Večeře v 9 měsících, když už nechce kaši

2234
5.11.10 14:29

večeře v 9m, když už nechce kaši

Ahojky,
mám 9m chlapečka co je od uk.5m k večeři na kaši. Vystřídali jsme několik značek a chutí a v podstatě všechny Michálkovy chutnaly. postupem času jsem dávky zvyšovala, až začal celkem pravidelně jíst z 200ml vody kaši a spal po ní krásně celou noc, až do min. 6-7h. rána. poslední 3týdny se mi min. 2× po kaši pozvracel a i když jsem mu dávku snížila na cca 150ml, tak s večeří bojujeme a kolikrát se mu i zvedá žaludek. vstává mezi 4-5h a vypije mlíčka tolik co dříve nepil a pak už neusne (pak má dopolední a odpolední spánek). Nevím, jestli se budí hlady a nebo už prostě nechce spát, ale řekla bych, že mu už kaše nechutnají a tak bych mu ráda nabídla něco jiného, ale CO?

Díky moc za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
419
5.11.10 14:33

zkusila bych polévky, kuřecí vývar, zeleninovou, špenátovou a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
5.11.10 14:33

Co lehčí verze oběda? Bramborová kaše, zeleninová polévka, atd…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
5.11.10 14:35

říkala jsem si, jestli nevadí, že přijde o další mléčnou složku a to před 1.rokem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
5.11.10 14:38

Jestli si to správně pamatuju, tak v tomhle věku by měl dát 500 ml mléka za den…? Snad se nepletu :oops: Takže jestli Ti jí jogurty a pije mlíčko, zkus spočítat, kolik mu to dá a uvidíš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.11.10 14:41

Ahoj Péťo :mavam: .

Já Marunce někdy dělám dvě večeře. Ta těsně před spaním je mléčná kaše, je na ni zvyklá a bez ní by asi nepochopila, že má jít spát :mrgreen: . Ale mně se moc nelíbí jí každý den dávat kaši a navíc je přes den dost hladová, tak někdy dávám první večeři o 2h dřív než kaši, pak té mléčné dělám míň. Dělám buď zeleninovou polévku (tj něco jako oběd, ale bez masa a trochu řidší) nebo jáhlovou kaši. Pokud jsi to nezkoušela, tak bych ti radila to vyzkoušet - dá se pak do ní přidat i mlíčko, když máš obavy, že by přišel o mléčnou dávku. Já mlíčko nedávám (stále kojím, musela bych odstříkat ;) ), dochucuji banánem nebo jogurtem. Jinak ty jáhly přidávám i do polévky nebo vařím jako přílohu k obědu.

Myslím, že za zkoušku nic nedáš, tak držím pěstičky. V kolik ho večer dáváš spát? Nezkoušela jsi mu lehce posunout večerku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.11.10 14:44
BohunkaP píše:
Jestli si to správně pamatuju, tak v tomhle věku by měl dát 500 ml mléka za den…? Snad se nepletu :oops: Takže jestli Ti jí jogurty a pije mlíčko, zkus spočítat, kolik mu to dá a uvidíš. :wink:

Bohunko, já myslím, že půl litru stačí až po roce, teď by měli mít cca 900ml mléčných výrobků (tj kojení, jogurt, kaše atp). Ale jistá si nejsem, takže se nehádám :lol: , jen se mi půllitr zdá málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
5.11.10 14:47

ahojky Heli..
:-) jéé jáhly měl zrovna včéra poprvé k obídku k zelenince s masem (vařiala jsem to vše dohromady /sama je mám ráda/), ale kaši, jako takovou mě nenapadlo? jako myslíš, uvařit v mléce? ještě jsem dostala tip na mléčnou rýži. Dávám ho spát v 19h a do půl hodky spinká. před změnou času jsem ho dala spát o hodinku později a stával ve stejný čas :roll:
Krupicovou kaši asi až po roce, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.11.10 14:57

Krupicová kaše nevadí, vadí to, že se dělá z kravského mléka.

Já jáhly uvařím ve vodě, ale trochu víc a rozmixuju. Mléko bych přidala až pak (MM ani UM by se nemělo vařit).

Nevím, jaký rozdíl je mezi mléčnou rýží a rýžovou kaší? :think:

Já Máju dávala spát ve 20h a dávám i teď po změně času, tj o hodinu později. Vstává taky o hodinu později (někdy spí i dýl, ale to záleží, jakou máme noc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
5.11.10 15:18

noo asi nějaký velký rozdíl v tom není, až na to že rýžová kaše je instantní a mléčnou rýži si uvařím domka…takto jsem to myslela :wink: :-P

to že se nesmí vařit vím :-? kvůli vyvaření vytamínků vid…ale z čeho jiného, když ne z kravského…jéé to jsou zase problémky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
6.11.10 20:17
hkac píše:

To není pravda, krupicová kaše se rozhodně do roka, ale někdy až do 3 let nedoporučuje, je totiž obtížně stravitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.11.10 20:28
ZuzaM píše:
hkac píše:
To není pravda, krupicová kaše se rozhodně do roka, ale někdy až do 3 let nedoporučuje, je totiž obtížně stravitelná.

A proč ji teda Hipp dělá a doporučuje dětem od 6.měsíců? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
6.11.10 20:34
hkac píše:
A proč ji teda Hipp dělá a doporučuje dětem od 6.měsíců? :think:

Pardon, že se vměšuju, ale co „doporučuje Hipp“, na to bych faaakt nedala. Není to vždycky smysluplné - viz například jejich strategie přidávání soli do zeleninových konzerviček pro starší miminka („solíme, protože jinak by je maminky dosolovaly samy“ :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
6.11.10 20:38

Ahoj snad poradím.jak psala jolanka 500 až 600ml mléka a nebo dohromady s mléčnymi vyrobky.To je jak psaly holki jogurt kaše apod.o to méně mléka.když jsem volala na linku výživy tak mi bylo poraděno bud zeleninová kaše krásně je to zasytí a je to něco uplně jiného.Ale nám to třeba nevyhovovalo,zeleninovomasový příkr mame na oběd.Tak mi poradily kaši Otesánek.Koupíš to v bio potravinách a stojí kolem 30kč.Je instantní a děla se do převařené vody.Oliverek osobně miluje pohankovo rýžovou.Dochucuji mu ji trochou glukopuru a nebo dávám ovoce a nebo trochu přesnídávky.Fakt ho to zasytí a je to jiné a zdrave.Tak možná ti to pomuže. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
6.11.10 20:43

Jo a ptala jsem se i na tu krupici s kravským mlékem.To zas babička pořád vyhrožuje at mu to dáme.Tak jsem se doptavala a bylo mi řečeno,že kravské mlíko se min.do roku nedoporučuje kvůli alergiim.jinak krupice jako taková pry nevadí.jen se dělá právě do kravského mléka.aspon tak mi to bylo vysvětleno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí