Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak předně ti gratuluji, že jsi dokázal přestat
A jsem teda opravdu zvědavá na reakce…já nekouřím, ale kouřila jsem poměrně dost…přestat jsem ale dokázala díky své vůli…jsem moc ráda, že jsem to zvládla a absolutně nejsem pyšná na ta kuřácká léta
(nicméně občas si zapálím dýmku s kvalitním tabákem, ale to jen velmi svátečně, vlastně od otěhotnění jsem už neměla).
Všem kuřačkám a kuřákům, kteří se snaží této neřesti zbavit, přeji pevné odhodlání a vůli…a třeba i tu zmiňovanou knížku, jestli lze díky ní opravdu přestat…
HMmmm… tak já jsem kuřák a chtěla bych přestat, ale nezvádám to.
Taky jsem začala cca v 15 letech, od 19 už jsem kouřila každý den.
Před těhotenstvím jsem přestala, to mi připadalo lehké přestat, protože jsem to dělala pro prcka, když kvůli sobě jsem to nikdy nedokázala.
A asi díky špatnému psychíckému stavu, který jsem měla kvůli mému onemocnení brzy po porodu, jsem bohužel zase začala kouřit, když Chrisovi bylo nějakých 8 měsíců, takže před rokem.
Asi před měsícem jsem 4 hodiny seděla u videa od Allena Carra (zřejmě kniha na videu) a 5 dní jsem nekouřila, nechybělo mi to a byla jsem hrdá.
Nevím proč, ale po 5 dnech jsem manželovi sebrala jednu cigaretu, že chci vyzkoušet jak to chutná, pak jsem zase asi 2 dny nekouřila, pak jednu denně, dvě denně a už v tom jedu zas. Už týden si říkám a už si nekoupím a stejně si koupím
![]()
Necetla jsem,prestala jsem v tehotenstvi sama. Kamarad cetl, prestal, ale pak zacal.
Ja uz nekourim asi 3 roky (krome nejake te sem tam cigarety kdyz piju coz je jednou za cvrt roku)
A můžu se zeptat v čem to spočívá? To by mě zajímalo, co se tam píše, že někdo kdo nemá vůli přestat přestane po přečtení knížky
. Tu vůli přece potřebuješ i po přečtení ne
. Co se tam píše? ![]()
@Kallkapa píše:
A můžu se zeptat v čem to spočívá? To by mě zajímalo, co se tam píše, že někdo kdo nemá vůli přestat přestane po přečtení knížky. Tu vůli přece potřebuješ i po přečtení ne
. Co se tam píše?
Myslim, ze ta knizka pracuje tak, ze ti to postupne hnusi. Dokonce te tam i posila na cigaro a tak.
To je právě ta sranda,že vůli nepotřebuješ.Nekouření si užíváš.
Mě to rozhodně pomohlo v kritických prvních čtrnácti dnech.Na cigaretu jsem vůbec neměl chuť.Neříkám,že teď občas nedostanu chuť na cigaretu(hlavně v alkoholovém opojení),to bych lhal,ale jde jen o velmi krátké chvilky.Já si vždy řeknu,že tato jediná cigareta co bych si zapálil mě dělí mezi závislostí a nekuřáctvím.
Protože jak si jednou zapálíš dopadneš přesně jak píše barique.
Co se tam píše ??
V podstatě nic co by už sám kuřák nevěděl.Kniha přesvědčí o tom jaký jsi hlupák,že kouříš.
Kouřila jsem 10 let a nekouřim skoro 4 roky . Bez pomůcek a příruček jen tak. Stačilo otěhotnět
Těch holek co přestaly je tu mnohem víc co vím takže kdo opravdu chce asi by to zvládl i sám. Bohužel většinou jsou lidé idividuální a na každého platí něco jiného. Co platí na jednoho nemusí nutně platit na druhého. Vím že to myslíš dobře tak držim palce at vám to vyjde hodně štěstí.
@pandora píše:
Kouřila jsem 10 let a nekouřim skoro 4 roky . Bez pomůcek a příruček jen tak. Stačilo otěhotnětTěch holek co přestaly je tu mnohem víc co vím takže kdo opravdu chce asi by to zvládl i sám. Bohužel většinou jsou lidé idividuální a na každého platí něco jiného. Co platí na jednoho nemusí nutně platit na druhého. Vím že to myslíš dobře tak držim palce at vám to vyjde hodně štěstí.
přesně tak:))mně také stačilo těhotenství:))
Já kuřák nejsem a nikdy nebyla a přesto ti moc děkuji za zveřejněnou zkušenost. Když to pomuže vyléčit jednoho kuřáka, bude na světě o smrad míň
Ne vážně, pohled na kouřící matku nebo otce je nechutný obzvlášť a každý, kdo s tím přestane má můj vděk.
@barique píše:
Asi před měsícem jsem 4 hodiny seděla u videa od Allena Carra (zřejmě kniha na videu) a 5 dní jsem nekouřila, nechybělo mi to a byla jsem hrdá.
Nevím proč, ale po 5 dnech jsem manželovi sebrala jednu cigaretu, že chci vyzkoušet jak to chutná, pak jsem zase asi 2 dny nekouřila, pak jednu denně, dvě denně a už v tom jedu zas. Už týden si říkám a už si nekoupím a stejně si koupím![]()
![]()
Ahoj, prosím Tě a to video se jmenuje jak, prosím pěkně? ![]()
Jinak děkuji za bezva diskuzi. Knihu už jsem našla na netu, cca před 10 minutama a hltám to jedním dechem a jsem na 22.str.
![]()
ja mam video. je to 6 casti celkem 4 hodiny.
v podstate tam rikaji jak je koureni spatne atd. nic co by kurak sam nevedel.
PO 5 dile reknou ze si mas dat posledni cigaretu.je pravda ze byla pekne hnusna ani dokourit celou jsem ji nemohla.
dulezute pak asi je, jak rikaji ze je dobre kdyz pak na koureni myslis ale stylem jak je dobre ze uz nekouris.
rikaji ze nikotin vyprcha z tela za 72 hodin takze clovek ma zavislost na zvyku kourit jako rano s kafem,
p jidle, pri stresu.
a to je muj problem.
zase si ale rikam kdyz jsem to vydrzela 5 dni tak by to asi slo I dyl.
prestat kvuli tehotenstvi je asi nejjednodussi, to jsem name cigo ani nepomyslela.
Anonymní tak pak napiš jak to dopadlo ![]()
Jinak jak píše Gina108 i kdyby to pomohlo jedné z Vás budu rád,že jsem se podělil a pomohlo to někomu.
Stejne jako kniha easy way to stop smoking
ve velice jednoduche anglictine
http://www.theeasywaytostopsmoking.com/
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím Tě a to video se jmenuje jak, prosím pěkně?Jinak děkuji za bezva diskuzi. Knihu už jsem našla na netu, cca před 10 minutama a hltám to jedním dechem a jsem na 22.str.
![]()
![]()
TataJan To víš, že budu hlásit
Vyhledala jsem si různé recenze a fakt jsou na to skvělé ohlasy. Věřím, že i mně se to povede ![]()
barique Jejda, to je v angličtině? To mě mrzí. Chtěla jsem to pro mamku, tu ke čtení nedokopu. Ale anglicky neumí ani pozdravit. Tak jí asi budu předčítat
Každopádně mooooc děkuju ![]()
Anonym Míša
Ahoj dámy,sice toto téma není přímo o těhotenství,přesto s ním úzce souvisí.
Jak je dokázáno kouření škodí nejen Vám a Vašemu okolí,ale v nepodstatné míře i Vašemu nenarozenému potomku.
Ač jsem muž,rád bych jako nastávající otec pomohl Vám nastávajícím maminkám ale i tatínkům.
Já jsem se aktivně věnoval kouření celých patnáct let od svých patnácti let.Takže přesně polovinu svého dosavadního života.O tom že přestanu kouřit jsem začal přemýšlet už asi po pěti letech této „vášně“ a posledních pět let jsem už opravdu bojoval s těžkou závislostí,kdy každý pokus ztroskotal na pevné vůli - nejdéle jsem vydržel nekouřit týden a to v těžkých mukách. Úplnou náhodou jsem si přečetl článek v novinách a v souvislosti s nekouřením byla zmíněna kniha Allen Carr - Snadná cesta jak přestat kouřit.
K podobným věcem jsem dost skeptický,ale nedalo mě to a knížku jsem si sehnal a přečetl.
Jsou to tři měsíce a já světe div se nekouřím !!! A nejlepší je na tom to,že jsem vůbec nepotřeboval silnou vůli a vůbec jsem bez cigarety netrpěl.
Všem kouřícím maminkám i tatínkům doporučuji si pořídit tuto knihu.
Dá se koupit okolo dvou set korun a nebo jsou i jiné cesty na netu zadarmo,ale to už nechám na každém z Vás.
Mě se určitě vyplatilo a nejen kvůli finanční stránce.
Prosím jestli někdo četl a mělo to úspěch jak u mě nebo klidně i neúspěch podělte se s námi.