že v 16ti měsících je to už na nějaké vyšetření. Dáví se opravdu po všem s kousky?
- Citovat
- Upravit
No a právě proto jsem synovi nikdy nic nemixovala, jen mačkala vidličkou…
- Citovat
- Upravit
ještě jsem chtěla dodat, všimni si co mu vadí, nám například vadila rýže s masem, i nyní, ale jakmile jsem dala rýži s masem a omáčku, tamu to lepší klouzalo do krku, nebo polévka, když byly dlouhé nudle, tak ho to taky natahovalo…
Spíš bych dávala kousky do něčeho ne samostané, ale postupně dávat i ty samostatné. Já například dala bramborovou kaši a do toho nadrobno nakrájela kuřecí maso
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě chci dodat, že s Dr. jsem to řešila již dávno, dokonce jsem si vyškemrala vyšetření a všude nám bylo řečeno, že to prostě chce čas, že každé dítko je jiné, tak prostě každé se s tim popere jinak. No jo, ale čekat neni moc pro mě … achjo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit