Problém s UM u 2měsíčního mimina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.11.10 18:19

Problém s UM u 2měsíčního mimina

Ahoj maminky,jdu poprosit o rady. Máme 2měsíční holčičku,je od narození na UM,prvně nutrilon,ale po něm měla zácpu,tak máme Sunar. Ale je pořád hladová,přes den i v noci vydrží max. 2 hodiny bez jídla,pokaždé vypije 150 ml,ale večer je krize a nestačí jí to. Někdy vypije i 240 ml a pořád je jí to málo. Co s tím,poraďte prosím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
3.11.10 18:30

:roll: hmmmm - to mi něco připomíná.

Naše malá - na Nutrilonu od dvou měsíců. ale to byly koňský dávky, vůbec jsem nemohla koukat na to, co bylo doporučený na tý krabici. To jí absolutně nestačilo.
A doktorka mi tehdy řekla, že to prostě musim nějak vydržet, než přijde vhodná doba na příkrmy, řekla: „udrncat, uhoupat, ukolíbat, ududlat dudlíkem, jakkoli - ale musí jíst až za tři hodiny“.
Ona mi totiž strašně přibírala.

No - vydrželi jsme do toho 4. měsíce, pak jsme začli příkrmy, a ona po každém tom příkrmu ještě vyžahla tu dávku mlíka.

Óooo, zlaté časy. V roce a půl šmitec - přestala jíst, a od té doby máme permanentní období nucení do jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.11.10 18:31

a jak přibývá? My jsme na tom byli stejně, nejdřív Nutrilon, ale po tom ho bolelo bříško a moc plakal a pak jsme dali Bebu, a to je v pohodě, ale té zas papá málo. Dáme tak 120 ml - 6× denně. Ale krásně prospívá, tak to zatím neřešíme. Jinak jsem taky chtěla kvůli ceně přejít na Sunar a dělala jsem si porovnání s Bebou a Sunar z toho vyšel výživově hůř, tak nemůže to být třeba tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.11.10 18:35

hele… možná je to blbá rada. musela bych vyhrabat náš starý záznamový sešit…
ale já mam takovej pocit, že jsem ji nechala vypít co se do ní vešlo.
ale pak dostala až za tři hodiny. jinak to prostě s ní nebylo k vydržení.

počkej jdu to zkusit najít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
3.11.10 18:36

Já bych řekla, že 240ml je pro takhle malý mimi hrozně moc! Ale fakt nevím… Beru to podle sebe. Malá mi ve 4 měsících pila 5× denně 210ml a dr mi skoro vynadala, že strašně přibírá. A to jedla po 3 hodinách a v noci vůbec. Prý jí má stačit 180ml a kdyžtak jí mám dát mezi jídly dostatečně napít čaje. To ti potom neblinká? Mně bylo taky malý líto, ale je fakt, že nabrala příšerně moc. Kdy jdete na vážení? Možná bych tam preventivně zašla na převážení dřív - dr už by ti řekl/a jestli přibírá moc nebo akorát. Jestli moc, tak ubrat, jestli akorát, tak vydržet. Hlavně ti přeju pevný nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.11.10 18:38

jo - tak jsem to našla.
Takže ve dvou měsících tu mám napsáno 150 ml… dál jsem psala jen časy, ale dávku jsem nějak nezaznamenávala…

ALE VZPOMNĚLA JSEM SI!!!!! V poledne a večer jsem jí vařila ten nutrilon z rýžového odvaru! Je to bez lepku. Ona jinak prostě fakticky měla hlad, a tohle mi poradila doktorka.
A: ve 3,5 měsících( já vim, že se to asi nemá, ale poradila mi to tehdy sestřička u doktorky, páč už jsme fakt nevěděli jak ten hlad řešit) jsem jí v poledne a večer přidávala do mlíčka trochu rýžové kašičky nutrilon - tak je bez lepku.
A ve 4 měsících jsme začli mrkvičku, brambor atd.

Sousedka když slyšela malou, jak pořád řve hlady, tak mi radila rozmixovat do toho piškot y- ale to jsem si fakt teda jako netroufla.
Ale známá to dělala. Měla taky „žravou holčičku“, a to si pamatuju jak mi řikala „v tom mlíku stála lžíce“ - ale piškoty jsem se opravdu neodvážila.
Rýžový odvar ale jo. Se svolením doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.11.10 18:39

Jo a zácpu u nutrilonu měla na začátku taky, ale přešli jsme tehdy na Nutrilon Omneo - ale pak to nějak přejmenovali… po tom měla tráveníčko ukázkové, ale bylo to teda dražší než normál nutrilon.
ale bylo to dobrý i na prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
3.11.10 18:46

tak to tady tak nak sleduju a aspon nejsem sama kdo ma doma jedlika, nam je 6tydnu a taky mame 150ml nutrilonu ale nak nam to prestava stacit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.11.10 19:36

no, nechci lhát, ale myslim že jsem ty dávky potom něja zvyšovala, bohužel to nemam napsaný… Ale ze 150 jsme šli brzo na 180…
Myslim že v době příkrmů to bylo asi 240 ale nechci kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
3.11.10 20:50

Holky ani nevíte co já bych za to dala :roll: Za každých 10 ml navíc bych platila zlatem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
4.11.10 02:24

no - teď po pár letech taky vzpomínam na doby, kdy chtěla hodně papat.
Je fakt, že mi to doktorka řikala, jako „mamino buď ráda, že jí, však přijdeš, že ti jíst nechce. Tak ji nech, dokud chce…“ - a měla pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.10 10:20

holky díky moc. Právě,že mi přijde,že přibírá teď dost. porodní váhu měla 2310g a teď má 5 kilo. Tu 240 ml jí nedávám,tu dostala jen dvakrát a ani si neublinkla. Teď dostává pořád tu 150 ml,ale zkusím jí to zvednout,aby aspoň večer neřvala hlady,přes den jí to celkem stačí. Nebo zkusím jí dávat i přes den víc,aby vydrřela aspoň tři hodiny.A ten rýžévý odvar můžu zkusit dát i teď ve dvou měsících? V pondělí zkusím asi zavolat dr. a poradím se s ním. Díky holky :potlesk: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
6.11.10 03:04

Jarko tak to ti neřeknu, jestli ten odvar můžeš dát už teď…
Možná že ti ho doktorka nedoporučí vůbec- ta sestřička mi to tehdy poradila.. (ale někdy mi poradí něco, co doktorka „neslyší“) - naší malý to neuškodilo, ale zeptej se… pro jistotu.

přeju ať pokud možno v klidu vydržíte, než přijdou příkrmy na lžičku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
8.11.10 22:36

Tak - co - dopadlo to nějak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.10 17:41

dopadlo to tak,že mi doktor řekl,že jí mám dát tolik,kolik vypije,takže to nějak musíme vydržet než bude moct kaše. ale všem děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí