Jak poznáme, jestli člověk v kómatu je při vědomí?

Iveta89
17.5.12 20:01

Otázka na zdravotní sestřičku

Ahoj měla bych otázku na zdravotní sestřičku.Již jsem tu zakládala téma o komatu po autonehodě.Psala jsem do něj ale zatím nikdo nereagoval.Dnes přišel tchán s novou zprávou.Vyndali ji tracheu,smála se když ji vyprávěl a dělala zvuky,táta si myslí že nabrala vědomí že jinak by ji tracheu nevyndali,je to tak?Jak vůbec poznáme to vědomí?Doktoří říkali že je tam obrovské zlepšení,tak znamená to že je už zpět mezi námy a chvilku potrvá než se všecko zpět naučí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lightsun
17.5.12 20:06

Nejsem sestřička jestli nevadí, ale posílala jsem Ti SZ, už tehdy, myslím že teda nebyla od věci, tak mrkni do zpráv.
Jinak na Tvůj dotaz Ti tady bohužel nikdo neodpoví, když pacienta nevidí a ani tak se nedá další vývoj nikdy předpovědět.

• Citovat
  • Upravit
3518
17.5.12 20:12

Ahoj,já jsem zdravotní sestra.To,že jí vyndaly tracheostomii znamená,že má již v pořádku dýchací soustavu a zvládá dýchat sama.To že reaguje je známka,že je již při vědomí a vnímá svět kolem sebe.Jak to s ní ale bude dál říct nedokážu,neznám přesné podrobnosti.Ze zkušenosti vím,že se z toho lidé proberou a třeba se povede,že se opět rozhýbou a vše naučí znovu.bohužel jsou ale i případy,kdy člověk zůstane navždy v této fázi,jako je ona nyní.moc přeju,aby ste byli ten první případ a držím pěsti štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
18.5.12 07:23

Zdravím, docela dobře Ti to napsala Lusesítka, to že je paní dekanylovaná znamená, že si dokáže dýchat sama, nemusí být tedy napojena na ventilátor, nebo Elton, Cheiron apod., jak se stav bude vyvíjet dál, záleží na intenzitě RHB, na tom, jak moc byl před tím poškozený mozek, někdo se zlepší, někdo zůstává ve fázi kdy je ,,jen,, ve vývoji k luciditě. Držím palce …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí