Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bydlíme v nájemním bytě, který byl částečně zařízený, takže tu spousta věcí zůstane. Máme k dispozici stůl, židle, gauč, knihovnu, jednu postel a jednu skříň. Jo, a přebalovák. To je vše. Nádobí máme svoje. Pračku máme taky vlastní. Vše ostatní je domácích.
Opravdu potřebuju POUZE rady jak zařídit vtipně a stylově. Oprčit ve smlouvě jsem se nenechala, pohlídala jsem si vše (jinak to ani nešlo, paní je vyčůraná jak díra do sněhu). Na pinterestu jsem seděla včera asi 5h, ale moc jsem toho nenašla. Tak tam buď toho moc není nebo neumím hledat. Klíčová slova jsem zadávala v češtině i angliščtině, dnes se chystám na němčinu, ale pak už fakt nevím kde hledat. Bazary objedu, spoustu věcí se dá zrekonstruovat, ale já potřebuju vědět JAK.
Mrkni na modrastrecha.cz, tam je plno tipů na to co hledáš, různé vychytávky, DIY zařízení apod.
@Kobliha51 Napsala jsem dotaz na typy na to jak se dá levně zařídit dům a sesypala se na mě kritika, že jsem si nepohlídala smlouvu a kde že to žiju a podobně. Mě se teda nezdá, že mi tím chce někdo pomoct. Vše jsem si pohlídala, zákon nastudovala, řešila vše s kamarádkou právničkou, nepodcenila jsem absolutně nic, tak nechápu proč se tu do mě někteří trefují, když neznají kontext. Linka je opravdu katastrofa, došla jsem k názoru, že je lepší, že tam není. Psala jsem o ní proto, že tam není pevně ukotvená, odvést si jí může. Ptám se na to jak si pořídit levně jinou. Toť vše.
Příspěvek upraven 26.04.16 v 12:37
@petra_dwo díky strašně moc
. Mrně se mi vzbudilo, jak usne, budu studovat.
@poplašenka píše:
@Kobliha51 Napsala jsem dotaz na typy na to jak se dá levně zařídit dům a sesypala se na mě kritika, že jsem si nepohlídala smlouvu a kde že to žiju a podobně. Mě se teda nezdá, že mi tím chce někdo pomoct. Vše jsem si pohlídala, zákon nastudovala, řešila vše s kamarádkou právničkou, nepodcenila jsem absolutně nic, tak nechápu proč se tu do mě někteří trefují, když neznají kontext. Linka je opravdu katastrofa, došla jsem k názoru, že je lepší, že tam není. Ptám se na to jak si pořídit levně jinou. Toť vše.
Tak ještě jednou - chtěly ti pomoct. Z tvého úvodního příspěvku toto všechno patrné nebylo. Nemusíš brát hned všechno jako útok.
@Kobliha51 píše:
To je bezvadný. Ty holky ti chtěli pomoct -chápeš? To jsi měla rovnou napsat, že ta linka stejně nestála za nic a že je v podstatě dobře, že si ji odvezla. Jinak s tou daní pozor. Když ji ona nezaplatí, budete ji platit vy. A jedná se o tom, že daň z převodu bude platit kupující a nevím, jestli už to není schváleno.
Pozor na daň, prý se změnil zákon. Do konce března ji platil prodávající a od 1.4. kupující.
A co jsi přesně hledala na tom pinterestu? Nebo co hledas? Když zadas DIY a co chceš, je t toho spousta
@Petra274 píše:
Pozor na daň, prý se změnil zákon. Do konce března ji platil prodávající a od 1.4. kupující.
Psala jsem, že nevím, jestli to bylo schváleno. A ty napíšeš „prý“,. Takže obě víme h. o.v…, jen, že se něco děje. Asi tak.
@poplašenka Zkus pohledat nějaké weby nebo časopisy o bydlení. Pokud by to měl být komplexnější projekt, tzn. jak rychle a levně zařídit celý byt, pak bych se nebál oslovit nějaké studenty, kteří studují v oboru. Můžou to pojmout i jako svoji závěrečnou práci, takže to bude dobré i pro ně. Případně zkus vždy konkrétní věc nahodit sem do diskuze a někdo poradí.
Konkrétní tip na forum/web bohužel nemám.
@Kobliha51 @Petra274 Vše je při starém, platí to stále prodávající. Zákon byl připraven, ale buď neprošel v posledním čtení nebo odložili jeho účinnost, to už si nejsem jistá, ale stále to platí původní výše zmiňované.
@Kobliha51 píše:
Psala jsem, že nevím, jestli to bylo schváleno. A ty napíšeš „prý“,. Takže obě víme h. o.v…, jen, že se něco děje. Asi tak.
Opravdu užitečný přísěvek ![]()
@poplašenka píše:
@Kobliha51 @Petra274 Vše je při starém, platí to stále prodávající. Zákon byl připraven, ale buď neprošel v posledním čtení nebo odložili jeho účinnost, to už si nejsem jistá, ale stále to platí původní výše zmiňované.
Díky za info ![]()
@Premek_Orac se studen ty je to super nápad, díky moc a časáky pohledám
@poplašenka Zkus klidně knihovnu, jestli odebírájí Dům a Byt (jestli to ještě vychází) a podobný časopisy.
@Taciras Jasně že z „cihel“ vyjde levněji… pokud pod pojmem cihla myslí člověk třeba 5 nebo 7,5 „itong“ - tedy nějakou jeho levnější variantu.