Jak levně zařídit dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.4.16 11:34

Není lepší koupit si na začátku obyč vybavení z bazaru, které pak postupně vyměníte? Pokud budeš mít v obyváku gauč z palet a lustr z cedníku, myslím, že z toho stylové bydlení neuděláš. (leda mít takový celý dům, ale takový styl by se vám líbil, jen kdyby se vám opravdu líbil, ne proto, že byste ho měli kvůli nedostatku peněz). To bych radši koupila starý, obyčejný gauč na bazaru a svítila si jen žárovkou a postupně doplňovala vybavení…Kamarádka si třeba vybavila dům taky postupně - neměli peníze, tak spali pár měsíců jen na matracích, neměli na vestavěné skříně, tak skladovali oblečení v krabicích, neměli na masivní stůl a hezké židle, no tak měli chvíli kuchyň bez toho a jedli v obyváku na gauči a konfer. stolku. Taky věděli, že časem na tom budou finančně líp..takže to pár měsíců přežili v provizorních podmínkách a pak nakoupili vše hezké. Dle mého lepší, než se dělat s ošklivým provizorním nábytkem, jehož výroba zabere spoustu času a stejně ho pak vyměníte. Anonym - kamarádka.

• Citovat
  • Upravit
26.4.16 11:39

Mně přijde dobré zařídit ho navěky stylově lustrem z cedníku :-D Fakt se mi to líbí, nechci si kupovat zbytečné věci nové, když vím, že se dá takhle vtipně recyklovat hodně věcí. Mám moc ráda vtipný levný design. Jenže mi prostě chybí ty nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.4.16 11:39

@poplašenka, odkud se do toho domu budete stěhovat? Z nějakého bytu? Máte něco? Na čem teď spíte například. No prostě chci říct, že já bych si do domu vzala to, co mám doteď a klidně bych žila nějakou dobu v poloholodomě, než si budu moci něco pořídit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
26.4.16 11:40

@Cuddy S timhle naprosto souhlasim, prijde mi ujete kupovat provizorni veci. Ve finale je to kazdopadne mnohem drazsi, pac vse clovek plati vlastne dvakrat. A mne by se nechtelo ani vyhazovat penize za neco co se mi nelibi. Radsi bych se uskromnila a kupovala rovnou veci pekne, podle financi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
26.4.16 11:41

Důležitá otázka:
Teď bydíš kde? V holobytu? Pokud ne, není nic jednoduššího, než se věci přestěhovat ne? Nebo snad doma spíte na zemi? Talíře máte v krabici? Není snad jednodušší řešení než si posbírat svých pár švestek a dál bydlet vesele dál, jen na jiném místě. Kulturnit můžeš začít, až budou peníze. Rohodně bych nešla do palet a cedníku. Pokud to neumíš a nemáš palety zadáčo, tak to bude mnohem dražší než série z nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
26.4.16 11:44

@poplašenka ..a co presne vsechno v dome chcete predelavat? jde jen o vybaveni? nevim, co vsechno mas, jak jste bydleli doted?..takove to vybaveni kuchyne se da za par kacek poridit v Ikea..i svetla atd. opravdu za par korun..my rekonstruovali byt a taky vse neslo naraz..treba skrine v loznici mame stare, ale polepila jsem je tapetou, vymenila rucky a taky casem vymenime..nabytek bych poridila starsi bazar a nebo za odvoz a az na tom budete lip nechala bych vse na zakazku od truhlare..nema smysl kupovat montovane veci typu Asko, Jysk..vzdy se vse za 1-2 roky rozpadne..tak zaklad je ta kuchynska linka..nevim, jak chcete velkou atd. a jaky mas rozpocet od toho se da odrazit a vymyslet..a postel nemate? :-) my treba nejakou dobu spali jen na matracich :-)

Příspěvek upraven 26.04.16 v 11:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
26.4.16 11:44

@poplašenka Nejlevnější postel a skříně, stůl, židle z Ikea, kuchyň z Bauhausu, Globusu apod. koupíš od 5.000,– korun.
Případně z nedostatku peněz udělat přednost, při torše invence a vkusu to lze - postel z palet, lustry ze zavařovaček, vázy z lahví, židle z petek, kuchyňská linka postavit z cihel, závěsu a kuchyňské desky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
26.4.16 11:47
@MonikaN.89 píše:
@poplašenka
nenech se vytocit, to je tady normalni..zalozis tema a dostanes kour za to na co se vubec neptas..

Prosim te, jaky kour? Copak ji tu nekdo tvrdil, ze je hloupa, ze se nechala osidit? Ne, prvni jsem se zeptala, co ma ve smlouve, protoze spoustu lidi se v tom vubec nevyzna a necha se kdekym osidit. Byla to slusne podana rada, ne zadna vytka. Pry kour :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.16 11:53

@Premek_Orac Přemysle Oráči, díky moc. Jsi první, kdo pochopil o co mi jde!!! :hug: Prosím tě, nevíš, kde sehnat víc takových inspirací? Přijde mi to prostě vtipné, levné a kreativní a to se mi strašně líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
26.4.16 11:56
@lauraka píše:
@poplašenka no ale odvazet i kuchynskou linku, vzdyt to je soucast domu, to snad ani nejde koupit bez ni..fakt se mi to nezda…navic pokud uz mate podepsanou smlouvu nemuze svevolne menit obsah, jen proto, ze si neco nekde rozmyslela…

A proč by to nešlo koupit bez ní, pokud není ve smlouvě výslovně uvedeno, že je kuchyňská linka součástí, tak tam být nemusí… běžně se i nové domy prodávají bez ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.4.16 12:06

Taky bych šla formou věcí zdarma, tedy za odvoz, pokud nutně potřebuju bydlet a nemám ani floka. Náklady NULA, mám si na co postavit hrnek a stylové věci můžete pořizovat časem dle financí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35779
26.4.16 12:08

Já mám třeba radši bazar než levnou drevotrisku, na čem jsme nešetřili je postel. Jinak pinterest, tam je toho miliarda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.4.16 12:14
@poplašenka píše:
Holky, prosím vás, přestaňte moralizovat. Ani tu linku tam nemá na pevno. Je poskládaná z různých linek, měla ten dům jako chalupu. Vestavěné skříně tam nejsou. Může si odvést vše, ona si je vědoma toho, že umývadlo apod. tam nechat musí. Je naštvaná, že udala cenu a pozdě zjistila, že z ní musí ještě odvádět daň, proto tam nenechá nic, co nemusí. Je to její právo, nastudováno opravdu mám.
Potřebuju typy jak levně zařídit, to mi pomůže.

To je bezvadný. Ty holky ti chtěli pomoct -chápeš? To jsi měla rovnou napsat, že ta linka stejně nestála za nic a že je v podstatě dobře, že si ji odvezla. Jinak s tou daní pozor. Když ji ona nezaplatí, budete ji platit vy. A jedná se o tom, že daň z převodu bude platit kupující a nevím, jestli už to není schváleno.

• Citovat
  • Upravit
72725
26.4.16 12:19

@poplašenka bazary, např na FB a pod.. u nás se pořád nabízí něco buď za odvoz, nebo za směšnou cenu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
26.4.16 12:23

@Kobliha51 platí to od začátku roku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat