Jak krmit z lahvičky?

24
5.8.12 10:12

jak krmit z lahvičky?

Ahoj všem, asi Vás můj dotaz rozesmějě, ale stále prostě tápu jak na to. Moje měsíční holčička je na UM a krmíme z lahviček. Krásně saje, ale někdy až moc do zalknutí a pak mi zvrací. Tak se ptám, zda nemáte nějaký fígl, aby se mi nezalíkala. Je tedy pravda, že včera poprvé dokázala u toho pití odpočívat, ale pak mi hodila takovou šavli (cca 20ml), že jsem byla z toho úplně hotová. A propo mám lahvičky tomme teepe (nebo tak nějak se to píše) a mají tam takový antikolikový ventilek, ten ventilek má být při podávání nahoře nebo dole? Já si myslím dole, ale manžel je opačeného názoru. V návodu nic nepíšou tak nevím. Věřím, že naše mi naše dilema pomůžete vyřešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
5.8.12 10:17

Jo a ještě jeden dotaz ohledně termosky, kterou používám neustále i když nikam nejdeme, prostě uvařím vodu nechám trochu zkladnout, dám do termosky a pak připravuju mléko (vždy to vyjde na 2 porce),ale někde jsem četla, že v termoskách jsou nějaký ftaláty nebo co nevíte jak to je? Mám tedy termosku používat opravdu jen když jdeme ven? Mám nějakou obyčejnou nerezovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
5.8.12 10:38

Ja používám termosku denně! taky nerezovou, a ventilek na flašce TT myslís ten ne tom silikonu?(ten má být nahore pod nosánkem…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.8.12 10:50

@hellemax máš ventilek 0+? Při pití ji zkus nechat odříhnout (v půlce dávky) a po krmení dej do lehce zvýšené polohy (jako při refluxu). Ještě mě napadá, jestli se ti nepřepíjí. Mně syn blil, když se přepil.
Antikolikový ventilek dáváme nahoru.
Neřekla bych, že jsou v nerezu ftaláty :think: Taky používám termosku (hlavně v noci).

• Citovat
  • Upravit
7974
5.8.12 11:34

@hellemax Některé děti se dokáží napít z libovolné lahvičky, u jiných jich musíš vyzkoušet víc. Někdy pomůžou pauzy, někdy se to prťata prostě z lahvičky musí naučit. Navíc pokud dítě prospívá, může klidně být i trošku blicí a ničemu to nevadí (pokud nehází oblouk přes půl místnosti, to je pak pro jistotu na pediatra). Ventilek má mít nahoře, aby vzduch snadněji unikal.

V nerezové termosce moc ftalátů nenajdeš. Můžou být jen v tom umělohmotném uzávěru. Na webu je stařičký test termosek, tak tam jukni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
5.8.12 15:16

Všem moc děkuji za rady a uklidnění. Savičky máme ty nejmenší jedničkové. Budu muset dát tedy manželovi za pravdu 8o to bude zase řečí že měl pravdu :zed: Jinak tento týden právě malá hodila dvě šílený šavle. Šlo to přes rameno. Taky dáváte odhříhnout přes rameno? Bohužel v to vyšším klubíčku si prostě neříhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová