Má horečku a nepije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Má horečku a nepije
Zdravím všechny. Potřebuji nutně radu, jak zavodnit tvrdohlavé dítko. Tříleťačka má horečku (drží se kolem 39°-srážíme sirupem a čípky). Problém je však s pitím. Nemůžu do ní dostat ani kapku. Už 4 hodiny nepila. Nabízím všemožné v různých lahvičkách, brčka apod., ale nechytám se. Vždycky začne hystericky ječet a odstrkávat láhev nebo prskat to, co se mi do ní podařilo vpravit ![]()
Zkoušela jsem i hru, že její oblíbená hračka drží pitíčko a nese jí ho, nezabralo. Po dobrém i po zlém (vysvětlování, že bude muset dehydrovaná do nemocnice…) nic nezabírá, už to pomalu vzdávám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
to je těžký,
napadá mě lahev v polospánku, při koupání ve vaně hrníček nebo houba (ovšem nevím, jestli ji můžeš v tom stavu koupat), nebo si s ní jít hrát ve smyslu, teďka si jako velké holky dáme kafíčko (čaj, kakao, …) a vypít s ní hrníček něčeho, nebo si zahrát na oslavu a ťuknout si a pít nebo na cukrárnu s tím kafíčkem a dát jí pak třeba piškot, Brumíka, zkrátka něco jako zákusek…
Nezávidím a držím palce!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mumisku, my měli před měsícem totéž, Tomík měl tři dny přes 39 a jediný, co jsem do něj k pití dostala, bylo ráno a večer mlíko 270 ml, měla jsem strašný problém, aby mi zapil po třech hoďkách nurofen / panadol, nechtěl vůbec nic (vždy tak dva ločíčky… Doktorka mi na to řekla, že to je normální, že když maj horečku, nemaj chuť na nic, ani pít…
Zkus něco jinýho, třeba to mlíko?
Já bych z toho zas tak nervní nebyla. Samozřejmě pitný režim je důležitý, ale z mé čerstvé zkušenosti vyplývá, že dehydrovaný jen při horečce hned nebude… Kdyby se k tomu přidalo nějaké zvracení, průjem, tak by to bylo horší, ale takhle (navíc 4 hodiny..
.. ale nechci to zlehčovat, byla jsem z toho taky nervní…), to fakt není žádná trága.
(jo a Tomáš je strašný pijan, normálně vypije kromě mlíka minimálně litr vody lehce ochucené šťávou denně…)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co zkusit kompot?? nebo nejake ovoce.. nebo nemilosrdne strikackou
nevim, my s pitim bojujeme stale..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám sice malou oproti tobě, ale taky byly těžké průjmy, nemohla ani stát na nohou jak byla dehydratovaná a hladná, takže dávkovač na nurofen sirup a natáhla jsem do toho plné čaje je to cca jako dvě až tři lžičky a co 15 minut jsem jí to natlačila na sílu do pusy, po hodině se už napila i sama a zvetila se malinko, horečky 39 taktéž, takže držím pěsti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za rady. Některé budu moci využít, až jí bude líp (hraní na kafíčko, nebo kousek ovoce). Dcera od 18 hod. jen spí a spí. Má chřipku, bolí jí v krku a nožičky (nejspíš celé tělo), není schopná si ani sednout
Snažím se jí budit na měření teploty a pití. Ale má nechuť k jídlu i k pití. Akorát doktorka a hlavně dětská sestra pořád nadává, jak málo pije, že to pozná z moči. Proto mám z toho vítr
Zítra jí snad bude trochu líp a dostane trochu chuť, jinak nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mumísku, já bych to vzala podle sebe… Když je ti blbě, taky nemáš chuť vůbec na nic, jen rozum ti velí pít a možná i později něco sníst… Řekla bych, že tihle tříleťáci jsou horší než mladší, aspoň Linda když řekne NE tak prostě NE a nebude a nebude, ať bych na ní zkoušela fintu sebevětší. Anebo to může prubnout tatínek, to by u nás možná zabralo…
A hlavně když jí bolí v krku, tak to spíš nechce nic polykat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také si myslím, že půjde spíš o to polykání. Kdykoliv dřív, když měla teplotu, tak bez problému pila.
Nechám to tedy na ní, snad si do rána alespoň trošku cucne ![]()
Všem děkuji a přeji dobrou noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v tomto případě zabírá injekční dávkovačka léků, naberu do ní čaj nebo co ráda pije a hrajeme si na ptáčky. Sice je to pakárna, ale aspoň něco…
Držím palce, ať je dcerce brzy lépe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jak ?je to lepší??už ti začíná pít??kdyby né,tak bych to už zítra řešila s dr.
dehydratace u tak malých dětí neni určitě ok
držím palečky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit