Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj všem, asi Vás můj dotaz rozesmějě, ale stále prostě tápu jak na to. Moje měsíční holčička je na UM a krmíme z lahviček. Krásně saje, ale někdy až moc do zalknutí a pak mi zvrací. Tak se ptám, zda nemáte nějaký fígl, aby se mi nezalíkala. Je tedy pravda, že včera poprvé dokázala u toho pití odpočívat, ale pak mi hodila takovou šavli (cca 20ml), že jsem byla z toho úplně hotová. A propo mám lahvičky tomme teepe (nebo tak nějak se to píše) a mají tam takový antikolikový ventilek, ten ventilek má být při podávání nahoře nebo dole? Já si myslím dole, ale manžel je opačeného názoru. V návodu nic nepíšou tak nevím. Věřím, že naše mi naše dilema pomůžete vyřešit. ![]()
Jo a ještě jeden dotaz ohledně termosky, kterou používám neustále i když nikam nejdeme, prostě uvařím vodu nechám trochu zkladnout, dám do termosky a pak připravuju mléko (vždy to vyjde na 2 porce),ale někde jsem četla, že v termoskách jsou nějaký ftaláty nebo co nevíte jak to je? Mám tedy termosku používat opravdu jen když jdeme ven? Mám nějakou obyčejnou nerezovou…
Ja používám termosku denně! taky nerezovou, a ventilek na flašce TT myslís ten ne tom silikonu?(ten má být nahore pod nosánkem…)
@hellemax máš ventilek 0+? Při pití ji zkus nechat odříhnout (v půlce dávky) a po krmení dej do lehce zvýšené polohy (jako při refluxu). Ještě mě napadá, jestli se ti nepřepíjí. Mně syn blil, když se přepil.
Antikolikový ventilek dáváme nahoru.
Neřekla bych, že jsou v nerezu ftaláty
Taky používám termosku (hlavně v noci).
@hellemax Některé děti se dokáží napít z libovolné lahvičky, u jiných jich musíš vyzkoušet víc. Někdy pomůžou pauzy, někdy se to prťata prostě z lahvičky musí naučit. Navíc pokud dítě prospívá, může klidně být i trošku blicí a ničemu to nevadí (pokud nehází oblouk přes půl místnosti, to je pak pro jistotu na pediatra). Ventilek má mít nahoře, aby vzduch snadněji unikal.
V nerezové termosce moc ftalátů nenajdeš. Můžou být jen v tom umělohmotném uzávěru. Na webu je stařičký test termosek, tak tam jukni.
Všem moc děkuji za rady a uklidnění. Savičky máme ty nejmenší jedničkové. Budu muset dát tedy manželovi za pravdu
to bude zase řečí že měl pravdu
Jinak tento týden právě malá hodila dvě šílený šavle. Šlo to přes rameno. Taky dáváte odhříhnout přes rameno? Bohužel v to vyšším klubíčku si prostě neříhne.