Jak levně a chutně pohostit návštěvu?

Anonymní
10.2.14 13:58

jak levně a chutně pohostit návštěvu?

Ahoj všem,

potřebovala bych poradit.. Rekonstruovali jsem baraček, ja jsem na mateřské tak peněz není na vyskakovani.. ale manželova se chce přijít podívat jaké to tady máme..

přijde cca 15-20 lidí.. manžel ma hodně bratranců..

a ja se ptám jak je pohostit ale neutratit za to majlant? přijdou v 15 h.. takže nějaký zákuse a večeři.. ale co udělat?

když jsem byli u švagrové na kolaudačku.. měla tatarák a hromady masa a salátů.. ale 5tisíc na to nemám říkala, že je to tolik stálo..

tak prosím poraďte co udělat, ale přitom neurazit..

Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5310
10.2.14 14:00

Já bych udělala třeba malé řízečky ( hodně je rozklepej :D ) a třeba jedny česnekové, pak v lupíncích atd…, záleží jaký máš limit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.2.14 14:02

Třeba slané šneky z listového těšta, mini kuličky z mletého masa, různé pomazánky ( to moc na večeři není, spíš stylem švédských stolů). Sladké… třeba roládu, míša řezy atd.. Takhle se to dělá u nás na různých oslavách při cca 30ti lidech. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
10.2.14 14:03

Kuřecí křidýlka?

My dělali pro velkej počet lidí chilli con carne s kukuřičnýmn chlebem - z mletýho hovězího to vyjde lacino. Taky jde o roční dobu a počasí, nebál bych se v zimě dát guláš, chleba k tomu soudek piva…

• Citovat
  • Upravit
25369

No záleží, co si představuješ pod pojmem levné… Já vždycky nakoupím salámy, sýry, ovoce, zeleninu + pečivo a udělám obložené talíře. Vypadá to, že toho moc není, ale člověk se toho dost nají.
Nebo nějaké pečené maso, nakrájet… na to stačí plec, není to nejdražší maso a taky to pohostí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129

Já bych udělala kotel guláše s chlebem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
10.2.14 14:04

Na třetí bych udělala kafé a nějaké buchty (bábovka, štrůdl, co máte rádi), na zobání nějakou obloženou mísu a k večeři guláš nebo řízky, pokud se ti s něma chce dělat pro tolik lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25369

@Virginian Jasně, kotel guláše a je to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714

Jako večeři bych udělal kuřecí roládu, ze tří kuřat budou stačit bohatě, mohou být teplé, studené, s chlebem, br. kaší. Připravené dopředu, potom jenom ohřát.
Zeleninu nakrájet, nebo vytvořit pár salátů (obyč. zelí, čínské, mrkev, okurka, paprika). Podle peněz, ze sezónní to nebude drahé.
Pár jednohubek k tomu, výborný je rohlík opečený na kolečka v troubě, na to česnekovou pomazánku, nějakou bagetu s lepším salámem. Pokud zvládáš péct, domácím pečivem to povýšíš na jinou ligu.
Myslím, že do tisíce je možné se vejít a neurazit, pokud netrváš na nějaké exotice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455

Udělala bych švédský stůl. Sladké bych upekla a pěkně pokrájela. Udělala bych tak 2-3 obložené talíře (zelenina, sýry, šunka, olivy…), nebo upekla slaný závin. Z teplé kuchyně jsou levné věci za méně peněz „kotlovité“ potraviny (vaří se ve velkém hrnci). Tj. guláš, bujabéza (z mletého masa) apod. Na pečená masa v troubě bych se vyprdla, kór, když příjdou až po obědě - takže pohoštění ke kávě + nějakou večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897

Já bych udělala mini pizzy. K tomu třeba na špejli cherry rajčata s olivou, trojúhelníčky camembertu… A koupila bych pro každého zákusek ke kávě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
10.2.14 14:05

No tak tolik lidí hostit, to by mi ani ta 5ka nestačila. Měli jsme kolaudaci zhruba pro 12 lidí a vyšlo to ještě na víc :oops:

Ale co třeba udělat rýžový salát, zeleninový salát, nějakou misku s ovocem ( měli jsme ananas, pomeranče, jahody, kiwi..naaranžované na míse) - z toho můžeš udělat i čokoládové fondue, nebo sýrové fondue (taky jsem dělala a mělo to ohromný úspěch). K pití víno, zázvorová limonáda, nějaký ten tvrdý co máte rádi, u nás jela slivovice a lepičhuba - Jelzin :mrgreen:
Pak byly různé chuťovky, z toho co zbylo :-) Sýrová mísa, uzeninová mísa, domácí pečivo… zelenina :-)

• Citovat
  • Upravit
2728

Já dělám pizza placičky z kuřecího, jako zákusek dávám domácí harlekýn nebo české tiramisu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903

To jako prijdou za hodinu? tak to good luck… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22256

Tak já bych je především nezvala na tak dlouho - když na tom nejsem finančně nejlíp ;) Pozvala bych je třeba na pátou hodinu, čímž se všechno sfoukne pod večeři a pár drobností na večerní ďobání.

Řízečky jsou dobrý nápad (na různé způsoby), gulášek, pečená kuřecí křidélka, těstovinové saláty… možností je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport